[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Ga naar de persoonlijke weddingplanner pagina” size=”xs” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Fweddingfair.nl%2Fde-persoonlijke-weddingplanner|||”][vc_column_text]

Juwelier

Trouwringen

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”21757″ img_size=”150×150″ alignment=”right” onclick=”custom_link” link=”https://weddingfair.nl/personen-weddingplanner/” title=”Personen”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]De planning van de bruiloft is begonnen, een lange maar leuke reis gaan jullie tegemoet. Bij deze reis hoort natuurlijk ook het uitzoeken van trouwringen. Maar waar moet je beginnen en wat zijn de mogelijkheden?

Goud is het meest voorkomende edelmetaal voor trouwringen. Tegenwoordig is goud te verkrijgen in drie kleuren namelijk; wit, geel en rood. Ook -heel bijzondere- combinaties van deze kleuren zijn verkrijgbaar.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1098″ img_size=”full” css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Geelgoud, witgoud, roodgoud en mokume gane-goud zijn de favoriete edelmetalen voor trouwringen.

Witgoud en platina behouden hun kleur en staan prachtig met diamanten. Als je ook goud erbij wilt is dat mogelijk! Bij de juwelier zijn er trouwringen te verkrijgen waarin en goud, en witgoud/platina en roodgoud verwerkt is.

In Nederland mag goud pas goud worden genoemd als er meer dan de helft echt goud in zit. Omdat 9 karaat goud slechts voor eenderde uit goud bestaat mag het in Nederland geen goud worden genoemd. 14 karaat goud bevat minimaal 58,5% echt goud. Je mag het goud noemen en is dan ook de meest verkochte goudsoort. Op de voet gevolgd door 18 karaat, ofwel voor 75% echt goud.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1100″ img_size=”full” css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Een trouwbeurs bezoeken

Uit onderzoek onder bruisparen, dat de Nederlandse Trouwbranche Organisatie jaarlijks uitvoert, blijkt dat bruidsparen hun trouwringen het vaakst vinden op een WeddingFair. Doordat er verschillende juweliers en edelsmeden een stand hebben op zo’n beurs krijg je veel verschillende collecties te zien in verschillende prijsklassen.

Je maakt een aantal afspraken op het atelier, in de winkel of de juwelier komt naar je toe. Daarna begint het echte shoppen, het bekijken van de diamanten, de kleuren, de dikte van de ring en meer.

Winkelen:

Wanneer jij op trouwringenjacht gaat samen met jouw geliefde, bekijk je als eerst de winkels in jou omgeving. Internet kan je beste vriend worden tijdens deze zoektocht. Het kan je helpen bij het selecteren van een paar juwelierszaken en/of edelsmeden. Heb jij je lijstje gemaakt ? ga dan op stap.

Koop niet direct een trouwring die je als eerste ziet.  Maak deze keuze pas nadat jij je gekozen winkeltjes hebt bezocht. Hierdoor heb jij een idee van wat deze juweliers / edelsmeden jou te bieden hebben. Wees niet bang om vragen te stellen. Vraag naar alle mogelijkheden. Aan het einde van je zoektocht is je keuze voor een trouwring niet meer moeilijk.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1101″ img_size=”full” css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Juwelier

Als je de edelsmid een kunstenaar mag noemen is de juwelier een adviseur in hart en nieren. Hij ontvangt de meeste bruidsparen, heeft zicht op de gangbare collecties, kent trends, heeft een opleiding én heeft een brok ervaring. Met deze vakkennis onderscheidt hij zich duidelijk van het warenhuis, het postorderbedrijf en internet in het algemeen.

Als je een grote diamant wilt kan hij je uitleggen dat de ring dan dikker en dus duurder wordt. Belangrijker is, dat hij voor je kan berekenen welke alternatieven er zijn om toch aan je budget te voldoen. Ook over de kwaliteit van de briljantjes kan hij je informeren zodat je weet wat je koopt.

Ontwerpen:

Juweliers hebben uitgebreide collecties  aan trouwringen. Hebben jullie een leuke set trouwringen gezien bij de juwelier, maar willen jullie het nog iets persoonlijker of unieker maken? Dat kan! De volgende soorten ringen zijn in een combinatie met een edelmetaal te verkrijgen.

 Hartslag:

Hartslag ringen zijn ringen waarbij jullie hartslag in de ring wordt gegraveerd. Bij de juwelier kunnen jullie je hartslag meten…

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1102″ img_size=”full” css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Vingerafdruk:

Bij deze ringen wordt de vingerafdruk van jouw wederhelft gebruikt in jouw ring. Een persoonlijke aanraking. Laat afdrukken achter  en leg deze voor eeuwig vast.

Hout:

Bij deze ringen wordt hout samen met het edelmetaal naar jou keuze gemengd en word er een mooie unieke ring van gemaakt. Unieke ringen voor unieke wezens.

Zand:

Voor deze ringen word zand gebruikt. Het ontwerp van de ringen kun jij naar je eigen keuze maken. Wil jij een ander soort zand dan kun jij overleggen met de juwelier of edelsmid, over de mogelijke opties.

Tekst:

Tegenwoordig kun jij een tekst van jouw partner op je trouwring laten zetten. Het kan een belofte zijn, een gedichtje of jullie namen met jullie datum. Deze teksten worden door de juwelier gegraveerd. Houd rekening mee met de kosten per letter, informeer hiernaar bij de juwelier.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1103″ img_size=”full” css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Antieke sieraden en erfstukken

Heb jij een ring als erfstuk of een ring die doorgegeven werd door je ouders, grootouders etc. Dan kun jij in overleg met een edelsmid de oude sieraden een nieuwe vorm geven. Je geeft je ouders of grootouders die het sieraad doorgeven een belangrijke plaats in je huwelijkse leven. Het is een prachtig eerbetoon aan je familie.

Heb jij een oude ring, kapotte ketting of armband waar je een speciale herinnering aan hebt? Dan kun jij deze ook omsmelten in een prachtige trouwring. Deze kun jij helemaal ontwerpen naar jouw eigen smaak. Het is voordeliger dan een trouwring zelf kopen.  Je betaalt de edelsmid de tijd en het werk dat zij/hij aflevert en je  bespaart geld op het materiaal. Alsof dat niet genoeg is, zijn deze ringen ook nog eens uniek met een eigen emotionele waarde.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1104″ img_size=”full” css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_button title=”Ga naar de trouwringen specialisten” color=”btn-success” href=”https://weddingfair.nl/trouwringen-specialisten/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”22060″ img_size=”125×125″ alignment=”right” onclick=”custom_link” link=”https://weddingfair.nl/3-6-maanden-voor-de-bruiloft/”][/vc_column][/vc_row]