Welkom bij

Een Locatie kiezen

Bride to be weddingplanner

Trouwen in het gemeente huis. een kerk. de tuin. een hotel. een kasteel. een partycentrum. de buitenland.

Hoe kies je een locatie...

Een trouwlocatie vinden is één van de belangrijkste en moeilijkste dingen voor het regelen van jullie bruiloft. Op een boerderij, in een kasteel, op het strand of in de stad. Tegenwoordig kun je op veel plekken trouwen. Kies een locatie die past bij jullie stijl en budget. Er zijn nog meer zaken waar je rekening mee moet houden.
Wij vertellen het je allemaal.

Wat is jouw perfecte

Trouwlocatie?

 

Een locatie zoeken voor de bruiloft is best een grote opdracht, er is zo ontzettend veel keuze. De ceremonie op de eerste locatie, daarna het diner op een andere locatie en het feest op de laatste locatie. Of toch liever alles op een locatie? De soort locatie is ook nog iets waar je aan moet denken, liever in een landhuis? In de natuur? Of toch in een sfeervolle zaal?

Trouwen in de natuur

Zijn jullie echte natuurliefhebbers, maken jullie veel wandelingen door het bos en zijn jullie eigen altijd buiten? Dan is trouwen in de natuur een perfect idee! Er is heel veel mogelijk als jullie in de natuur willen trouwen, denk bijvoorbeeld aan een open plek in het bos, het strand, op de hei, of op het wad.


In het bos trouwen ziet er natuurlijk prachtig mooi uit, het is net een sprookje. Wanneer je in het bos trouwt zijn er een aantal praktische dingen waar je rekening mee moet houden, natuurlijk is het weer het aller belangrijkste, aangezien alles buiten is. Dus in de zomer

trouwen is de beste optie, ook al weet je het in Nederland natuurlijk nooit. Via Staatsbosbeheer moet je goedkeuring hebben, je kunt in principe niet zomaar op een plek ergens in een bos alles neerzetten en aankleden. Maar samen met Staatsbosbeheer heeft TrouweninhetBos veel locaties waar het mogelijk is. Het is namelijk nog niet mogelijk om in ieder bos wettelijk te trouwen, maar er zijn er heel veel waar dat wel kan.

'Trouwen in een sprookjesbos''

‘Het ultieme geluksgevoel: geluiden van de zee en je voeten in het zand’

In het bos kun je helemaal los gaan met de styling, het bos zelf is al een prachtige achtergrond, dus met veel lichtjes en een styling in een romantisch thema leven jullie echt in een sprookje. Je kunt de bomen goed gebruiken bij de decoratie, denk bijvoorbeeld aan allemaal kleine lichtjes, lampionnen of linten in de bomen. Ook een kampvuur bijvoorbeeld na het diner brengt veel sfeer en romantiek.
Naast het bos is trouwen op het strand ook zeer populair. Natuurlijk denkt iedereen aan een parelwit strand met een blauwe zee ernaast ergens in het zuiden, maar in ons kleine landje is het ook mogelijk om op een prachtige zomerse dag te trouwen op het strand. Er zijn veel strandclubs in Nederland die de mogelijkheid bieden om na de ceremonie op het strand het diner en feest in de strandclub te houden, net zo makkelijk toch? Wanneer het dan slecht weer is kan de ceremonie altijd nog binnen gehouden worden, wel zo handig om een back-up te hebben. Om het ‘’Beach’’ thema terug te laten komen in de decoratie worden vaak schelpen en zeesterren gebruikt. Bijvoorbeeld om het gangpad mee te maken op het strand of op de dinertafel.


Het strand valt gegarandeerd onder de perfecte plaatjes voor het jawoord. De geluiden van de zee, een heerlijk zonnetje en je voeten in het zand, dat ultieme geluksgevoel komt dan nog meer naar voren dan dat jullie al hadden. Als aankleding overal schelpen, lichte kleuren en een op en top vakantiegevoel. Jullie gasten zullen meegaan in dat gevoel en het zal een liefdevol moment worden.


Een bruiloft in de natuur heeft oneindig veel mogelijkheden, het enige wat je niet in de hand hebt is het Nederlandse weer. Maar het wordt ondanks dat gegarandeerd een ontspannen dag in de natuur!

De trouw- en feestlocatie kiezen; waar is de startlijn?

Bekijk onze trouwlocatie pagina om alvast te oriënteren.

Latest blogs

Latest blogs

Trouwen in Italie
Locatie

Trouwen in Italië

Het prachtige landschap, de warme zon, de heerlijke pizza’s en pasta’s en het sprookjesachtige uitzicht.

Lees verder

Bekijk de andere hoofdstukken

Planning

Met z'n tweeën

Thema's

Services

Locatie

Budget

Shopping

The big day

Life After

Bruidegom

Volg een tijdsplanning