Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

pochet corsage

Hoe maak je zelf een pochet-corsage voor de bruidegom?

Een pochet-corsage wordt steeds populairder en is erg makkelijk om zelf te maken. In dit blog leggen we je uit hoe je in drie simpele stappen een pochet-corsage kunt maken voor de bruidegom. Er zijn veel variaties mogelijk bij het maken van een pochet-corsage, maar de basisprincipes zijn hetzelfde.

Stap 1

Begin met stevige kartonnen strip of karton dat je op maat hebt gesneden dat past in het borstzakje van het trouwpak (ongeveer 7,5 cm bij 12,5 cm). De pochet-corsage zal topzwaar zijn, dus je wilt een kaart die lang en stijf genoeg is om in de zak te staan.

Stap 2

Kies welke materialen je wilt gebruiken voor het pochet-corsage. Sommige bloemisten bedekken de kaart met bladgroen zoals een aspidistrablad of met bloemenlint, maar anderen niet. Je kunt de  kaart ook te bedekken met een gladde stof zoals satijn of vinyl. Door de gladheid glijdt de corsage makkelijk in het borstzakje.

Stap 3

Plak het aan elkaar! Gebruik vervolgens gewoon bloemenlijm om groen en bloemen aan de bovenkant van de kaart te bevestigen in de gewenste opstelling. Zoals bij elk arrangement van verse bloemen, wil je een mix van materialen gebruiken voor je kleurenthema en om gevarieerde texturen te creëren.

Uit ervaring blijkt dat het vooral belangrijk is dat de bloemen vooraf goed zijn gehydrateerd. Doe zelf een test en plaats een zelfgemaakte pochet-corsage, pak het goed in om te beschermen en zet het afgedekt in de koelkast. Hoewel de meeste bloemen tot twee dagen later nog vers zijn is het handiger om ze kort mogelijk voor de trouwdag te maken. De pochet-corsage is  langer houdbaar dan de traditionele versie. Als bruid kiest voor een houdbaar boeket met vel grassen kun je de corsage voor de bruidegom en zijn vrienden ook van gedroogde bloemen maken. Daar heb je dan naast je boeket nog jaren plezier van. Succes!

DIY pochet-corsage tutorials

DIY Tutorials

3 Video's

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!