Bruidsboeket kiezen

Voor ons moet een bruiloft echte bloemen hebben. Niets kan hun schoonheid of de keuze van kleurvariatie en geur vervangen. Het is zo geweldig om een locatie binnen te lopen en geraakt te worden door de betoverende geur van duizenden vers gesneden bloemen. Het sprookje kan beginnen! Omdat het om jouw bruidsboeket gaat zal hun geur altijd belangrijk voor jou blijven Zodra jij de bloemen uit het boeket ruikt zoals je die op jouw bruiloft had, zul je merken dat het steeds de herinneringen aan die dag oproept.

Het bruidspaar heeft een fleurige taak om te praten over de bloemen en kleurkeuzes voor hun grote dag. Elkaar uitdagen om er achter te komen welke voorkeuren er zijn over geur, stijl en kleur. Wanneer een bruidspaar het kleurenschema nog moet kiezen, of de keuze aan bloemen die seizoens-gebonden beschikbaar zijn enigszins overweldigend vindt wordt het tijd om professioneel advies van een arrangeur of bloemist te vragen.

Het is altijd een grote verrassing om te zien hoe de ideeën van een bruidspaar en de talenten van een bloemist samenkomen. Als ze goed worden uitgevoerd, voegen ze echt iets speciaals en zeer gedenkwaardigs toe aan de dag.

Bruidsboeketten zijn net als trouwjurken. Elke bruid heeft er één nodig, ze zijn in grote variëteit beschikbaar en in verschillende vormen en formaten te verkrijgen. Maar hoe kies jij nou een boeket dat afgestemd is op jouw thema, met de bloemen die jou het liefst zijn én daarnaast bijdraagt aan het tot uiting brengen van jouw persoonlijkheid?

bruidsboeket bloemwerk
bruidsboeket weddingfair

Als eerste is het zinvol te beslissen of het boeket formeel, semi-formeel of een casual uitstraling moet hebben. Een goede maatstaf is het boeket af te stemmen op de lengte van de trouwjurk of de sleep. Een formeel boeket met lange stelen combineert beter met een vollere japon met veel details. Terwijl kleinere casual boeketten beter samen gaan met moderne, slank gesneden trouwjurken.

Of jij nou voor rozen gaat of voor narcissen, het is jouw boeket en jouw keuze. Baseer de keuze voor de bloemen op bijvoorbeeld een thema, de vormen, kleuren, een persoonlijke waarde of het seizoen waarin je trouwt. Het dragen van een bruidsboeket is een fleurige traditie die er bij hoort en zeker een blikvanger waar aandacht aan gegeven wordt door jouw gasten. Ze nemen ook een flinke hap uit je budget. Daarom verdient het bruidsboeket evenveel zorg en aandacht als de keuze van de bruidsjurk. Wat is er mooier dan een delicaat pastelboeket voor een zomerse bruiloft?

01. Kleurenthema

Het bruidsboeket waarmee je door het gangpad loopt, is absoluut een van de belangrijkste accessoires van je algehele bruiloftslook. Je bruidsbloemen geeft de kleur die je nodig hebt om je perfecte dag compleet te maken. Het traditionele bruidsboeket is meer dan alleen een bos bloemen die je vasthoudt en waarmee je foto’s maakt. Het verbindt het hele thema en kleurenschema van jouw bruiloft met jullie verschijning als bruidspaar.

Trendy kleurenthema’s zijn in de afgelopen jaren een hit geworden. Bekijk de verschillende elementen van jou trouwdag als onderdeel van het geheel. Visualiseer alle elementen als je met gesloten ogen de verschillende belangrijke momenten beoordeeld. Tegenwoordig is het mogelijk een zo’n thema door te voeren tot in de kleinste details. Denk dan aan tafellinnen, het gastenboek, ballonnen, trouwkaarten én de bruidsbloemen. Samen met de corsages, de tafeldecoratie en de stukken bij de trouwceremonie – die je natuurlijk meeneemt naar de feestlocatie- heb je de aankleding van de dag op elkaar afgestemd. Dat kan jouw keuze voor een bruidsboeket vergemakkelijken!

02. Bruidsboeket past bij het silhouet van je Trouwjurk

Je kunt pas een vorm kiezen als je een paar belangrijke details over je grote dag weet: het silhouet van je trouwjurk (je wilt geen boeketvorm kiezen die in strijd is met je jurk) en je trouwstijl.

Bepaalde boeketvormen duiden op verschillende huwelijkstypes. Een ronde vorm voelt bijvoorbeeld beslist klassiek aan, terwijl een halve maan of een dramatische waterval van bloemen boho-chique vibes afgeeft. Identificeer de versies die het beste bij je bruidslook en overkoepelend huwelijksthema past.

Laten we voorop stellen, dat het voor elke situatie mogelijk is de juiste keuze te maken. Niets is onmogelijk. Er is echt een perfecte combinatie te kiezen voor elk silhouet. De vorm van het boeket waar je uiteindelijk op terecht komt, is helemaal aan jou, maar met enkele tips zullen beide details schitteren.

Gelukkig is er voldoende ruimte voor personalisatie. Een samenhangende bruidslook waar je je goed bij voelt (en een die je trouwfoto’s zullen weerspiegelen), of je nu een klassieke A-lijn draagt, een volumineuze baljurk, een nauwsluitende kokerjurk, een broek of jumpsuit of een dynamische fit ’n flare trouwjurk.

03. Vorm van het Bruidsboeket

Om de grootte en de lengte van jouw bruidsboeket vast te stellen, combineer je deze met de afmetingen van de japon. Lange en grote weelderige boeketten gaan heel goed samen met een grote, volle, prinsessenjurk. De wat korte, smalle of kleine boeketten gaan goed samen met niet-traditionele jurken, denk hierbij aan zeemeerminnenjurken, korte jurken en aansluitend jurken.

Stem jouw bloemenkeuze eveneens af op de vorm van jouw boeket; weet jij niet welke vormen er zijn en welke uitstraling deze benadrukken? Geen zorgen, wij hebben deze voor jou uitgezocht en op een rijtje gezet. Dit zijn de meest voorkomende vormen.

Biedermeier, bij deze vorm is jouw bruidsboeket compact. Een Biedermeier wordt gemaakt van kortstelige bloemen die samen een bol vormen.

Los boeket waarbij de bloemen niet strak op elkaar gebonden zijn. Met deze vorm oog jij  relaxed. Het is een echte aanrader voor bruiden die buiten of op het strand trouwen..

Druppelvormig boeket is in aanleg hetzelfde als een biedermeier. Dit boeket is ook bolvormig maar loopt aan de onderkant uit in een lichte spitse punt.

Waterval is vooral bekend van Koninklijke trouwpartijen. Het geeft een weelderig, rijk effect. Dit boeket is lang, waarbij de bloemen als het ware hangen.

Hartvormige boeket. Bij dit boeket wordt 1 kleur gebruikt. Vaak is de kleur of het soort bloem bij deze vorm niet belangrijk, maar de vorm zelf.

Fantasievorm, de stafvorm, de halve maan en alle andere vrije vormen.

bruidsboeket weddingfair
bruidsboeket weddingfair
bruidsboeket weddingfair
bruidsboeket weddingfair

04. Persoonlijke waarde

Voor de bruid die meer betekenis aan haar boeket en aan de bloemen van haar bruidsmeiden wil toevoegen is het natuurlijk ook een idee om de persoonlijke waarde voorrang te geven. Dat kunnen jouw eigen lievelingsbloemen zijn, maar je kunt ook kiezen voor de lievelingsbloemen van jouw oma of moeder. Wat dacht je van bloemen die jou een bepaalde herinnering geven aan een speciale dag of een emotionele gebeurtenis? Wat helemaal in is, is gebruik te maken van een sprankelende broche of een klein fotolijstje met een foto van een dierbare erin….

Kies bloemen die jullie verbintenis het beste verwoorden. Is Liefde de belangrijkste waarde kies dan voor rode rozen; gaat het om voortdurende Trouw aan elkaar werk dan met klimop. Is Passie de basis van jullie huwelijk doen gele irissen het goed en bij Onschuld kies je natuurlijk voor de kleur wit. Voor elke emotie is wel een passende bloem te vinden. Voor de gasten zijn deze keuzes minder belangrijk; maar jij weet waarom juist deze bloemen zo prachtig uitkomen op jullie bruiloft. De symboliek draagt bij aan de allermooiste trouwfoto’s.

bruidsboeket weddingfair

05. Seizoenen

Laat een indruk achter bij jouw gasten met prachtige boeketten en bloemstukken met de bloemen van het seizoen. Vaak geef je onnodig een fortuin uit aan boeketten voor jouw trouwdag omdat je kiest voor bloemen die normaliter in een ander seizoen bloeien. Het is veel werk om een snijbloem of plant “voor te trekken” en in een andere periode te laten bloeien dan het natuurlijke seizoen. Als je kiest voor lokaal omzeil je de hoge kosten van het invliegen en importeren van bloemen uit het buitenland.

In de Lente kun je gebruik maken van bolgewassen. De tulpen, crocussen, sneeuwklokjes, blauwe druifjes, hyacinthen en narcissen van eigen bodem vormen een brede basis. In de loop van Mei komen hier Lupinen en de zeer populaire pioenrozen bij die in vele kleuren beschikbaar zijn. Een bruidsboeket van lentebloeiers kent een brede keus aan kleuren.

Rozen, dat zijn de perfecte bloemen die de transitie van lente naar Zomer kenmerken. Deze edele bloem is een zeer gewilde, romantische bloem voor het bruidsboeket. De ultieme zomerbloeier is de zonnebloem. Een heerlijke bloem met zomerse gele puntige bloemblaadjes. De hortensia is ook heel geliefd met haar kleine bloempjes die samen een bol vormen. In de loop van de zomer komt de adembenemende dahlia beschikbaar; een sterke en volle bloem die zich goed laat verwerken in een bruidsboeket.

bruidsboeket lente weddingfair
bruidsboeket seizoen weddingfair
bruidsboeket seizoen weddingfair
bruidsboeket seizoen weddingfair

05. Bruidsboeket in de Hersft - Winter en Jaarrond

In de Herfst laat de natuur ons de warme tinten zien. Bloemen en bladeren in dieprode tinten of warme nuances van geel. Dankbare herfstbloemen zijn de chrysant, de phlox en nerine. In opkomst zijn decoratieve stukken met pampasgras die zelfs in weelderige “plukboeketten” hun weg vinden.

Winterswit ook dat kan gerealiseerd worden. Vroege tulpen, kerstrozen en amaryllis kunnen de basis vormen. De freesia met lieve kleine bloemetjes op een rijtje is in veel kleurschakeringen verkrijgbaar. Maar ook dieprode kleuren of een bruidsboeket in kerstsferen zijn smaakvolle winterse mogelijkheden.

Een flink aantal rassen is tegenwoordig Jaarrond beschikbaar en derhalve niet meer aan een seizoen te koppelen. Bruidsbloemen die altijd beschikbaar zijn: alstroemeria of incalelie, gerbera, rozen, lelie, anjer, calla, anthurium en de orchidee. Allemaal lieve, zachte, zwoele, stijlvolle, chique en grappige bloemen die een dosis vreugde aan jouw stralende verschijning toevoegen.

Lees hier meer over Bruidsbloemen

Bekijk de trouwspecialisten die jou kunnen helpen

Marli Ruby Inlijsten Bruidsboeket

Met Suzet

Flower Fashion

Forever Flowers Boutique

Marmenti Bloemwerk

Bloempreparatie Nederland

van Klaveren

Bloei Bloemen

Taste of Flowers

Ontmoet onze trouwspecialisten in het echt!

Allemaal personen die jullie de dag van je leven bezorgen.

Op de beurs kun je de photobooth uitproberen, de fotograaf ontmoeten,  bruidstaart proeven, het papier van het drukwerk voelen, in vervoering raken van een trouwjurk en je laten verblinden door schitterende sieraden.