Bruiloft decoratie | Tips & Tricks

Bruiloft decoratie. Waar begin je? Gemeentehuis, kerk, feestlocaties- tijdens de bruiloft verblijven jullie en de gasten mogelijk op verschillende plaatsen. Weet jij al wat voor sfeer jij wilt op jouw trouwdag of nog niet?Misschien vind je het leuk om op alle locaties dezelfde sfeer te hebben, of misschien bij ieder locatie een ander sfeer?

Denk daarbij aan een uniek thema, een bepaalde tijdsperiode of een kleur. Overleg met verschillende decorateurs welke opties haalbaar zijn. Met het oog op bloemen, ballonnen, aankleding van de tafel en de zaal, etcetera.

Details, kleuren en texturen… een aantal van de meest belangrijkste aspecten van een bruiloft waar de meeste bruiden heel kieskeurig bij zijn.

Als het gaat om kleuren en details, krijgen de tafeldecoraties de meeste aandacht. Dit komt omdat bij de receptie en/of het feest de gasten de meeste tijd doorbrengen op één locatie tijdens  de bruiloft. De gasten gaan aan een tafel zitten met vrienden, genieten van het eten en wat er op de programma staat voor de dag natuurlijk. Als de tafels niet gedecoreerd zijn voor de bruiloft, zal er een hoger risico zijn dat de gasten minder van het eten of van het feest genieten.

Dus om een succesvolle huwelijksfeest te bereiken, zullen de tafels goed versierd moeten zijn. Een leuk idee om zelf te maken:

Verzamel lege glazen flesjes en potjes; geef ze een leuk kleurtje (op de foto hieronder is een goudbadje gebruikt) en zet er bloemetjes in die elke favoriete kleur kunnen hebben.

Begin op tijd met verzamelen en kleuren; je wilt geen stress in de laatste week….

01. Kleurrijk en creatief gevormde servetten

Je kunt servetten in allerlei kleuren gebruiken; op 1000 en 1 verschillende manieren gevouwen. Hiernaast zie je enkele voorbeelden.

02. Glazen potten die leuke en kleurrijke items bevatten

Je kunt glazen  potjes gebruiken als bloemenvazen, kandelaars, voor drijvende kaarsen, of deze vullen met lolly’s, marshmallows, snoepjes of bonbons. Deze potten zullen er stijlvol bij staan op de tafels.

03. Bloemen en planten

Bloemen zijn de beste tafeldecors. Kleine bloemen, lang gesteelde bloemen, wilde bloemen of zijden bloemen. Het is jouw beslissing wat en hoe je het wilt natuurlijk. Als je het eenvoudig wilt houden, kun je volstaan met centerpieces in het midden van de tafel.

Hieronder zie hoe je het thema “Winter-Huwelijk” met sneeuwkristallen en bloemen terug laat komen op de locatie.

04. Ballonnen en een Snoep- of dessertbuffet

Ballonnen zijn veel gebruikte sfeerversterkers. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met het thema “feest”. Op de foto zie je ze in combinatie met een trend die zich aan het doorzetten is: het snoepbuffet of dessertbuffet. Met deze aankleding draagt een buffet bij aan de feestelijke indruk van het trouwfeest.

05. De achterwand voor de ceremonie wordt fotowand

Helemaal HIP is de achterwand die je gebruikt als decoratieve achtergrond voor de ceremonie. Laster maak je er de leukste foto’s van jezelf en je gasten.

Lees hier meer over styling en decor

Bekijk de trouwspecialisten die jou kunnen helpen

Blooming Moments

Eventflower

Rosa Blanca

Wedding Styling Inspiratie

HIPfeestje.nl

By Jalou

Mooi.je.boel

Vuurwerkfeestje

Enjoy Pure Styling

Blitz Ballonnen

Ballonnen en meer

Tirimba

't Feesthuis

Ontmoet onze trouwspecialisten in het echt!

Allemaal personen die jullie de dag van je leven bezorgen.

Op de beurs kun je de photobooth uitproberen, de fotograaf ontmoeten,  bruidstaart proeven, het papier van het drukwerk voelen, in vervoering raken van een trouwjurk en je laten verblinden door schitterende sieraden.