Welkom bij

De taken van een Bruidegom

Bride to be weddingplanner

De taken van een bruidegom

Je liefsje zei ja! Ring kopen en één knie gaan zitten was toch waar je verantwoordelijkheid stopte? Nu is het tijd om te onstpannen tot de grote dag; dacht je dat? Fout. Er is niets irritanter voor een aanstaande bruid dan haar verloofde die blindelings ja zegt tegen alles wat ze voorstelt.

Als je een mening hebt over zelfs maar een paar belangrijke dingen (de locatie, het eten of de foto’s), laat je haar weten dat ze jouw steun heeft. Weten dat je aan boord bent, zal een last van haar schouders zijn, En je wilt toch iets weten over je bruiloft voordat de grote dag aanbreekt?!

taken van de bruidegom weddingplanner

Wat zijn de taken van de bruidegom?

De trouwdag is de dag dat twee geliefden écht met elkaar worden verbonden. Dit is vaak de mooiste dag in het leven voor zowel de bruid als de bruidegom. Het plannen van de perfecte bruiloft is meestal voor een groot deel het project van de bruid. Toch komt de bruidegom er niet geheel gemakkelijk vanaf, er zijn namelijk ook belangrijke taken voor hem!

Je verloofde zal vanaf het moment dat je een ring om haar vinger doet, waarschijnlijk behoorlijk in de stress raken door de huwelijksplanning. Het is de taak van jou als de bruidegom om deze stress een beetje te verzachten. Wees betrokken, neem initiatief en zorg dat je je steentje bijdraagt!  Het is persoonlijk welke taken een bruidegom op zich wilt nemen en welke niet. Toch zijn er een paar traditionele taken die vaak door de bruidegom worden uitgevoerd…

Op de trouwdag heeft de bruidegom verschillende zaken om voor te zorgen en worden er verschillende dingen van hem verwacht.  Zo moet het trouwkostuum picobello in orde zijn voor de grote dag. Het is belangrijk dat het trouwpak goed past bij het thema en de stijl van de bruiloft, maar ook bij de trouwjurk.

TIP! Om ervoor te zorgen dat het pak goed bij de jurk past is het meenemen van een vriendin of de moeder van de bruid die de jurk wel heeft gezien erg handig!

Andere zaken die de bruidegom moet regelen is het uitkiezen van de ringen en het boeken van de huwelijksreis. Tuurlijk overleg je met je aanstaande waar jullie naartoe gaan, maar het regelen en in orde krijgen van de reis is de taak van de bruidegom! Denk aan: tickets, reserveringen, hotel, autohuur etc.

Daarnaast is het ook de opdracht van de bruidegom om het trouwvervoer voor de grote dag te regelen! Het is altijd fijn om even te overleggen wat de bruid er van vind, maar meestal geven bruiden hier wat minder om dan andere zaken.

Één van de traditionele taken van de bruidegom is het afhalen van het bruidsboeket bij de bloemist op de ochtend van de bruiloft.

De mooiste huwelijksgeloften schrijf je zelf! Het is geen eenvoudig karwei om na te denken wat je in jouw geloften wilt hebben. Na de ceremonie aan het begin van de avond vindt de speech van de bruidegom plaats. Deze moet natuurlijk van tevoren geschreven worden en mag zeker een paar grapjes bevatten. In de speech is het gebruikelijk dat de gasten worden bedankt en er wat liefs over de bruid wordt gezegd.

Dit is de alles overtreffende plicht van de bruidegom: laat de bruid tot rust komen wanneer alle huwelijksplanning stress haar even te veel wordt, hoeveel bruidzilla-momenten ze ook heeft. Of er nu dilemma’s zijn op het gebied van kleding, styling of budgettaire ellende, een bruidegom moet altijd een schouder bieden om op te huilen. Zodat de bridezilla weer bridechilla wordt!

Zorg ervoor dat je in elke fase van de planning zegt wat er belangrijk voor je is. Als het haar niet uitmaakt dat je haar trouwjurk al ziet , maar jij liever wacht tot de grote dag, is dat aan jou om dat bekend te maken. Hoewel het cliché is dat bruiloften voor bruiden zijn en niet voor bruidegoms, is het de helft van je feest en de helft van je huwelijk, en je verdient het om gehoord te worden als het iets is dat belangrijk voor je is!

Inspiratie trouwpak

Latest blogs

Latest blogs

It's the final countdown!

De laatste checklist om te zorgen dat jij helemaal klaar bent voor de grote dag.

1 week – 1 maand van te voren

 • Oefen voor jullie openingsdans
 • Schrijf jouw huwelijksgeloften
 • Loop je trouwschoenen in
 • Geef jullie DJ/band de laatste instructies door
 • Geef de definitieve aantal gasten door aan de locatie

Een dag/nacht van te voren

 • Geef de geschenken aan je bruidsjonkers
 • Leg je identiteitsbewijs klaar, zodat je die niet vergeet
 • Zorg dat je nuchter blijft (maar voor het geval dat, bestrijd de kater)
 • Ga op tijd naar bed!
 • Probeer te ontspannen

Een paar dagen van te voren

 • Laat je haar knippen en je baard trimmen
 • Oefen je huwelijksgeloften
 • Zorg dat je voldoende contant geld klaarlegt voor noodgevallen
 • Begin met inpakken voor de huwelijksreis
 • Zorg dat je trouwkostuum helemaal in orde is

Op de dag zelf

 • Vergeet je identiteitsbewijs niet
 • Haal het bruidsboeket op
 • Eet een stevig ontbijtje
 • Geef de ringen aan de ‘best man’ of degene die hier over gaat

Bekijk de andere hoofdstukken

Planning

Met z'n tweeën

Thema's

Services

Locatie

Budget

Shopping

The big day

Life After

Bruidegom

Volg een tijdsplanning