Bruiloft DJ show

Een DJ vervult meer taken op je bruiloft dan je in eerste instantie denkt. Je zal het in het eerste oog opslag misschien niet gelijk zien maar als je er zo over nadenkt zal je merken dat er veel meer taken zijn die een bruiloft DJ vervult!  Dat is de reden waarom het absoluut de moeite waard is om tijdens je bruiloftsplanningsproces de tijd te nemen om een goed beoordeelde professional in te huren.

Een kennis of een professional?

Misschien heb je wel iemand in je familie of kennissenkring die wel wat muziek wilt spelen of draaien op jullie trouwdag. Dit is natuurlijk aardig aangeboden en ook vaak een goedkope oplossing. Bedenk dan wel of het ook de muziek is die jij wilt. Is de muziek geschikt voor het onderdeel van het feest waarvoor het is bedoeld, is het je smaak en denk je dat de genodigden het leuk vinden? En zoals eigenlijk voor meer vriendendiensten geldt: je kunt er vaak niet te veel eisen aan stellen.   Als je geen risico’s wilt nemen, kun je beter een professionele DJ boeken. Veel bands en deejays houden zogenaamde ‘kijk- en luisterrepetities’ voor potentiële klanten. Grijp deze kans en bezoek een aantal mogelijkheden. Je krijgt zo een goede indruk van het repertoire en de kwaliteit. Wie weet vind je wat jij zoekt!

Genre

Je hebt veel verschillende soorten deejays. Elk deejay heeft natuurlijk zijn/haar eigen smaak, en draait een bepaald genre. Ga even na wat jij leuk vindt, en wat jij denkt dat jouw gasten leuk vinden. Het is de bedoeling dat iedereen natuurlijk tijdens het feest los gaat en op de dansvloer te vinden is. Een voordeel van deejays is dat zij beschikken over honderden liedjes en hebben nummers voor elk generatie!   Bekijk altijd het repertoireoverzicht. Staan hier nummers die je aanspreken? Dan ben je al een eind in de goede richting. Weet je al op welk nummer je jouw ‘eerste dans’ wilt dansen? Geef deze door aan de DJ, zodat zij dat nummer ook hebben en dit kunnen afspelen als het tijd is voor de eerste dans.

Zorg voor de juiste klik!

Het is belangrijk dat jullie en de Bruiloft Dj een goede klik hebben, de DJ is namelijk verantwoordelijk voor meerdere taken. Om helemaal te kunnen voldoen aan jullie wensen is het belangrijk om elkaar te ontmoeten en de mogelijkheden te bespreken. Zo weet je zeker dat dit in ieder geval goed zit! Bezoek een WeddingFair waar je meerdere bruiloft DJ’s kan ontmoeten en opzoek te gaan naar de juiste klik!

Welke taken vervult een DJ op jullie bruiloft?

01. De tijdsplanning

Hoewel jullie of je weddingplanner zich het meest bezig zullen houden met de tijdsplanning op jullie bruiloft kan een ervaren DJ hier ook een grote rol in spelen! De bruiloft DJ weet hoelang bepaalde delen van de receptie zullen duren. Bovendien is de bruiloft DJ verantwoordelijk voor het naleven van de tijdlijn tijdens de receptie, het doen van aankondigingen om ervoor te zorgen dat evenementen op tijd plaatsvinden en als er vertragingen zijn de tijdsplanning aan te passen waar nodig is. 

02. De bruiloft DJ biedt geluidsapparatuur en verlichting!

Het hebben van professionele geluidsapparatuur is een absolute must – en je bruiloft DJ zal dat allemaal geregeld hebben. Zonder microfoons, luidsprekers en dergelijke kunnen jullie gasten de eerste kennismaking als getrouwd stel, de tekst van jullie eerste dansnummer, de aankondiging dat het diner wordt geserveerd of dat het laatste nummer wordt gespeeld, niet horen. 

Naast muziek bieden veel bruiloft DJ’s ook licht, lasers en rookachines als onderdeel van hun diensten. Zo maak je van je bruiloft een echte feest! Het lijkt alsof je in de disco bent met je familieleden en goede vrienden. Vraag aan de bruiloft DJ die jij wilt boeken of zij ook beschikken over geluid, laser en rookmachines. Als zij dat hebben, is het voor jou een zorg minder.

bruiloft dj

03. Helpt met het kiezen van speciale nummers

Je bruiloft DJ kan een geweldige bron van advies zijn als je moeite hebt om nummers te kiezen voor één van je speciale dansen op de bruiloft.  Een ervaren DJ heeft uit de eerste hand gezien welke nummers werken en welke niet, en is altijd op de hoogte van de nieuwste nummers. Daarom is het belangrijk om je bruiloft DJ een paar weken voor je bruiloft te ontmoeten om je playlist te maken. Natuurlijk heeft je DJ een uitgebreide bibliotheek met muziekselecties die je  kunt aanvragen, maar de sleutel is om te weten of ze geschikt zijn en wanneer je ze moet spelen.

Zijn er een paar nummers die gewoon not done zijn? Vraag of hij die nummers uit zijn speellijst wilt halen, zodat die nummers niet te horen zijn op julli huwelijksfeest.

bruiloft DJ

04. Een bruiloft DJ bepaald de sfeer

Natuurlijk kun je de rol van een bruilofts-DJ vereenvoudigen door te zeggen dat de bruiloft DJ ‘de muziek speelt’. Maar het gaat echt om meer dan alleen het selecteren en afspelen van nummers. Een bruiloft DJ zet de toon voor de receptie door de juiste nummers op de juiste momenten te spelen en het publiek  te lezen. Als je wilt dat je feest een totale rager is, weten ze de juiste deuntjes om gasten in een dansende stemming te brengen. Als alternatief, als je doel een receptie is met een old-school romantische sfeer, weet je DJ hoe hij die vintage sfeer kan  creëren. En een ervaren bruiloft DJ weet precies hoe je de gasten de dansvloer op krijgt als je gasten iets te comfortabel in hun stoelen zitten.

05. Verdoezeld eventuele ongelukjes

Het kan misgaan op je trouwdag, maar gelukkig zijn goede bruiloft-dj’s er als de kippen bij om de boel weer op de rails te krijgen. Laten we zeggen dat het diner iets achterloopt op schema. Je DJ kan een paar extra nummers draaien, zodat gasten het te druk hebben met dansen om te zorgen dat het eten niet klaar is. Of misschien is je vader op het toilet als hij zijn toast moet geven. Je DJ kan coveren totdat hij beschikbaar is. Je gasten zullen geen potentieel ongemakkelijke ongelukken opmerken wanneer je een professionele bruiloft DJ aan het roer hebt.

Het is dus echt veel belangrijker dan dat je denkt om een professionele bruiloft DJ in te huren! Professionele DJ’s weten hoe ze het publiek, verschillende stemmingen en andere aspecten moeten peilen die snel van het ene op het andere moment kunnen veranderen tijdens de receptie. Ze zijn goed in het mixen van nummers, zodat gasten wat tijd op de dansvloer willen doorbrengen, ongeacht hun leeftijd.

bruiloft DJ

Lees hier meer over een DJ op je bruiloft

Bekijk de trouwspecialisten die jou kunnen helpen

PSOUND Bruiloft DJ Shows

Tropical Birds Party & Entertainment

Kreatief Event

DJ Vintage Vinyl

FissaFiets | Mobiele DJ

We love good music DJ Niek

Jerome Valento wedding DJ´s

Superfuif Dj's and Entertainment

Bruiloft DJ Diyo

De Weddingmeesters

Brilliant Events

Your Wedding Show

Guido Nobel Pianist & DJ

Ontmoet onze trouwspecialisten in het echt!

Allemaal personen die jullie de dag van je leven bezorgen.

Op de beurs kun je de photobooth uitproberen, de fotograaf ontmoeten,  bruidstaart proeven, het papier van het drukwerk voelen, in vervoering raken van een trouwjurk en je laten verblinden door schitterende sieraden.