De voordelen van een weddingplanner

Wat zijn nou de voordelen van een weddingplanner? Het organiseren van een bruiloft kan een ongelooflijk onderneming zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen.Bruiloften zijn één van de mooiste, maar meest stressvolle gebeurtenissen waar vaak vooral de bruidjes naar uit kijken in het leven. Dus waarom niet de hulp van een professional vragen? In ons dagelijks leven is er een overvloed van dingen waar wij hulp bij nodig hebben, een huwelijk is daarvan geen uitzondering. Het kan eng zijn om jouw speciale dag over te dragen aan iemand anders, maar met een beetje onderzoek zal je het er mee eens zijn dat je nog onzekerder wordt zónder hulp van een ander.

Weddingplanners zijn professionals, zij hebben er verstand van! Zij zijn jaarlijks meerdere bruidsparen van dienst.

De rol van een weddingplanner lijkt zo eenvoudig: “Het geven van een stress-vrij, plezierige en perfecte trouwdag, voorafgaand natuurlijk een goede planning.” Het organiseren van jullie bruiloft houden zij binnen het budget en zorgen dat de trouwdag een weerspiegeling is van jullie persoonlijkheid, maar zoals je ziet is het een veelomvattende taak!

10 geheimen van weddingplanners

Een aantal handige tips voor jouw trouwdag. Aan deze punten zal een weddingplanner denken, jij ook?

01. Ken de omgeving

Ga rondrijden in de omgeving voor je trouwdag. Kijk tijdens het rondrijden uit naar winkels voor het geval je iets last minute nodig hebt op jouw trouwdag. Noteer gelijk de openings- en sluitingstijden van elk winkel die jullie denken misschien nodig te hebben. Zijn er werkzaamheden te verwachten?

02. Zie het hele event voor je

Een paar weken voor de bruiloft moet je het feest voor je zien, vanuit de ogen van de gasten. Aan elk klein detail moet worden gedacht. Wie gaat het programma van de dag uitdelen, of hoe gaan de gasten van de receptie naar het feest?

Tijdlijn

Vroeger maakten alleen de rijken en beroemdheden gebruik van een weddingplanner. Het leven is hectisch geworden en steeds meer paren maken gebruik van de diensten van een weddingplanner om hen te helpen voor hun speciale dag. Het plannen van een bruiloft kan een fulltime baan worden met een gemiddelde tijdsbesteding van 200-250 uur. De diensten van een professionele weddingplanner zorgen ervoor dat die avonden, weekenden en lunchpauzes niet worden besteed aan het plannen van jullie bruiloft. De stress wordt weggenomen, en de vrije tijd wordt voor jullie behouden waardoor jullie ook van “de reis naar de bruiloft toe” kunnen genieten.

Mensen zijn vaak het slachtoffer van uitstelgedrag. In een hoge stress situatie, is er weinig ruimte voor een goede voorbereiding waardoor je ook minder flexibel wordt. Veel vrouwen gaan het planningsproces in zonder het één en ander te weten over tijdlijnen. Dit kan leiden tot een aantal vermijdbare rampen onderweg. Geen minuut van je tijd moet er verspild worden aan piekeren en tijdsdruk. Een weddingplanner houdt de touwtjes strak in handen en zorgt voor een goede planning.

03. Zorg voor extra stoelen

Zorg voor extra stoelen, tafels, spullen voor het eten tijdens jullie trouwdag. Voor het geval er een aantal gasten komen, waar jullie niet op hadden gerekend. Het gebeurt namelijk vaker dan je denkt!

voordelen weddingplanner

04.Koop een modieuze paraplu

Voor het geval het gaat regenen op jullie prachtige dag tijdens de fotoshoot, is een modieuze paraplu iets om bij je te hebben. Denk er wel aan dat het een paraplu moet zijn waar jij onder gezien wilt worden, een doorzichtige misschien? Als het regent, dan heb je ook nog eens een schattige foto met paraplu.

Voordelen weddingplanner :kennis

Heb jij of jouw vrienden en familie ooit een bruiloft gepland? Waarom zou je één van de belangrijkste dagen van je leven overlaten aan amateurs?

Bekende en gerespecteerde weddingplanners doen hun werk al een geruime tijd met succes. Zij weten waar de beste bloemen, de beste bloemstukken, de beste fotografen te vinden zijn. Het is hun taak om te luisteren naar jouw wensen en hiervan realiteit te maken. Waarom met minder genoegen nemen? Er is heel weinig dat een goede weddingplanner niet kan doen. Dus laten we het professionele werk aan de professionals overlaten. Geef jezelf de kans om te genieten van de verlovingstijd.

05. Voordat je de uitnodigingen verstuurd

Zorg er voor dat de gasten op een duidelijke manier uitgelegd krijgen hoe zij naar de locatie kunnen komen. Zo is het dan niet nodig om de gasten vanuit verschillende steden steeds opnieuw uit te leggen hoe zij op de locatie komen.

06. Zorg dat je veiligheidsspeldjes en bloementape bij je hebt.

Dit moet je hebben in je ‘EHBO-doosje’. Als een gast bijvoorbeeld wijn over zijn jasje of over haar jurk morst. Bloemen van de decoratie of de tafel pakken, tape eromheen en vastmaken met een veiligheidsspeldje. Het probleem is direct opgelost en niemand die ziet dat er wijn is gemorst.

voordelen weddingplanner

Steun

Laten we eerlijk zijn, mannen zijn niet altijd de beste partners als het gaat om het plannen van een bruiloft. Zij laten jou liever kiezen voor de kleur combinaties, bloemstukken, de smaak van de bruidstaart en het aantal zitplaatsen. Vele bruiden vertrouwen daarom op hun moeder, zussen en beste vrienden om te helpen met de details. Je kunt je ook wenden tot iemand die de ultieme begeleiding kan bieden en eerlijk is. Weddingplanners zijn er om zoveel steun te verlenen als nodig is, of om de controle over te nemen. Het plannen van een bruiloft kan lijken als een onmogelijke taak, maar een weddingplanner heeft tal van lijsten die hem of haar direct toegang geeft tot de beste van alles. Inclusief boeken vol met prachtige afbeeldingen die jouw ideeën tot leven brengen.

07. Neem een paar sandalen mee

Voor op jullie trouwdag is het handig om sandalen mee te nemen. De hele dag door loop je op hakken en het kan zo zijn dat je op het feest zelf pijn aan je voeten krijgt. Het is wel de bedoeling dat je de hele avond door danst. Sandaaltjes is dan de perfecte oplossing. Zo kan je nog de hele avond door feesten.

08. Bruiloft thuis

Ga je in je eigen huis trouwen, of die van jouw (schoon) ouders? Laat de loodgieter en elektricien langskomen voor een controle. Op de dag zelf moet de wc niet gaan overlopen, of de elektriciteit mag niet gaan uitvallen wanneer iedereen losgaat op de muziek. Hun telefoonnummer bij de hand hebben is ook handig, voor het geval er op het feest zelf iets gebeurt.

voordelen weddingplanner

Budget

Trouwen kan een dure onderneming zijn, en terwijl het inhuren van een weddingplanner kan lijken als overbodige kosten, kan het jullie juist geld besparen op lange termijn. Weddingplanners hebben waardevolle connecties met bedrijven, die hen kortingen en speciale voordelen geven. Deze zijn niet zomaar voor iedereen te realiseren.

Ze zullen ook werken binnen een budget, dus zolang je ogen niet groter zijn dan je portemonnee, zijn zij in staat om jou alles te geven wat je wenst, en misschien een beetje meer. Het is niet ongewoon voor de zogenaamde ‘professionals’, zoals fotografen of deejays om te profiteren van nietsvermoedende bruiden en bruidegoms. Een weddingplanner zal ervoor zorgen dat jullie alleen het beste ontvangen voor een prijs die passend is.

09. Je tafelkaartje op alfabetische volgorde

De bruidsparen maken vaak een indeling van de gasten over de tafels. De gasten lopen dan kriskras door elkaar, om hun tafel op te zoeken. Een tip van de weddingplanners is dus om een aparte tafel te maken met kaarten waarop de namen van de gasten op alfabetische volgorde staan. Zo kunnen de gasten makkelijk hun kaartje vinden. Op het kaartje staat het tafelnummer, dus de gasten kunnen gelijk naar hun tafel lopen zonder te zoeken.

10. Doe alsof je bruiloft op woensdag is

De meeste bruiloften zijn in het weekend, doe dan alsof je bruiloft op woensdag is. Zo zorgen jullie er voor dat alles tot in de details dinsdag af is. Dan hebben jullie de laatste paar dagen vrij en kunnen jullie met vrienden en familie gaan genieten voor de bruiloft er daadwerkelijk is

Voordelen weddingplanner: details

Elke gebeurtenis heeft de potentie om er schitterend uit te zien, maar de aandacht voor detail geven een speciale gelegenheid extra glans. We weten allemaal dat er bepaalde dingen gedekt moeten worden bij het plannen van een bruiloft. Deze omvatten het vinden van een jurk, het kiezen van kleuren, het vinden van goede bloemen, het selecteren van locaties voor de ceremonie en de receptie en ga zo maar door. Buiten dat, hoe maak je jouw bruiloft onvergetelijk? Hiervoor zijn er weddingplanners. Een overgrote deel van hun taak is om de bruiloft van jouw dromen over te nemen en beter te maken dan jij had kunnen verzinnen. Jouw trouwdag moet de meest fantastische dag van je leven zijn. Pleeg eerst een telefoontje naar een weddingplanner, want als pas verloofde is het jouw verantwoordelijkheid om te ontspannen en te genieten. Voordat je weet, zal het allemaal voorbij zijn.

Lees hier meer over huwelijksreis

Bekijk de trouwspecialisten die jou kunnen helpen

Briljant Wedding

Your big day Weddingplanner

Pure weddings en events

The Eventplanner

Ellebel regelt het wel

Rosa Blanca

Events by Magenta | Weddingplanner

By Ilse Elisa Weddingplanner

That's Amore Weddings

Miracle Weddings by M&M

The curly weddingplanner

Blush Creative

Liefs van Lies

The Italian Wedding

Yes we do

Ontmoet onze trouwspecialisten in het echt!

Allemaal personen die jullie de dag van je leven bezorgen.

Op de beurs kun je de photobooth uitproberen, de fotograaf ontmoeten,  bruidstaart proeven, het papier van het drukwerk voelen, in vervoering raken van een trouwjurk en je laten verblinden door schitterende sieraden.