Welkom bij

Welke Budget stel je vast

Bride to be weddingplanner

Smart Savings Tips & Tricks Low Budget

Welke budget stel je vast

De indeling en planning van je trouwdag zijn nogal een klus.
Het is namelijk best lastig om niet alleen rekening te houden met je eigen wensen, maar ook om voldoende tijd te nemen voor elk moment.
Een complete tijdsplanning voor de bruiloft is dan ook essentieel voor een stress vrije trouwdag.
Wij laten je zien hoe jullie tot het beste  dagprogramma van de bruiloft komen.

It's al about the

Money

Het is niet een van de meest romantische onderwerpen, maar wel een van de belangrijkste: geld. Het is goed om na te denken wat jullie budget is en hoe jullie daarvoor gaan sparen. Er zijn allerlei verschillende tools om handig om te gaan met je trouwbudget.

Smart Saving

Helaas maar waar: trouwen is niet goedkoop. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je ineens het bedrag bij elkaar moet hebben, het is een kwestie van slim sparen.

Het is belangrijk om meteen een budget te bepalen, dan weten jullie waar je voor spaart en wat het doel is. Het is fijn om het eindbedrag te weten omdat je er dan naar toe kunt tellen, je komt steeds een beetje dichterbij jullie droombruiloft. En daar raak je weer gemotiveerd van.

Een ander belangrijk aspect van slim sparen is op tijd beginnen. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk voelen van dat bedrag dat elke maand naar het spaarpotje gaat. Dus wanneer je op tijd begint, kunnen jullie het bedrag opdelen. Om dat spaarpotje echt alleen voor de bruiloft te gebruiken is het slim om een aparte spaar of belegging rekening te openen,

waar uitsluitend voor de bruiloft geld vandaan wordt gehaald. Zet daar bijvoorbeeld ook je salarisverhoging of een bonus die je krijgt op. Alle kleine beetjes helpen!

Om continuïteit te houden is het slim om maandelijks een vast bedrag over te maken. Zo ontstaat er ook geen verwarring. Je kunt een automatische incasso aanzetten zodat je nooit kunt vergeten het bedrag over te maken.
Ook de dagelijkse dingen kunnen jullie een keer laten, zet bijvoorbeeld een spaarpot in de keuken. Elke keer wat kleingeld erin levert al veel op, in plaats van dat je dat weer uitgeeft aan onzin, smart spending dus. Een keertje minder uiteten of naar de bioscoop is echt niet het einde van de wereld.

Blijf vooral goed communiceren, geld is altijd een onderwerp waar snel discussies of onduidelijkheden over kunnen ontstaan. En dat is natuurlijk het laatste wat jullie willen! ♥

Tips & Tricks!
Low budget wedding

Om kosten te besparen voor je bruiloft kun je heel veel zelf doen, velen zullen daar niet aan denken. Natuurlijk is het leuker om alles te laten doen, maar voor sommige stellen is het belangrijk om op het geld te letten. Als jullie de handen uit de mouw steken en jullie vrienden en familie om een beetje hulp vragen komen jullie al heel ver. Het diner hoeft niet perse heel luxe en uitgebreid te zijn, op een zomerse dag is een barbecue wel heel leuk. Je vader vind kan er misschien enorm van genieten om lekker te barbecueën voor vrienden en familie in zijn grote tuin en andere vrienden kunnen misschien heerlijke salades maken. Wees niet bang om jullie omgeving te vragen of zij misschien een handje kunnen helpen, zij zijn tenslotte niet voor niets vrienden en familie.

Ook decoratie is iets waar je als crea-bea heel veel zelf mee kunt doen. Het kost natuurlijk wat meer tijd maar bespaart wel veel geld. Je kunt van alles zelf maken, de decoratie voor de dinertafel of ceremonie bijvoorbeeld en denk ook aan de huwelijksbedankjes. Naast dat het goedkoper is, is het ook een stuk persoonlijker als je het zelf (met wat hulp misschien) hebt gemaakt. Voorkom wel dat het allemaal niet te veel werk wordt en dat je alleen maar in de stress zit. Je eigen fotoprops maken voor in de fotobooth is ook iets wat helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

crea-bea

De ringen, het symbool van jullie bruiloft. Wanneer jullie vinden dat nieuwe trouwringen te veel gaan kosten is het ook mogelijk om ringen die jullie al hebben en waar jullie veel waarde aan hechten laten omsmelten naar trouwringen. Kies bijvoorbeeld samen een mooie ring en laat die omsmelten samen met een sieraad van je oma die er niet meer is. Er zijn dus genoeg tips waarmee je een low-budget bruiloft kunt hebben, als je maar creatief blijft denken en niet bang bent om hulp te vragen!

Budget wedding

Latest blogs

Latest blogs

Weddiing budget Guide

Deze indeling is gebaseerd op een totaal bedrag van €21.425,-
Het is belangrijk dat je je eigen budget opstelt, iedere bruiloft is anders.

Bekijk de andere hoofdstukken

Planning

Met z'n tweeën

Thema's

Services

Locatie

Budget

Shopping

The big day

Life After

Bruidegom

Volg een tijdsplanning