[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Gelegenheidskleding

Feestkleding, Avondkleding, Partykleding

Van gelegenheidskleding, etiquette of een dresscode kan sprake zijn bij officiële gelegenheden, zoals een gala, ceremonie of première.

Weet jij hoe je gekleed moet gaan bij de dresscode Black tie of Cravat noir? Wat de etiquette voor kleding van mannen en vrouwen is als er White tie verlangd wordt? Wat het verschil is tussen avondtoilet, galajurk of cocktailjurk? Of een smoking, rokkostuum en jacquet?

Dresscode Black Tie – SmokingDe smoking wordt uitsluitend ‘s avonds gedragen bij de volgende gelegenheden: indien het specifiek op de uitnodiging staat, bij recepties en diners en bij bruiloften en feestelijke aangelegenheden in het algemeen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Etiquette Dresscode Mannen

Een smoking is een tweedelig zwart of nachtblauw kostuum (met éénknoopssluiting) waarbij het voor- en achterpand dezelfde lengte heeft met zijden of satijnen revers (sjaalkraag) Eventueel aangevuld met een cumberbund of bijpassend smokingvest Een wit smokinghemd met gewone boord, een dubbele manchet en een blinde sluiting Een satijnen bies (galon) op de zijnaden aan weerszijden van de pantalon Schoeisel: zwarte gladde schoenen zonder opsmuk, maar het beste is een pump of lakschoen zonder veter, waarbij zwarte lange sokken (kousen) gedragen worden Accessoires: Beter geen horloge dragen, daar dit onbeleefd is (tijd dient niet belangrijk te zijn)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Etiquette Dresscode Vrouwen

Dames kunnen naar eigen keuze zowel in korte, driekwart of lange jurk verschijnen.De vrouw kan ook persoonlijk beslissen of dit een avondjurk of cocktailjurk zal zijn.De cocktailjurk is een elegante jurk, maar minder officieel c.q. formeel dan de avondjurk De jurk dient wel uit een stuk te bestaan en heeft een lengte van op of net onder de knie De jurk qua kleur het liefst aangepast aan de seizoenen. In het algemeen geldt hoe donkerder de jurk, hoe formeler deze overkomt qua sfeer Overdag kan er bij de jurk eventueel een hoed gedragen worden Bijpassende sieraden, schoenen en tas in dezelfde kleursfeer of kleurtrap Handschoenen mogen wel, maar hoeven niet. De armen mogen bloot c.q. onbedekt zijn Ook voor de dames geldt dat het beter is om geen horloge of uurwerk te dragen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_button title=”Ga naar de trouwspecialisten” target=”_self” color=”btn-success” icon=”none” size=”wpb_regularsize” href=”https://weddingfair.nl/gelegenheidskleding-specialisten/”][/vc_column][/vc_row]

Ontmoet onze trouwspecialisten in het echt!

Allemaal personen die jullie de dag van je leven bezorgen.

Op de beurs kun je de photobooth uitproberen, de fotograaf ontmoeten,  bruidstaart proeven, het papier van het drukwerk voelen, in vervoering raken van een trouwjurk en je laten verblinden door schitterende sieraden.