Wat doet een trouwambtenaar (babs)

s Nachts trouwen onder een fonkelende sterrenhemel. Kan dat? JA dat kan! Een zelfstandige Babs maakt het mogelijk! BABS betekent Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Een Babs is een trouwambtenaar die als taak heeft het voltrekken van huwelijken en het registreren van partnerschappen. De Babs is beëdigd door een rechtbank en kan in dienst van een gemeente of als zelfstandig trouwambtenaar bruidsparen trouwen. Door het afnemen van de huwelijksbelofte en het tekenen van de officiële huwelijksakte komt een rechtsgeldig huwelijk tot stand.

01. De trouwambtenaar van de gemeente

De gemeentebabs wordt ongeveer 2½  week voorafgaand aan het huwelijk aan je toegekend. Deze ambtenaar voltrekt een huwelijk in de eigen gemeente op locaties van de gemeente. Dat meerdere huwelijken per dag worden uitgevoerd is gebruikelijk. Een aantal huwelijken per dag worden ingepland door het planbureau van de afdeling burgerzaken en daar heeft de gemeentebabs zich aan te houden. Samenwerken met een zelfstandige Babs biedt je enkele voordelen.

02. De zelfstandige Babs

De zelfstandige Babs kan ook in dienst zijn van een gemeente maar dat is geen verplichting. De eed die bij de rechtbank wordt afgelegd is geldig in alle gemeentes van het Koninkrijk der  Nederlanden en op alle trouwlocaties die als “huis der gemeente” zijn erkend. Ook als je wilt trouwen in het buitenland reist de zelfstandige Babs met jullie mee! De meest in het oog springende voordelen zijn:

Myrel Fleur Trouwambtenaar

03. Nog meer voordelen van de “eigen” trouwambtenaar

Sommige bruidsparen kiezen voor een eenvoudige -veelal gratis- huwelijk op de maandagochtend om daarna groots uit te pakken. In een weekend, op een zondag, op een onofficiële trouwlocatie of in het buitenland. De Babs zorgt voor een akte om de ceremonie compleet te maken. De geboden flexibiliteit kan soms handiger uitpakken dan je had gedacht; staat er iemand in de file of kan een leverancier de locatie niet vinden?!; deze babs heeft de tijd en is er die dag alleen voor jou. –         Wil je graag dat ook familie of vrienden spreken tijdens de huwelijksvoltrekking? Deze Babs weet daar zeker een goed moment voor te vinden. Ook voor het inpassen van jullie persoonlijke trouwbeloftes in plaats van “wat is hierop uw antwoord” geeft de zelfstandige Babs ruimte. –         Als je graag een eigen trouwopstelling wilt maken kan de Babs jou adviseren. Hij of zij brengt niet alleen veel ervaring in maar weet ook wal wel en niet werkt tijdens zo’n belangrijk moment. Muziek en zang? Natuurlijk Ja! Maar dan wel graag op de gepaste momenten ter ondersteuning van de ceremonie zonder de sfeer van het momentum te doorbreken. Nu weet je wat je keuzes zijn: kies je voor gewoon of wil je een persoonlijke ceremonie?!  It’s up to you

Lees hier meer over de trouwceremonie

Bekijk de trouwspecialisten die jou kunnen helpen

Babs Jessica

SpecialWords

Liefdevol & Leuk Trouwambtenaar

Samen met Roos Trouwambtenaar

Feest met Brenda

Karen Trouwt

Babs Sanne

Kelsey Fokkens Trouwambtenaar

Trouwen met Ingrid

The Happening | Trouwambtenaar

Graceful Weddings & Arts | Grace Meijer

Babs Els, who else

Lizette Zelfstandig Trouwambtenaar

Sprekende Liefde

Groots Trouwen

Debby Trouwt

Jullie Ceremoniespreker

Jullie Ceremonie

Trouwambtenaar voor de mooiste dag

Cin om te trouwen | Babs

Liefde & Lou Trouwambtenaar

Memorable Moments

Wijbrand vd Sande Magikjullietrouwen.nl

Married by Manon

Trouwen met Linda

You2Wedding

Dorianne Trouwt

Annemarie Trouwt

Marry on

Babs Gerard Bol

Kale Babs

Topceremonie

Mildred Nijhove

Done! by Dien

Ontmoet onze trouwspecialisten in het echt!

Allemaal personen die jullie de dag van je leven bezorgen.

Op de beurs kun je de photobooth uitproberen, de fotograaf ontmoeten,  bruidstaart proeven, het papier van het drukwerk voelen, in vervoering raken van een trouwjurk en je laten verblinden door schitterende sieraden.