Het plannen van een huwelijksreis

Huwelijksreis plannen? De trouwdag is achter de rug, er is veel met je gebeurt en dan wacht de honeymoon; YES!. Droom je van een bounty-strandvakantie, wordt het exclusief flaneren op een cruiseschip of is een sportieve vakantie meer jouw ding om te ontspannen? Neem er lekker de tijd voor en neem pas een beslissing als je er helemaal uit bent. Want ook hiervoor telt: je huwelijksreis als newly weds doe je maar één keer. Dan is het ook leuk om er een “andere” vakantie van te maken dan je gewend bent.

Begin met een blanco verwachting en schrijf eens op wat er in je opkomt als je denkt aan “mijn huwelijksreis” met de liefste echtgeno(o)te van de wereld. Met “iene miene mutte”, een lijstje afgaan van bestemmingen voor jullie huwelijksreis is ook een optie, maar er zijn wel betere methodes beschikbaar. Of je nou een lijstje maakt van landen, activiteiten of op basis van jullie budget zoekt, uit eindelijk moet de keuze voor de bestemming zo zijn dat jullie allebei happy zijn.

Waar kun je zoal over nadenken?

We hebben een lijstje gemaakt met de onderwerpen die mogelijk jullie keuze kan beïnvloeden.

01. Weer – Tropische regenbui of niet

Belangrijke dingen doe je als eerst natuurlijk. En een gunstig klimaat is een belangrijk feit. Kies een klimaat wat jullie lekker vinden. Dat kan een heerlijke warm weertje of een winters sfeertje, rijk aan sneeuw zijn?! Door deze 1e keuze zal het lijstje met bestemmingen zeker ingekort worden. Zoek  de weersomstandigheden van de werelddelen op, met behulp van het internet, in de periode dat jullie op huwelijksreis gaan. Het zou een nachtmerrie zijn als jullie in een gebied belanden waar in die periode orkanen, tropische regenbuien of tornado’s zijn.

02. Budget – Met creativiteit kom je verder

Het budget voor de huwelijksreis zal een grote rol spelen in het kiezen van een bestemming, dus ga samen om de tafel zitten en stel een budget vast. Neem niet alleen de kosten van de reis en accommodatie in jouw budget op maar ook de kosten  van het eten, bezienswaardigheden en natuurlijk van het shoppen. Nadat jullie samen het budget hebben samengesteld om een geslaagde huwelijksreis te maken, kun je op zoek gaan naar bestemmingen die binnen jullie budget passen. Creatief in de zoektocht. Realiseer je bij de zoektocht dat in sommige landen jouw euro meer waard is dan in dure bestemmingen. Exclusiviteit en luxe hoeft daar dus veel minder geld te kosten.

03. Reisduur – Meestal 2 of 3 weken

Hoe ver willen jullie reizen voor jullie huwelijksreis? Willen jullie naar een dichtbij zijnde bestemming of juist zo ver weg mogelijk? Als jullie geld kunnen besparen door ver te reizen en langere tijd op die bestemming te blijven, dan is jullie keuze voor de huwelijksreis misschien snel gemaakt. Voor een jaarlijkse –kortere- vakantie zijn deze verre reizen relatief duur. Maar je huwelijksreis is wel dé kans om de unieke reis te maken die in je herinnering blijft leven door alle nieuwe ervaringen! Misschien vind je sponsors voor zo’n reis: deel de kosten voor de reis door het aantal dagen en vraag “een onvergetelijke dag van onze huwelijksreis” op je verlanglijstje…..

plannen huwelijksreis

04. Zon, zee en strand – Genieten

Ben je een aanbidder van “zon, zee en strand” die houdt van achterover leunen en relaxen? Kies voor een bestemming met lange witte stranden van het zachtste zand, met de warmste zonnestralen en natuurlijk wuivende palmbomen. Kleurrijke cocktails op een ligbedje worden geserveerd. Lekker blijven liggen!; denk eraan dat je goed smeert want een kreeftenkleurtje staat niet zo mooi op jullie foto’s als herinnering aan deze reis. By the way- heb je er al eens aan gedacht je trouwkleding mee te nemen op reis en een lokale fotograaf te vragen nog een leuke just-married-fotoshoot te doen? Wie heeft dat?

05. Sport en Actief – Doe vakantie

Zijn jullie juist niet de types dat hierboven beschreven wordt, kies dan voor een bestemming waarbij jullie continue in de weer zijn samen. Tegenwoordig zijn veel bestemmingen beschikbaar die sportief vertier of serieuze doe-vakanties aanbieden.  Dat kunnen bekende maar ook heel avontuurlijke bezigheden zijn. Maak gebruik van de gelegenheid om te leren duiken, boek een trackingvakantie, ga vissen op haaien, klimmen met een gids of bezoek een maagdelijke sneeuwvlakte voor een afdaling.

06. Bezienswaardigheden – Cultuur

De Eiffeltoren in Paris, de Empire State Building in de USA of de Taj Mahal in India; kies een bestemming voor jullie huwelijksreis uit de “must-see” bezienswaardigheden.

Er zijn ongelofelijk veel prachtige bestemmingen over de hele wereld waar jullie keuze uit kunnen maken. Denk eens aan de vele wereldwonderen, indrukwekkende natuurgebieden of uitgestrekte rivierlandschappen.  Wil je maori, indianen of maya ontmoeten? Alles mag en alles kan. Omarm de geschiedenis van deze bestemming en verdiep je in de cultuur.. Een onvergetelijke ervaring is wat jullie aan overhouden.

plannen huwelijksreis

07. Uitdaging – Avontuurlijk

Doe eens gek! Neem risico en doe iets wat jullie normaal niet zullen doen.  Ga de uitdaging aan tijdens jullie huwelijksreis. Jullie kunnen een wandeling maken over de indrukwekkende Chinese muur, de oude ruïnes van de Maya’s ontdekken , of de Kilimanjaro in Tanzania beklimmen. Het bereiken van één van de grootste wereldse uitdagingen, zou een geweldige manier zijn om jullie pas getrouwde leventje te vieren, en de foto’s die jullie hieruit krijgen zullen gegarandeerd verbluffend zijn. 

08. Meerdere bestemmingen – Rondreis

Wil je liever veel zien en meerdere landen en plaatsen bezoeken? Kies dan voor een rondreis of een cruise. Het is een geweldige manier om veel plaatsen te bezoeken  met het voordeel van luxe (shows, spa’s, zwembad, poolbar en heerlijk eten …). In plaats van de reis over water kunnen jullie altijd een treinreis maken. Dit is een ongebruikelijke inspirerende methode. Voor de avonturiers onder ons is dit hemels. Met de trein kun je probleemloos reizen door heel Europa en zelfs Azië bereiken. Bezoek romantische plekken, ontdek samen verschillende culturen. Stippel jullie route uit: wat dachten jullie van bij Rotterdam beginnen en eindigen in Istanbul? Daarnaast valt zo’n huwelijksreis ook prima in te passen in een kleiner budget.

huwelijksreis op de motor

09. Kleiner budget? – Steden-Honeymoon is helemaal in

Hebben jullie een beperkt budget voor de huwelijksreis maar wil je toch samen nagenieten van de bruiloft? Geen nood! Ook dichter bij huis is veel om van te genieten. Romantisch én voordelig zijn bijvoorbeeld steden als Boedapest of Krakau. Europese steden met aantrekkingskracht zijn Rome, Venetië, Barcelona, Parijs, Wenen, St. Petersburg, Oxford, Nice. En in Nederland kies je wellicht voor een weldadig weekend weg met spa, sterrenhotel, bruidssuite enz. enz. Proef het lekkere eten en geniet van elkaar. Het maakt niet uit hoe hoog of laag jullie budget is, er zal altijd een plek zijn waar jullie van een idyllische huwelijksreis kunnen genieten.

Lees hier meer over huwelijksreis

Bekijk de trouwspecialisten die jou kunnen helpen

Face2FaceTravel

Travelcounsellor Marlies

Reisbureau@Home

Travel Counsellor Vivi Gijsendorffer

TUI at Home

Lomo Tanzania Safari

Personal Touch Travel

Ontmoet onze trouwspecialisten in het echt!

Allemaal personen die jullie de dag van je leven bezorgen.

Op de beurs kun je de photobooth uitproberen, de fotograaf ontmoeten,  bruidstaart proeven, het papier van het drukwerk voelen, in vervoering raken van een trouwjurk en je laten verblinden door schitterende sieraden.