Trouwvervoer op je bruiloft

Van gemiddelde kosten tot boekingstips tot creatieve ideeën! Zoals het liedje zegt, je spiegelbeeld is de bruid die morgen gaat trouwen. Maar hoe komt mama daar? Of je bruidsmeisjes, of wat dat betreft, je verloofde? En net zo belangrijk, hoe gaat het met iedereen (inclusief bruiloftsgasten!) van de ceremonie naar de receptie... en dan naar huis? Tenzij je van plan bent om naar je bestemming te beamen, is het tijd om wat logistiek voor trouwvervoer uit te werken. Ervoor zorgen dat jullie zelf, en alle gasten op tijd bij de ceremonie zijn, is een absolute must. Dus, wat zijn jouw opties en wanneer moet je naar leuke voertuigen gaan kijken om de klus te klaren? Wat moet je zoal weten over het plannen van het trouwvervoer.

Hoe je jouw trouwgezelschap en gasten vervoert op de trouwdag

Epische verrassing: Als je je bruidegom op je trouwdag wilt verrassen,
huur dan zijn favoriete auto voor zijn vervoer naar de ceremonie!

Wie heeft trouwvervoer nodig

Je eerste stap is het tellen van het gastenbestand voor directe familie en VIP’s. Voor veel bruiloften betekent dat het paar, hun getuigen, beide ouders, broers en zussen en grootouders. Sommige stellen bieden ook vervoer aan voor naaste familieleden, mensen van buiten de stad of zelfs alle gasten. Dus waar trek je de grens? De beslissing zal waarschijnlijk afhangen van het budget, maar je moet ook rekening houden met het volgende:

Afstand: Als jullie ceremonie- en receptielocaties slechts een korte afstand van elkaar zijn, zit je gebeiteld. Maar er is een grens: als ze meer dan 30 minuten uit elkaar liggen, moet je zeker overwegen om alle bruiloftsgasten te vervoeren, zodat je ze niet lastigvalt met Uber-kosten en lange, vervelende ritten. Houd ook rekening met andere afstanden, zoals de kilometers tussen de feestlocatie en de verblijfsregio of het nou een hotel of het eigen woonhuis is.

Locatie: Als er veel mensen van buiten de stad komen en/of jullie een moeilijk bereikbare of moeilijk te vinden locatie hebben, moet je ook overwegen om vervoer te boeken voor deze gasten. Sommige gasten zullen stress of zenuwen hebben en het risico nemen enigszins minder geconcentreerd achter het stuur te gaan zitten. Zorg er dan ook voor, dat je helder communiceert over de bereikbaarheid van de locatie met het openbaar vervoer.

Speciale behoeften: Denk aan iedereen die anders moeite zou hebben om zichzelf te vervoeren door een reisplan voor hen te regelen. Bijvoorbeeld door je broer te vragen je 90-jarige oma op te halen die zich niet op haar gemak voelt achter het stuur.

Maak een bellijst: Als je een pendeldienst organiseert, geef dan de chauffeurs een bellijst met de namen van de gasten die meerijden, compleet met hun ophaal- en afleveradres. Dit zorgt ervoor dat niemand achterblijft.

Pro-tip: maak de laatste reservering persoonlijk, zodat je de voertuigen kunt inspecteren en kunt vragen welke je krijgt.

Hoe moet iedereen heen en weer?

Er zijn eigenlijk drie routes die je kunt overwegen, naast jullie wandeling door het gangpad: de reis naar de ceremonie, de rit tussen de ceremonie en de receptie/feest-locatie (als ze niet op dezelfde plaats zijn) en de goodbye-rit. Je moet uitzoeken wie waar vervoer nodig heeft voordat je daadwerkelijk iets boekt.

De rit naar de ceremonie: Bruiden en bruidegoms reizen vaak afzonderlijk naar de ceremonie met hun respectievelijke begeleiders op sleeptouw. Hoewel je kunt kiezen voor een ritje met z’n tweeën waarbij de bruidegom de bruid ophaalt bij haar ouderlijk huis. De gemiddelde limousine biedt plaats aan ongeveer 10 personen, limo’s bieden plaats aan ongeveer 6 en de meeste stadsauto’s bieden plaats aan 4 personen, inclusief de bestuurder. Een full-size touringcar daarentegen biedt plaats aan ongeveer 50 passagiers! Probeer ook een stoel vrij te houden voor de fotograaf: spontane, groothoek- of paparazzi-achtige opnamen zijn een verrassende favoriet.

De rit naar de receptie: Na het JA-woord is het traditioneel om in een droomrit te duiken voor het reisje naar de receptie, ofwel à deux ofwel met de eregasten. Ondertussen hebben je ouders, de daggasten en iedereen die eerder op de dag met je meegelift heeft ook een lift nodig. Als het budget het toelaat, kunnen ouders en begeleiders naar de receptie rijden in dezelfde voertuigen die hen naar de ceremonie hebben gebracht, terwijl het paar een privéauto neemt. De hele groep (of geselecteerde leden) kan ook in een bus stappen.  Anders kunnen ouders en begeleiders met familie of vrienden naar de receptie rijden. Maak ruim van tevoren carpoolplannen en communiceer met alle betrokkenen.

De vluchtauto 😊 na de bruiloft: Net als elk ander aspect van je bruiloft, moet je uitzwaairit  overeenkomen met je gevoel voor stijl als koppel (om nog maar te zwijgen van het feit dat dit is hoe je gasten jou en je schat zullen herinneren – excuseer het cliché – wegrijden in de zonsondergang). Zie jij jezelf al afscheid nemen in een paardenkoets of een cabriolet rode Mustang? Vertrek je in een stijlvolle Rolls-Royce of een rockstar stretch limousine? Hoewel er veel opties zijn, moet je iets kiezen dat zowel bij jullie budget als bij jullie persoonlijkheid past. (Dit is het moment om een ​​proefrit te maken met die droomauto of zelfs de boot te huren die je altijd al wilde hebben voor een nacht!) We hebben nog tal van andere geweldige ideeën voor het trouwvervoer om te overwegen.

Welk tijdstip moet iedereen er zijn?

Wanneer trouwvervoer boeken?

Reistijden: Bepaal vervolgens de reistijden voordat je gaat bellen. Bepaal de route door een testrit te maken van de drie locaties om de rijtijden te schatten. Om een ​​ideale ophaaltijd voor de rit naar de ceremonie te schatten, bijvoorbeeld, plan om 15 minuten te vroeg aan te komen en werk dan achteruit: ceremonietijd, min 15 minuten (of zelfs meer als je van plan bent om je klaar te maken op de locatie), minus rijtijd, minus 10 tot 20 minuten “files” voor verkeer, onverwachte vertragingen en opgewonden mensen in meerdere auto’s krijgen.

Locatie(s): Als de ceremonie en receptie op verschillende locaties plaatsvinden, vergeet dan ook niet de timing van het transport tussen beide. Als de ceremonie eindigt om 16.30 uur en de ontvangstlocatie ligt op slechts 15 minuten afstand maar het cocktailuurtje begint pas om 18.00 uur, loop je het risico dat er gasten arriveren terwijl de ruimte nog wordt voorbereid. Timing is natuurlijk alles, dus probeer alles verstandig in te plannen. Als dat niet mogelijk is, moet je wellicht een plan bedenken om de gasten tussentijds te entertainen.

Als er nog tussen de drie en zes maanden te gaan is, is het tijd om na te denken over jouw vervoer… oftewel wanneer je al lang de trouwdatum, ceremonie en receptielocaties en de grootte van het trouwgezelschap hebt geregeld. Als je in april, mei of juni trouwt zal er veel vraag zijn naar eersteklas voertuigen, dus je moet je vervoer nog eerder boeken.

Bonus-tip: Ook de trouwmaand en
de dag van de week kunnen uitmaken.
Een drukke vrijdag in mei versus een rustige maandag in november; tel uit je winst….

Gemiddelde kosten van huwelijksvervoer

Basis: Elke vorm heeft zijn eigen voordeel en prijs. Als basis kun je altijd uitgaan van een uurtarief voor de chauffeur en de verzekeringen. Een kilometerprijs en/of een uurtarief voor het vervoersmiddel of een combinatietarief zal van toepassing zijn. Het absolute minimumtarief is
€ 50 per uur voor een eenvoudige auto. Een exclusieve limousine voor 2 personen met chauffeur voor 3 uur en 150 kilometer varieert van € 300 tot € 500.

Alle waar is naar zijn geld: Vintage VW-busjes zijn momenteel in-style, en je ziet de sportauto’s, al dan niet met vleugeldeuren, in populariteit stijgen. Voor de rockers zijn er Amerikaanse sleeën en ook de klassieke Duitse en Engelse limousines zijn niet weg te denken. Liever een greyhound, een Parijse stadsbus of een dubbeldekker?; alles kan. Hoe tof is het om op jouw trouwdag te worden gereden in de auto van jouw dromen?!  Okee, als het onbetaalbaar wordt is de lol eraf. Maar anders….

Feestbussen of touringcars: Voor groepen tot 30 of 50 personen variëren van € 350 voor 3 uur met een vervolgtarief van ca. € 100 per uur. Ze staan ​​​​meestal voor je klaar en bellen op hoe lang ze bij elk evenement moeten blijven en  wanneer de laatste shuttle terug naar zijn standplaats gaat. Let op alle tarieven kunnen per aanbieder verschillen.

Betrouwbaarheid checken? Yes! Op een WeddingFair kun je de
trouwvervoerder persoonlijk ontmoeten. Zo weet je met wie je zaken doet….

Lees hier meer over Trouwvervoer

Bekijk de trouwspecialisten die jou kunnen helpen

Sonarent Trouwauto huren

Valkering Classics Trouwauto's

Musclecar verhuur

De Jong Stables

VAN HET PAD Trouwvervoer

Hans Classic Cars

Bastiaan Trouwoldtimers Trouwvervoer

Dodge Ram Trouwauto

De Vlerk

Caddy Cars

Bolderman Trouwvervoer

Ontmoet onze trouwspecialisten in het echt!

Allemaal personen die jullie de dag van je leven bezorgen.

Op de beurs kun je de photobooth uitproberen, de fotograaf ontmoeten,  bruidstaart proeven, het papier van het drukwerk voelen, in vervoering raken van een trouwjurk en je laten verblinden door schitterende sieraden.