[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Ga naar de persoonlijke weddingplanner pagina” size=”xs” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Fweddingfair.nl%2Fde-persoonlijke-weddingplanner|||”][vc_column_text]

Bruidsboeket

Een fleurig bruidsboeket is voor elke persoonlijkheid anders

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”21748″ img_size=”150×150″ alignment=”right” onclick=”custom_link” title=”Thema’s” link=”https://weddingfair.nl/thema-weddinplanner//”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Bruidsboeketten zijn net als trouwjurken. Elke bruid heeft er één nodig, ze zijn in grote variëteit beschikbaar en in verschillende vormen en formaten te verkrijgen. Maar hoe kies jij nou een boeket dat afgestemd is op jouw thema, met de bloemen die jou het liefst zijn én daarnaast bijdraagt aan het tot uiting brengen van jouw persoonlijkheid?Als eerste is het zinvol te beslissen of het boeket formeel, semi-formeel of een casual uitstraling moet hebben. Een goede maatstaf is het boeket af te stemmen op de lengte van de trouwjurk of de sleep. Een formeel boeket met lange stelen combineert beter met een vollere japon met veel details. Terwijl kleinere casual boeketten beter samen gaan met moderne, slank gesneden trouwjurken.

Of jij nou voor rozen gaat of voor narcissen, het is jouw boeket en jouw keuze. Baseer de keuze voor de bloemen op bijvoorbeeld een thema, de vormen, kleuren, een persoonlijke waarde of het seizoen waarin je trouwt. Het dragen van een bruidsboeket is een fleurige traditie die er bij hoort en zeker een blikvanger waar aandacht aan gegeven wordt door jouw gasten. Ze nemen ook een flinke hap uit je budget. Daarom verdient het bruidsboeket evenveel zorg en aandacht als de keuze van de bruidsjurk.

Onze suggesties voor de keuze van het bruidsboeket.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

1. Kleurenthema

Het is een veel voorkomende trend om een kleurenthema te kiezen voor je trouwdag. Tegenwoordig is het mogelijk een zo’n thema door te voeren tot in de kleinste details. Denk dan aan tafellinnen, het gastenboek, ballonnen, trouwkaarten én de bruidsbloemen. Samen met de corsages, de tafeldecoratie en de stukken bij de trouwceremonie – die je natuurlijk meeneemt naar de locatie- heb je de aankleding van de dag op elkaar afgestemd. Dat kan jouw keuze voor een bruidsboeket vergemakkelijken! Gebruik de kleur die jij als jouw thema hebt gekozen als basiskleur.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1846″ img_size=”full” css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

2. Vormen

Om de grootte en de lengte van jouw boeket vast te stellen, combineer je deze met de afmetingen van de japon. Lange en grote weelderige boeketten gaan heel goed samen met een grote, volle, traditionele jurk. De wat korte, smalle of kleine boeketten gaan goed samen met niet-traditionele jurken, denk hierbij aan zeemeerminnenjurken, korte jurken en smalle jurken.

Stem jouw bloemenkeuze eveneens af op de vorm van jouw boeket; weet jij niet welke vormen er zijn en welke uitstraling deze benadrukken? Geen zorgen, wij hebben deze voor jou uitgezocht en op een rijtje gezet. Dit zijn de meest voorkomende vormen.

– Kies voor een Biedermeier, bij deze vorm is jouw bruidsboeket compact. Een Biedermeier wordt gemaakt van kortstelige bloemen die samen een bol vormen. Hierdoor ontstaat de indruk van een “kleurvlek”. De bloemen kunnen ook worden gegroepeerd, in een spiraal of in ringen worden gebonden. De Biedermeier is een traditionele succesvolle klassieker.

– Kies voor een los boeket waarbij de bloemen niet strak op elkaar gebonden zijn. Met deze vorm oog jij  relaxed. Het is een echte aanrader voor bruiden die buiten of op het strand trouwen.. –  Een druppelvormig boeket is in aanleg hetzelfde als een biedermeier. Dit boeket is ook bolvormig maar loopt aan de onderkant uit in een lichte spitse punt. Deze vorm zorgt ook voor een traditionele uitstraling, mooi te gebruiken als jij een grote jurk hebt. Bij deze vorm is het dan ook mooi als jij voor maximaal 2 kleuren gaat.

– Het bruidsboeket in de vorm van een waterval is vooral bekend van Koninklijke trouwpartijen. Het geeft een weelderig, rijk effect. Dit boeket is lang, waarbij de bloemen als het ware hangen. De basis van deze vorm is omvangrijk waardoor het lijkt alsof de bloemen eruit “storten” Dit boeket is  groter en breder dan het druppelvormige boeket.

– Wil jij hét symbool voor Liefde en geluk steeds dicht bij hebben, ga dan voor hethartvormige boeket. Bij dit boeket wordt 1 kleur gebruikt. Vaak is de kleur of het soort bloem bij deze vorm niet belangrijk, maar de vorm zelf. Dat laat al zien waarom de gasten op deze dag bij één zijn gekomen, namelijk jullie liefde en geluk vieren.

– Moderne vormen zijn de fantasievorm, de stafvorm en de halve maan.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1847″ img_size=”full” css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

3. Persoonlijke waarde

Voor de bruid die meer betekenis aan haar boeket en aan de bloemen van haar bruidsmeiden wil toevoegen is het natuurlijk ook een idee om de persoonlijke waarde voorrang te geven. Dat kunnen jouw eigen lievelingsbloemen zijn, maar je kunt ook kiezen voor de lievelingsbloemen van jouw oma of moeder. Wat dacht je van bloemen die jou een bepaalde herinnering geven aan een speciale dag of een emotionele gebeurtenis? Wat helemaal in is, is gebruik te maken van een sprankelende broche of een klein fotolijstje met een foto van een dierbare erin….

Kies bloemen die jullie verbintenis het beste verwoorden. Is Liefde de belangrijkste waarde kies dan voor rode rozen; gaat het om voortdurende Trouw aan elkaar werk dan met klimop. Is Passie de basis van jullie huwelijk doen gele irissen het goed en bij Onschuld kies je natuurlijk voor de kleur wit. Voor elke emotie is wel een passende bloem te vinden. Voor de gasten zijn deze keuzes minder belangrijk; maar jij weet waarom juist deze bloemen zo prachtig uitkomen op jullie bruiloft. De symboliek draagt bij aan de allermooiste trouwfoto’s.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1854″ img_size=”full” css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

4. Seizoenen

Laat een indruk achter bij jouw gasten met prachtige boeketten en bloemstukken met de bloemen van het seizoen. Vaak geef je onnodig een fortuin uit aan boeketten voor jouw trouwdag omdat je kiest voor bloemen die normaliter in een ander seizoen bloeien. Het is veel werk om een snijbloem of plant “voor te trekken” en in een andere periode te laten bloeien dan het natuurlijke seizoen. Als je kiest voor lokaal omzeil je de hoge kosten van het invliegen en importeren van bloemen uit het buitenland.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1848″ img_size=”full” css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

In de Lente kun je gebruik maken van bolgewassen. De tulpen, crocussen, sneeuwklokjes, blauwe druifjes, hyacinthen en narcissen van eigen bodem vormen een brede basis. Een bruidsboeket van lentebloeiers kent een brede keus aan kleuren.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1849″ img_size=”full” css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

De ultieme zomerbloeier is de zonnebloem. Een heerlijke bloem met zomerse gele puntige bloemblaadjes. De hortensia is ook heel geliefd met haar kleine bloempjes die samen een bol vormen. In de loop van de zomer komt de adembenemende dahlia beschikbaar; een sterke en volle bloem die zich goed laat verwerken in een bruidsboeket.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1850″ img_size=”full” css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Winterswit ook dat kan gerealiseerd worden. Vroege tulpen, kerstrozen en amaryllis kunnen de basis vormen. De freesia met lieve kleine bloemetjes op een rijtje is in veel kleurschakeringen verkrijgbaar. Maar ook dieprode kleuren of een bruidsboeket in kerstsferen zijn smaakvolle winterse mogelijkheden.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1851″ img_size=”full” css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

In de Herfst laat de natuur ons de warme tinten zien. Bloemen en bladeren in dieprode tinten of warme nuances van geel. Dankbare herfstbloemen zijn de chrysant, de phlox en nerine.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1852″ img_size=”full” css_animation=”none”][vc_single_image image=”1853″ img_size=”full” css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Jaarrond. Een flink aantal rassen is tegenwoordig jaarrond beschikbaar en derhalve niet meer aan een seizoen te koppelen. Bruidsbloemen die altijd beschikbaar zijn: alstroemeria of incalelie, gerbera, rozen, lelie, anjer, calla, anthurium en de orchidee. Allemaal lieve, zachte, zwoele, stijlvolle, chique en grappige bloemen die een dosis vreugde aan jouw stralende verschijning toevoegen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_button title=”Ga naar de trouwspecialisten” color=”btn-success” href=”https://weddingfair.nl/bruidsboeket-specialisten/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”22060″ img_size=”125×125″ alignment=”right” onclick=”custom_link” css_animation=”right-to-left” link=” https://weddingfair.nl/3-6-maanden-voor-de-bruiloft/”][/vc_column][/vc_row]