Videograaf | Trouwclip of -video van je bruiloft

Ongeveer tweederde van alle bruidsparen boekt een videograaf. Als je de dag opnieuw kunt beleven, de geloften, toast of toespraken kunt horen of de uitdrukkingen op de gezichten van mensen kunt zien, als je je kinderen op een dag je bruiloft op video wilt laten zien, dan zou je een trouwvideo willen hebben. Video, in tegenstelling tot fotografie, biedt beweging en wordt geleverd met geluid, zodat je niet alleen een enkel frame visueel kunt herbeleven, maar dat levende moment in de tijd.

01. De lengte van jouw trouwfilm

Er zijn geen harde regels voor de lengte van een trouwvideo. Maar bedenk dat hoe langer een videograaf filmt en hoe meer beeldmateriaal hij of zij moet bewerken, hoe duurder de video zal zijn. De prijs is meestal wat koppels ervan weerhoudt om hun trouwvideo te lang te laten duren. Hoe dan ook, het is de moeite waard om belangrijke momenten voor altijd te documenteren zodat je ernaar kunt kijken wanneer je maar wilt.

02. De stijl van de trouwvideo

De videograaf zal de stijl en de lengte van de video met je overleggen. Daarom is het handig, voordat je hem of haar persoonlijk ontmoet, dat jullie een lijst met vragen opstellen over hun ervaring, tarieven en beschikbaarheid op het gebied van huwelijksvideografie.

Door prioriteit te geven aan beelden van de huwelijksceremonie en receptie die je zeker niet wilt missen, zorg je ervoor dat je de magische momenten vastlegt, en al het extra is een bonus. Wat de lengte betreft, wordt deze bepaald door het type trouwvideo dat je kiest, wat er in de video zit en je videografiebudget.  

videograaf bruiloft weddingfair

03. Korte trouwclip tot lange trouwfilm of de combi

Uiteindelijk wordt je trouwvideo bepaald door de stijl. Er zijn meerdere soorten trouwvideografie. De meest populaire zijn:
Documentaire     |     Filmisch     |     Korte film     |    Highlights     |     Een clip én een lange versie

roadtrip australie

03a. Documentaire Trouwfilm

Documentaire stijlen zijn langer, ergens tussen de 30 en 60 minuten, zo niet langer, 120 minuten is best acceptabel als documentair verslag van zo’n overvolle dag. Documentaire huwelijksvideo’s kunnen korte interviews met familieleden of andere bruiloftsgasten bevatten. Daarnaast kun je andere momenten van jullie als koppel inlassen zoals de vlinders sinds de eerste ontmoeting en het verhaal hoe het huwelijksaanzoek ging.

één woord: WOW

03b. Videograaf met Filmisch concept

Een filmische stijl staat bekend om luchtopnames van de trouwlocatie met behulp van een drone, slow-motion functies en een verhaalstijl of momenten van dialogen zoals je zou verwachten van een film. Ze zijn meestal tussen de 30 en 60 minuten lang. Bespreek deze optie met je videograaf om uit te vinden hoeveel voorbereiding en regie hiervoor nodig is. Als je houd van “natuurlijk” is deze stijl niet zo geschikt voor jullie.

03c. Korte trouwfilm

Korte trouwvideo’s varieëren nogal tussen trailers van 5 minuten en hoogtepunten van 15 minuten. Wat deze bewerkingen over het algemeen bieden, is een minder uitgebreid verhaal van de dag, normaal gesproken gericht op de bruid en bruidegom met minder gasten en fragmenten van de ceremonie en toespraken.

03d. Trouwclip 5-7 minuten de perfecte lengte?

De videograaf probeer het verhaal van je dag te vertellen, en dat bepaalt de lengte. Hij of zij zal nooit een geweldig verhaal kort willen maken vanwege tijdgebrek, en evenmin een verhaal afzwakken om een ​​minimale lengte te bereiken. De meeste trouwclips hebben een sweet spot die tussen de 5 en 7 minuten ligt. Hierdoor wordt jouw verhaal op de mooiste manier verteld. Minder is meer

videograaf trouwfilm trouwvideo weddingfair

Love gets Sweeter

03e. Combi van clip en film

Combinatie van clip en langere film. Soms zijn beide inbegrepen in een videopakket. Een video met hoogtepunten is korter en duurt slechts een paar minuten. Dit wordt vaak gedeeld via een digitale link die je kunt uploaden en delen. Een langere versie kan 30 minuten of langer zijn.
Aangezien elk type video afzonderlijk van het onbewerkte beeldmateriaal moet worden bewerkt, brengt elke versie zijn eigen kosten met zich mee. Je krijgt daarvoor dan ook twee verschillende filmpjes die elk een eigen beleving oproepen.

Toss the
Bouquet

04. Welke momenten wil je zeker opnemen in je trouwvideo

Elk moment van je trouwdag zal spectaculair zijn, wat het moeilijk maakt om je te beperken tot iets dat in een tijdsbestek van enkele ogenblikken past, vooral omdat de meeste bruiloften van begin tot eind enkele uren duren. Momenten die je zeker terug wilt zien zijn:

Stukje voorbereiding per persoon     |     Eerste blik tussen bruid en bruidegom     |     Het Ja-woord tijdens de ceremonie     |     Uitspeken van de geloften     |     Taart aansnijden     |     Openingsdans     |     Boeket gooien     |    Reacties van gasten     |   Familietradities  enz. enz.

05. Je ziet niet alles op je trouwdag, maar je videograaf wél

Je trouwdag gaat heel snel voorbij en helaas kun je niet alles zien. Zo heb je bijvoorbeeld het bruidsmeisjes niet door het gangpad zien lopen terwijl je zelf ergens in de coulissen wacht. Je zult je schoonmoeder niet zien huilen als je zegt: “Ja, ik wil”. Je ziet je ouders misschien niet van wang tot wang dansen terwijl je je onder de gasten mengt. Maar een videograaf kan deze momenten op film vastleggen, zodat je ze kunt bekijken alsof je er echt bij bent. Hierdoor krijg je zelfs meer momenten te zien dan je op je trouwdag hebt meegemaakt. Als er een videograaf aanwezig is, krijg je een veel completer beeld van jouw bruiloft – en dat is onbetaalbaar.

Onze nieuwste blogs

Bekijk de trouwspecialisten die jou kunnen helpen

RawFilmWeddings

Fly By Manu Video Dronepiloot

Sjors de Jong Creative

Shoot Creative Video

Lanook Studio

Arno Tessers

Camerabuddy

Ontmoet onze trouwspecialisten in het echt!

Allemaal personen die jullie de dag van je leven bezorgen.

Op de beurs kun je de photobooth uitproberen, de fotograaf ontmoeten,  bruidstaart proeven, het papier van het drukwerk voelen, in vervoering raken van een trouwjurk en je laten verblinden door schitterende sieraden.