Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Mama’s nagedachtenis leeft door in de lieve foto’s van vader en dochter

Amper vier jaar na zijn gelukkige start met een nieuw huis en een prachtige bruiloft verhuist Ben met z’n dochtertje Olivia naar een nieuw huis. Twee jaar daarvoor overleed zijn vrouw Ali aan kanker. Samen met de bruidsfotograaf van toen maakten vader en dochter een reis door het lege huis om met een fotoreportage  afscheid te nemen van het huis. Toen Ben Nunery en zijn vrouw Ali trouwden, hadden zij net een huis gekocht dus maakten zij gebruik van de gelegenheid, hun trouwfoto’s in het nieuwe nog lege huis te maken.

Amper vier en een half jaar later, na Ali’s tragische dood door kanker op de leeftijd van 31 jaar, bereiden Ben en zijn jonge dochter Olivia zich voor op de verhuizing naar een nieuwe woning. Dat wilden ze niet doen zonder op een gedenkwaardig wijze afscheid te nemen van het oude huis. Om steeds met veel plezier terug te denken aan de gelukkige tijden in het huis werden de trouwfoto’s opnieuw gemaakt maar nu met Ben en zijn dochtertje Olivia .

Toen en nu

Toen en nu

De foto’s  werden gemaakt door Ali’s zuster Melanie, die ook de foto’s op de trouwdag maakte. Links de foto van Ben en zijn vrouw Ali op de trouwdag. Rechts zie je Ben en zijn dochter Olivia in dezelfde deuropening, 4 jaar later.

Vader en dochter dans (2)
Vader en dochter dans
Olivia en haar vader Ben..

Zo moeder, zo dochter
Zo moeder, zo dochter
Op hun weg door het huis stopte Olivia om te spelen met haar moeders krultang. Daarboven een soortgelijke foto van moeder Ali die zich voorbereid op haar trouwdag.

De trap
De trap
Op de linkerfoto zie je Ben in het lege huis terwijl Ali de trap afloopt. Rechts speelt dochter Olivia op dezelfde trap.

Love StoryLove story
Ben schreef over de ervaring: “Veel mensen vroegen mij wat er door me heen ging tijdens deze fotosessie. Wat ik ze wil meegeven, is dat dit geen verhaal is over pijn, verlies en rouw. Die ik natuurlijk vaak en veel heb gevoeld en nog steeds voel maar dat is niet wat ze in de foto’s moeten zien. Dit is een verhaal over Liefde.

Herinneringen
Herinneringen
“De herinneringen aan Ali laten we niet achter in dat huis”; schreef Ben over zijn overleden vrouw, Olivia’s moeder, “Zij leven mét ons, in onze harten.”

Danspartners
Danspartners
Ben en Ali, links op hun trouwdag, rechts Ben met Olivia, 4 jaar later. “Ik wilde Olivia de plaats tonen waar haar moeder en ik onze levens samen zijn begonnen en waar wij droomden van het grootbrengen van kinderen”.

Mijn dada
‘Mijn Dada’
Ali’s zuster Melanie knipte dit plaatje van haar zwager en zijn dochter dansend in het huis.

Hand in Hand
Hand in hand
Ben en Olivia met de glazen engel die door Olivia liefkozend “Mama” wordt genoemd.  “Ze praten en spelen elke dag met haar,” schrijft Melanie in haar blog.

Veertje
Veertje
Ali’s zuster Melanie, die de foto’s maakte, zegt dat ze regelmatig booschapjes/tekens ontvangt van haar overleden zus, en dat veertjes zomaar uit de lucht lijken te vallen. Je kunt je voorstellen hoe emotioneel ze werd toen ze Olivia fotografeerde in haar eigen kamertje terwijl die een wit veertje van de vloer plukte. “Oh hey zus!” schreef Melanie “Ik ben dolblij dat je even je opwachting maakt in deze fotosessie ”

Stil zitten
Stil zitten
“Ze zat de hele tijd te wiebelen,” meldt Melanie over Olivia tijdens de fotoshoot. Dat zie je heel even terug op de foto met de voetjes.

Spelen op de ukelele
Spelen op de ukelele
Ben leerde hoe hij het lied van de bruiloft, waarop hij samen met Ali danste, I Believe (When I Fall in Love it Will Be Forever”) moest spelen op de ukelele. Hij speelde het als serenade in de fatale tijden in het ziekenhuis en nu kan hij zijn dochter vermaken met zijn muzikale talenten.

Neuwe herinneringen
Nieuwe herinneringen maken
“Twee jaar geleden hebben we afscheid genomen van Ali, maar zij is altijd aanwezig gebleven in dit huis,” zei Ben. Na de fotoreportage in het lege huis hebben vader en dochter afscheid genomen en zijn vertrokken naar hun nieuwe leven.

“Onze levens gaan door over een kronkelig en onzeker pad maar Olivia en ik kunnen deze foto’s kijken en weten dat er voor een korte tijd een plaats was waar ik de gelukkigste man van de wereld was, al duurde het maar even. Melanie Tracy Pace / Loft3 Photography  via today.com

Related blogs