Bruidstaart | Tips voor een zoet succes op de bruiloft

Bruidstaart | Zoet succes - Een eenvoudige gids voor het bruidsgebak. In de afgelopen paar maanden hebben we een aantal geweldige bruidstaartontdekkingen gedaan. Er zijn zoveel stijlen en soorten om uit te kiezen. Terwijl de taartontwerpers steeds creatiever worden. Het kiezen van het bruidsgebak, de perfecte taart of kleinere zoete verwennerijtjes wordt een behoorlijk ingewikkeld proces. Dus met dat in gedachten dachten we dat het nuttig zou zijn -in de geest van de gids voor het kopen van een trouwjurk- om een eenvoudige gids voor bruidstaarten te maken, waarbij je weet wat je moet weten voordat je begint met die lekkere proefsessies, en waar je op moet letten als je het hele proces naar het zoete succes zelf in handen neemt.

01. De Uitgangspunten

Hoeveel gasten | Meestal zullen drie lagen 50 tot 100 gasten kunnen bedienen, dus je hebt waarschijnlijk vijf lagen nodig voor 200 gasten of meer. Je kunt de illusie van een grotere bruidstaart wekken door de hoogte van de taart te vergroten met kolommen tussen de lagen. Ook is het mogelijk een niet-eetbare-basis te maken in de stijl van de taart.

Wanneer bestellen | Je kunt tot 3 maanden voor je huwelijk bestellen als je trouwdatum in de drukste trouwmaanden is. Het absolute minimum is twee weken omdat een gestapelde taart, een laag van fondant of marsepein en uitgebreide decoratie tijd nodig heeft om goed te worden uitgevoerd. Wacht echter niet te lang met het bestellen van je taart, minimaal 1 maand op voorhand wordt aangeraden.

02. Wees voorbereid - doe je bruidstaart onderzoek

Proeverij | Er zijn stijlen die bij elke bruiloft passen. Maar laat je niet vangen in de val van een simpele bruidstaart als je niet zo’n bruidspaar bent; kies liever de lekkerste eye-candy in jouw eigen stijl. Er zijn handbeschilderde taarten, decoraties van echte bloemen, metallic taarten, naakte taarten of juist beklede taarten, hartige taarten, zachte ijstaarten en ….. Doe je online onderzoek om erachter te komen wat je leuk vind en off-line om erachter te komen wat je lekker vind.

Bruidstaart tips | Op een trouwbeurs ga je zeker langs bij de stand van de bruidstaart- specialist om hun nieuwste taartontwerpen te zien en een heerlijk stukje van de zoete lekkernij te proeven. Vind hier een overzicht van
Trouwbeurzen in Nederland

Je kunt de meest brandende vragen alvast stellen terwijl je persoonlijk en vrijblijvend kennis maakt met de bakker-achter-de-taart. Check dan ook even de beschikbaarheid van de patissier op jouw trouwdatum.

Matchen met styling | Stem je taart af op je algehele huwelijksstijl zodat er geen mismatch ontstaat. Het is zinloos om een ​​enorme uitgebreide koninklijke taart te hebben als je een buitenbruiloft viert met handgemaakte details, de taart zal er gewoon niet passend uitzien.

Kleur van de bloemen | Het is ook een goed idee om jouw bloemist te boeken voordat de patissier aan de slag gaat. Omdat je de kleuren, de vorm en de uitstraling van de bruidstaart dan kunt afstemmen op de bloemen en in het ontwerp kunt opnemen. Veel bruiden proberen nu ook elementen van hun trouwjurk in de taart te verwerken.

bruidstaart tips weddingfair
bruidstaart bellaria cake design

03. Het budget voor de bruidstaart

De kosten | Hoe hoger de bruidstaart, hoe meer een taartpunt kost. De prijs per persoon kan variëren van € 5 tot € 12  waarbij we extreme uitzonderingen buiten beschouwing laten. We doen even niet aan afwerking met eetbaar bladgoud bijvoorbeeld… Het spreekt voor zich, dat  een cupcake, macaron, donut en ook een sweet table per persoon voordeliger is. Daarnaast zijn ze minder traditioneel waardoor ze perfect aansluiten op bruiloften waar het klassieke protocol wordt gepasseerd door een modernere tijdsplanning.

Kies het snoep-moment | Traditioneel serveren de bruid en bruidegom de bruidstaart tussen het diner en het feest. Je zou het ook dessert kunnen noemen. Vaak direct voor de eerste dans van het paar zodat de gasten de dansvloer niet hoeven te verlaten om te zien hoe je de trouwtaart aansnijdt.  De voordelige alternatieven voor het zoete banket geven je de gelegenheid om een lossere timing te hanteren. Neem dat mee in je overwegingen.

Wees realistisch | Het is belangrijk dat je het budget aan het begin van het ontwerpproces met jouw banketbakker/patissier bespreekt om misverstanden te voorkomen. Hierdoor voorkom je ook dat je tijdens het ontwerpproces jezelf onder druk zet om een ​​cake te bestellen die jouw budget te boven gaat.

Meerdere lagen, handgemaakte suikerbloemen, gegoten vormen en metallic afwerkingen dragen allemaal aanzienlijk bij aan de prijs, dus als je probeert de kosten laag te houden, kun je deze het beste vermijden of minimaliseren. Je zou kunnen overwegen om te decoreren met verse bloemen of fruit voor een minder dure maar even mooie afwerking.

04. Bezoek aan de bakkerij

Afspraak maken | Als je eruit bent boek je een afspraak met de patissier van jouw voorkeur. Vraag een bruidstaartproeverij aan. Tijdens proeverijen kan het paar in de bakkerij de proeftaarten bekijken, verschillende taartsmaken proeven, vragen te stellen en het portfolio van de taartontwerper te bekijken. Neem je onderzoeksresultaat mee – foto’s van internet, uitgeknipte taarten uit tijdschriften die je leuk vindt, stofstalen, bloemen of andere details die je inspireren.

Bruidstaart vulling | Voel je niet verplicht genoegen te nemen met de über-traditionele chipolatavulling Er zijn tegenwoordig letterlijk honderden smaken om uit te kiezen. De smaken koffie, chocolade en noten zijn recentelijk populair geworden, evenals lemoncurd, bavarois van rood fruit zoals frambozen, aardbeien en bosbessen. Een red velvet vulling of een lichtere vulling op basis van yoghurt; alles kan.

Het is het meest logisch om vast te houden aan smaken die passen bij het seizoen van de bruiloft – lichte, sierlijke smaken voor een lente- of zomerbruiloft en rijke, zware taarten voor een herfst- en winterbruiloft. Als je meerdere niveaus hebt, kun je in elke laag een andere smaak kiezen. De patissier zal ook dieetwensen en allergieën met je bespreken.

bruidstaart tips weddingfair
bruidstaart tips weddingfair

05. Presentatie en Decoratie van de bruidstaart

Presentatie | Het maakt niet uit welke stijl taart je kiest, zorg ervoor dat het de eer krijgt die het verdient door het op de juiste manier te presenteren. Zorg ervoor dat er een speciale showtafel is die de best mogelijke presentatie geeft. Het is ook de moeite waard om de taart op een verhoging te plaatsen zodat het de aandacht niet zal verliezen op een enorme tafel.

Licht uit, vuurwerk aan | Een extra spannend moment kun je maken door de taart te voorzien van vuurwerk en op een tafel op wieltjes binnen te rijden. Met deze bruidstaart tips zullen jouw gasten nog lang napraten over deze verrassing!

Decoratie | Zelfs de eenvoudigste taart kan tot leven worden gewekt met een prachtige taarttopper. Er zijn heel veel keuzes voor taarttoppers, van chique tot kitsch, dus je hoeft je niet te houden aan plastic beeldjes (tenzij je dat echt wilt). Verse bloemen, een monogram van je nieuwe initialen, je hoeft je niet aan de regels te houden. Ook als je een ervaren taartontwerper hebt, kun je hem of haar vragen om een ​​unieke persoonlijke versie te bedenken.

06. Op de locatie

Picture perfect | Regel het met je patissier dat zij ervoor zorgen dat de bruidstaart in perfecte conditie wordt afgeleverd. Vanaf dat moment neemt de locatie de zorg over. Goed verleg tussen deze twee leveranciers is belangrijk zodat de taart, op het door jou gewenste moment, in perfecte conditie verkeert. Je moet niet denken aan een uitgezakte, slappe trouwtaart die te lang in de warmte van de zon heeft gestaan of juist te lang gekoeld is en daardoor keihard.

Aansnijden | Het “aansnijden van de taart” is een feestelijk moment waarbij de fotograaf een belangrijke taak heeft. Je moet een plan maken met de fotograaf voordat jullie de taart aansnijden. Het is tof als je zelf op de foto’s staat, mét je gasten in een feestelijke setting. Daarvoor zoekt de fotograaf de optimale plek waar voldoende licht is. Daarnaast worden er foto’s gemaakt van de bruidstaart en alle de details.

Lees hier meer over Bruidstaart

Bruidssuikers

Henna Bruidstaarten

Henna bruidstaarten Henna bruidstaarten zijn rijk versierd met de meest elegante motieven. Het aansnijden van

Lees verder

Bekijk de trouwspecialisten die jou kunnen helpen

Enjoy Cakes

Zoete Kunst

Cakemaker Street Bruidstaarten

Miggels Taart

ZZ Sweetstudio

YAYCakes by Yasmina

Cookiegram

Sprinkles Bruidstaarten

Maen Cakes

Taartentoren

Het Bakbijtje

4 the love of cake

The Tasty Kitchen

Hannies Bakery

Floury Hands

La Dent Sucrée

Jewell Cake Creations

Oui! Patisserie

Taartjes van Assie

Bellaria Cake Design

Cake O Topia

Georgies Cakes

Cake Queen Bruidstaarten

Micha & Diana's Patisserie

Het Taartgeheim

Ontmoet onze trouwspecialisten in het echt!

Allemaal personen die jullie de dag van je leven bezorgen.

Op de beurs kun je de photobooth uitproberen, de fotograaf ontmoeten,  bruidstaart proeven, het papier van het drukwerk voelen, in vervoering raken van een trouwjurk en je laten verblinden door schitterende sieraden.