Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Beauty voor de bruidegom (huh?)

Je leest het goed, dit artikel gaat over beauty voor de bruidegom. Er zijn wel honderden artikelen met tips, tricks en aandachtspuntjes voor de bruid, maar de bruidegom lijkt een beetje overgeslagen. Vergis je niet: ook de bruidegom moet op de grote dag eens goed naar zijn uiterlijk kijken. Tegenwoordig steken veel mannen meer tijd in hun uiterlijke verzorging dan vroeger werd gedaan. Gek is dat niet, want ook mannen zien steeds meer reclames en advertenties voor hun uiterlijke verzorging voorbijkomen. Maar hoe verschijn je als bruidegom op je best op je trouwdag? Weddingfair heeft de 5 beste tips opgezocht!

1. Scheer je weg
Hoewel scheren de afgelopen tijd vaker als optie werd benoemd dan als noodzakelijk goed (denk aan Movember en de baardenhype) moet je jezelf toch eens gaan afvragen of al dat gezichtshaar nou echt iets toevoegt aan je uiterlijk. Er is een dunne lijn tussen de ‘hippe modebaard’ en de ‘afschrikwekkende zwerverbaard’ Het kan geen kwaad om voor je trouwdag je gezichtsbeharing professioneel bij te laten trimmen door een kapper of een barbier. Om er toch een beetje netjes bij te lopen!

beauty voor de bruidegom

2. Geweldige Glimlach
Het maakt niet uit hoe vaak je je tanden poetst: bij overmatig gebruik van koffie, thee, sigaretten en bepaald eten kan je gebit er gelig uit gaan zien. Er zijn dan ook verschillende manieren om je tanden te bleken, maar de goedkoopste optie is om te investeren in een goede whitening tandpasta. Voor een frisse adem gebruik je mondwater. Tandenstokers en flosdraad zorgen dat alles helemaal schoon is. Begin hier minimaal een maand voor de bruiloft mee: de eerste keren kan het tandvlees gevoelig reageren.

beauty voor mannen

3. Knap Kapsel
Veel mannen hebben last van roos. Het is dan ook erg belangrijk om een shampoo te gebruiken die mild is voor je hoofdhuid. Ingrediënten als vitamine E werken erg goed voor de stevigheid van het haar en zorgen ervoor dat het haar niet te droog wordt. Je wilt glanzend haar wat er gezond uit ziet! Kijk wel uit voor shampoos die heel veel beloven: vaak bevatten deze veel chemische stoffen die je kapsel meer kwaad dan goed doen. Zorg dat je vlak voor de bruiloft geen drastische veranderingen bij de kapper uitprobeert. Je wilt er immers wel normaal bijlopen op de grote dag (er worden héél veel foto’s gemaakt)

4. Glad Gezicht
Lichaamsbeharing is een heikel punt bij veel mannen. Uit onderzoek van Wilkinson Sword, dat in 2010 en in 2014 uitgevoerd is, blijkt dat het scheren van de schaamstreek steeds gewoner wordt gevonden bij mannen. Meer dan de helft scheert zijn schaamhaar er gewoon… af. De meest gehoorde klacht tijdens het scheren is een geïrriteerde huid, gevolgd door kleine snijwondjes. Scherpe scheermesjes, een scheerschuim en wat meer tijd (veel wondjes ontstaan door te snel scheren) kunnen deze wondjes voorkomen.

beauty voor de bruidegom

5. Zachte Huid
De huid van een man is vetter en dikker dan die van een vrouw. Het testosteron verhoogt de talgproductie, waardoor mannen een vettere huid hebben. Toch is dit niet altijd het geval: vaak hebben mannen last van schraalheid of een ruwe huid. Dat is niet heel fijn voor je bruid! Zorg daarom voor een vette creme. Gebruik deze twee weken van te voren iedere dag tot je bruiloft. Op de huwelijksdag (en nacht ;)) heb je dan geen last van ruwe, vrouwonvriendelijke handen.

Meer beautytips voor het bruidspaar

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!