jedidja

jedidja

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

pochet-corsage

Pochet corsage in het borstzakje van het trouwpak

De huidige populariteit van pochet-corsages is een welverdiende revival. Deze iets grotere en soms gedurfdere bloemen voor een pochet zorgen voor een buzz. Een snelle scan van Instagram-reacties levert response op variërend van “Niemand op de bruiloft had ooit zo’n coole bloemencreatie gezien” en “Mijn man vond het geweldig hoe het gewoon in zijn pochet gleed” tot “Aan de kant klassiek bloemstukje, hier komt de vierkante corsage zonder speldjes of magneetjes!”

Een pochet-corsage is een decoratief accessoire dat een borstzakje en een corsage combineert tot een element. Het wordt meestal gedragen door de bruidegom of andere mannelijke leden van het huwelijksfeest op de revers van een pak of smokingjas; nu is het de vervanger van het pochet.

Traditioneel is een corsage een bloemendecoratie die op de revers wordt gedragen, terwijl een pochet versie een gevouwen stuk stof is dat in de borstzak van een colbert wordt geplaatst. De pochet-corsage combineert deze twee elementen door een klein bloemstuk in de plooien van het borstzakje te verwerken.

Je kunt creatiever zijn met het borstzakje. Ze staan open voor een grotere verscheidenheid aan bloemen. Je kunt zo spelen met materialen die weelderig en gestructureerd zijn, grotere corsages maken met materialen die uit het borstzakje hangen of iets kleins en ingetogener ontwerpen. Ze stellen je in staat om out of the box te denken en iets te maken dat voor iedereen aantrekkelijk is.

Naast het toepassen van meer creativiteit, elimineren ze de pin – ook bekend als de aartsvijand van traditionele corsages. Veel mensen weten niet hoe ze een corsage moeten spelden waardoor de bloemdecoraties de hele tijd omvallen.

Bloemisten zijn grote fans van de pochet-corsage en merken op dat ze er niet alleen geweldig uitzien, maar ook praktisch zijn. “Weddingplanners zijn er dol op!” zeggen ze “Het is zoveel gemakkelijker om het in een borstzakje te laten glijden dan om een corsage vast te pinnen.”

We zetten de voordelen voor je op een rijtje waarom de bruidegom graag kiest voor een vierkante pochet-corsage:

  1. Stijl en elegantie: Een corsage als pochet voegt een vleugje klasse en verfijning toe aan de kleding van de bruidegom. Het combineert de klassieke charme van een corsage met de flair van maatwerk, waardoor een unieke en stijlvolle look ontstaat.
  2. Gecoördineerde look: Door een pochet-corsage te kiezen, kan de bruidegom het bloemstuk coördineren met andere elementen van de bruiloft, zoals het boeket van de bruid of het algehele kleurenschema. Dit helpt bij het creëren van een samenhangende en visueel aangename esthetiek voor het huwelijksfeest.
  3. Veelzijdigheid: Een pochet-corsage biedt veelzijdigheid op het gebied van design en materialen. Hoewel traditionele corsages meestal van bloemen zijn gemaakt, kan de rechte corsage een verscheidenheid aan elementen bevatten, waaronder verse bloemen, stoffen bloemen, veren of zelfs kleine snuisterijen. Hierdoor kan de bruidegom zijn uiterlijk personaliseren en een corsage kiezen die zijn stijl en persoonlijkheid aanvult.
  4. Praktisch: Een pochet-corsage kan een tweeledig doel dienen. Het voegt niet alleen een decoratief element toe aan de kleding van de bruidegom, maar het kan ook functioneel zijn. In het geval dat de bruidegom om praktische redenen het van stof gemaakte pochet nodig heeft, zoals voor het deppen van zweet of tranen van vreugde, kan hij eenvoudig het bloemstuk kort verwijderen en het pochet gebruiken zoals het bedoeld is.
pochet-corsage
pochet corsage

Uiteindelijk is de keuze voor het dragen van een pochet-corsage een kwestie van persoonlijke voorkeur en stijl. Het biedt de bruidegom de mogelijkheid om zijn individualiteit uit te drukken en tegelijkertijd een extra vleugje elegantie toe te voegen aan zijn bruiloftsensemble.

Extra! Hier is de link om zelf een pochet-corsage te maken!

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!