Wedding Styling | hoe doe je dat

Als je van plan bent om van je eigen bruiloft een plaatje te maken waarbij je de wedding styling gaat ontwerpen, dan hebben we vandaag iets lekkers voor je! Alles wat nodig is om je trouwdag magisch te maken. In combinatie met foto's uit een recente reportage, zijn we er zeker van dat je geïnspireerd en voorbereid naar huis gaat om het ontwerp van de bruiloft aan te pakken met nieuwe kennis in de pocket!

5 insidertips voor wedding styling als een professional

Het ontwerpen van een bruiloft is een flinke klus. Het vergt creativiteit, durf, oog voor detail en focus. De waarheid is dat elk detail van jouw bruiloft zal bijdragen aan de algehele look en feel van de huwelijksdag. Details zoals de kleur van de borden, de textuur van de bruidsbloemen en de vorm van de stoelen zijn allemaal belangrijke puzzelstukjes die samen het totaalbeeld van de bruiloft zullen vormen.

Dus hoe zorg je ervoor dat al je bruiloftselementen met elkaar “samenwerken”? We hebben een paar tips en trucs die we met je willen delen om de wedding styling van je bruiloft makkelijker en inzichtelijk te maken. We hopen dat tegen de tijd dat je klaar bent met lezen, je er zeker van zult zijn om aan de slag te gaan met het ontwerpen van de bruiloft die je in jouw dromen steeds opnieuw voorbij ziet komen.

01. 1. Kies het juiste kleurenpalet

Het kleurenpalet is een van de meest bepalende beslissingen die je neemt als het gaat om het ontwerpen van de bruiloft. Begin met na te denken over welke kleuren jij en je partner leuk vinden. Kijk naar je garderobe, welke kleuren draag je graag? Kijk naar je meubels en woonstyling, welke kleuren vallen op? Kijk naar de foto’s die je hebt opgeslagen van bruiloften waar je van houdt en let op de kleuren. Ga je voor lichtere, zachte kleuren of juist voor donkere, krachtige kleuren?

Het kiezen van het juiste kleurenpalet bepaalt de algehele look en stijl. Soms is het makkelijker om één kleur te kiezen waar je van houdt, en deze dan te combineren met complementaire kleuren. Zorg er bij het combineren van kleuren voor dat je niet overenthousiast wordt. Je denkt misschien: “Maar ik hou van roze, paars, oranje, groen en blauw”. Geweldig voor een bonte avond, maar laten we proberen dat te verfijnen voor je bruiloft. Probeer te beginnen met één centrale kleur en twee tot drie complementaire kleuren om ermee te combineren.

Vergeet niet dat het niet alleen de voor de hand liggende elementen zoals bloemen en briefpapier zijn die kleur in jouw bruiloft brengen. Ook elementen zoals de wanden van de locatie(s) en de gebruikte materialen voor de meubelen zullen bijdragen aan het palet. Als je bruiloft bijvoorbeeld buiten is, heb je groen of blauw met bomen en de lucht, en als het binnen is, wordt de kleur van de muren ook een onderdeel van je kleuren. Het is ook belangrijk om na te denken over de tinten van materialen die u wilt gebruiken. Welke kleur metaal, welke steensoort, welke kleur hout ga je gebruiken? Probeer waar mogelijk slechts één toon van hout, metaal en steen te gebruiken en blijf bij dat materiaal in je hele ontwerp.

Denk eraan om rekening te houden met het contrast van tinten in het palet. Tenzij je voor een volledig lichte look gaat, raden we aan om ten minste één donkere of medium toonkleur in je palet te hebben om contrast te hebben. Hierdoor komen de lichtere elementen tot leven.

Ten slotte is het belangrijk om je te laten leiden door het gekozen kleurenpalet. Voordat je een bepaald element van je bruiloft kiest, moet je het door het filter van je kleurenpalet halen om er zeker van te zijn dat het past bij je algehele stijl. Als je echt oog voor detail wilt hebben, voeg dan geen elementen toe die niet bij je kleurenpalet passen. Je zult versteld staan ​​hoe het toepassen van deze ene simpele stap je bruiloftsontwerp zal laten opvallen.

Voordat je een bepaald element van je bruiloft kiest, moet je het door het filter van je kleurenpalet halen om er zeker van te zijn dat het past bij je algehele stijl.

02. Ontwerp een moodboard

Een moodboard is een hulpmiddel waarmee je het grote geheel van jouw wedding styling overziet. Het helpt je te zien hoe elementen samen-werken en te bepalen of jouw verschillende ideeën met elkaar in balans zijn. Moodboards kunnen digitaal of fysiek zijn. Digitaal kun je een moodboard maken op applicaties zoals word of photoshop. Als alternatief kun je een fysiek bord maken met geprinte ideeën en tijdschriftknipsels. Een moodboard kan veranderen en aanpassen naarmate het bruiloftsontwerp zich ontwikkelt.

Misschien wil je een moodboard maken voor elk element van je bruiloft. Enkele moodboards die je kunt maken zijn:

  •  De originele inspiratie
  • De ceremonie in helikopterview, dus geen details
  • De receptie zónder de gasten
  • De bar/cocktail setting

Bloemdecoratie, inclusief alle bloemelementen, zoals boeketten, tafeldecoratie, bloemen bij de ceremonie-setting etc.

 Drukwerk, save the date, uitnodiging, programma, menu, welkomstborden, bedankkaartjes, labeltjes, stickers en dergelijke

De eerste stap bij het maken van een moodboard is om een ​​foto te maken van je ceremonie-receptie- en fotolocaties. Gebruik de afbeeldingen van deze ruimtes als achtergrond voor het moodboard. Voeg vervolgens jouw kleurenpalet en alle elementen van de wedding styling toe. Zoek bijvoorbeeld een afbeelding van jullie prieel en stoelen (of een ander belangrijk of opvallend detail) en voeg deze toe aan het moodboard voor de ceremonie.

Als je eenmaal een combinatie van elementen hebt gevonden die passen in jouw plaatje, doe dan een stapje achteruit en vraag jezelf af: “Is er hier iets dat niet helemaal werkt?”. Doe dit voor alle locaties en breng waar nodig wijzigingen aan. Als je tevreden bent met de verschillende ruimtes, vergelijk dan de ruimtes met elkaar (vergelijk bijvoorbeeld je moodboards voor ceremonie en receptie) en let op eventuele verschillen in stijl, kleur of design op. Door op deze manier een moodboard te gebruiken, kun je het grotere geheel zien en een voorstelling krijgen van hoe je bruiloft eruit zal zien op de grote dag.

gws

Als je eenmaal een combinatie van elementen hebt gevonden die passen in jouw visie, doe dan een ‘stapje achteruit’ en vraag jezelf af:
“Is er hier iets dat niet helemaal werkt?”

03. Gebruik een motief, een terugkerend element

Oog hebben voor detail betekent kijken naar de tinten, vormen, kleuren, hoeken en texturen van je hele bruiloftsontwerp. Een simpele manier om ervoor te zorgen dat er consistentie is tussen de ruimtes van jouw bruiloft, is door een paar elementen te kiezen die in de verschillende ruimtes terugkeren. In de creatieve industrie wordt dit een motief genoemd.

Een bruiloft kan bijvoorbeeld macramé gebruiken in het ceremonieplaats, de achterkant van de receptiestoelen én als een kenmerk op de muur achter de bar. Of een bruiloft kan bladeren bevatten met hetzelfde bladontwerp in het briefpapier, de trouwjurk en de styling van de tafelsetting. Het gebruik van een terugkerend element tijdens je hele bruiloft zal je bruiloft van begin tot eind verbinden.

WOESTIJNROOS
Het gebruik van een terugkerend element tijdens je hele huwelijksdag zal de bruiloft van begin tot eind verbinden.

04. Kies de juiste locatie

Jullie locatie(s) bepalen de look en feel van de bruiloft en zetten de toon en het thema van die bruiloft. Als je een huwelijk op het strand wilt doen, is het misschien niet het beste idee om een klassiek kasteel te gebruiken voor de receptie. De locatie en haar architectuur heeft een unieke stijl en uitstraling, dus het is belangrijk dat dit overeenstemt met het thema, de kleuren en de algehele stijl van het weddingdesign. Aangezien de locatie(s) een van de eerste beslissingen is die je moet nemen bij het plannen van jullie bruiloft, moet je ervoor zorgen dat je een locatie kiest die bij jouw persoonlijke bruiloft-stijl past en die jou inspiratie geeft tijdens het ontwerpen van het thema, de keuze voor het meubilair en decor dat wordt gebruikt in jouw wedding styling.

Als je trouwlocatie aan het strand is, kun je lichte kleuren en zachte tinten gebruiken met beachy/boho-meubels. Als je bruiloft in de stad is, waarom ga je dan niet voor iets unieks en industrieels met chroom, beton of geometrische kenmerken? Wat je ook kiest, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw gewenst wedding styling aansluit bij de stijl en uitstraling van de gekozen omgeving en locatie.

Jouw locatie(s) zijn bepalend voor de look en feel van jullie trouwdag en zetten de toon voor het thema en de uitstraling van de bruiloft.

06. Blijf bij je thema

Als je eenmaal een thema voor je bruiloft hebt gekozen, zorg er dan voor dat elk detail van je bruiloft in dit thema past. Met zoveel mooie meubelstukken, decorelementen en papierwaren om uit te kiezen, kan het gemakkelijk zijn om iets te zien en het gevoel te krijgen dat je het gewoon MOET hebben op je bruiloft. Als het echt belangrijk voor je is om een ​​bepaald element te hebben, wat maakt het dan uit!? Aan het eind van de dag is het jouw bruiloft en kun je doen wat je wilt. Maar als je jouw bruiloft met oog voor detail wilt ontwerpen, raden we aan om ervoor te zorgen dat elk meubelstuk, decorartikel, bloemstuk of accessoire past bij jouw thema en ontwerp.

Over het algemeen wil je dat jouw thema duidelijk en zonneklaar is door elk detail van de bruiloft. Voordat je een beslissing neemt over een onderdeel van de trouwdag, moet je jezelf afvragen: “past dit in mijn algemene thema?”. Als het niet past, is er misschien een soortgelijk element beschikbaar dat meer past bij jouw wedding styling of hetzelfde item is mogelijk beschikbaar in een andere kleur/materiaal dat beter bij jouw ontwerp past.

Als je een stap verder wilt gaan, probeer dan ook alle typografie (lettertype) voor je bruiloft hetzelfde te hebben. Werk samen met je drukwerkontwerper of weddingplanner om een ​​lettertype of verzameling lettertypen te kiezen die tijdens je hele bruiloft worden gebruikt. Dit betekent dat jouw save-the-dates, trouwkaarten, menu’s, programma’s, welkomstborden, barborden (eigenlijk alles waar tekst in voorkomt) hetzelfde lettertype hebben. Het resultaat zal de moeite die je er insteekt waard zijn.

Over het algemeen wilt je dat jouw thema duidelijk en zonneklaar zichtbaar is in elk detail van de bruiloft.

Tijd om te ontwerpen!

Dus dat is binnen! Vijf tips om jou te helpen bij het ontwerpen van jouw bruiloft met een idee voor detail. Wedding styling is een leuk, creatief proces waarbij het net zo goed gaat om

Lees hier meer over wedding styling

Bekijk de trouwspecialisten die jou kunnen helpen

Creations by W

Blooming Moments

Eventflower

Rosa Blanca

Wedding Styling Inspiratie

By Jalou

Mooi.je.boel

Enjoy Pure Styling

Marli Ruby Inlijsten Bruidsboeket

Met Suzet

Forever Flowers Boutique

Marmenti Bloemwerk

Bloempreparatie Nederland

van Klaveren

Bloei Bloemen