Live muziek op de bruiloft > Wanneer doe je dat

Niets is te vergelijken met livemuziek die de sfeer bepaalt voor uw speciale dag! Live-muzikanten bieden een grote veelzijdigheid voor de bruiloftsgasten. Is een band het waard op een bruiloft? De meeste gasten herinneren zich goed eten en goed entertainment. Het inhuren van een trouwband staat garant voor een feestavond die voor altijd in de herinnering van jouw gasten zal blijven hangen! Geloof ons, het is het absoluut waard!

Wanneer wil je muziek hebben op de bruiloft?

Je trouwdag zit boordevol memorabele evenementen, van je wandeling door het gangpad tot je eerste rondje over de dansvloer als getrouwd stel. Elk van deze momenten verdient zijn eigen speciale nummer of soundtrack, maar het kan moeilijk zijn om de perfecte playlist met huwelijksmuziek samen te stellen. Om je een handje te helpen, hebben we het giswerk weggenomen en het meeste voor je gedaan met onze suggesties voor elk moment. Zonder het woord ‘typisch’ te gebruiken, zijn er verschillende en afzonderlijke stadia van een trouwdag die uitnodigen om er live muziek bij te hebben. Hieronder staan deze mini-evenementen die deel uitmaken van, bijna, elke trouwdag. Samen met voorbeelden van hoe muzikanten daarin zouden passen.

01. Trouwceremonie met live muziek

Voor een huwelijksceremonie zorgen muzikanten ervoor dat ze minstens een half uur voordat jouw gasten arriveren aanwezig en klaar zijn om te beginnen. Meestal treden ze tussen de 20 en 30 minuten op in de periode dat de gasten arriveren en plaatsnemen.

Daarna richten ze zich op de grootse entree van de bruid om haar te begeleiden terwijl ze zich een weg baant door het gangpad naar haar bruidegom. – die entree kan natuurlijk ook van jullie samen zijn-

De volgende keer dat ze spelen is tijdens het ondertekenen van de huwelijksakte en dan uiteindelijk tijdens het verlaten van het bruidsfeest. Terwijl de trouwceremonie op zichzelf een vaststaand ritueel is kun je er door de muziekkeuze een zeer persoonlijk geheel van maken.

Kies jouw top-favoriete liefdesliedjes en muzikale nummers die jullie liefde kenmerkt. Dat kan gerust een levendige samba zijn tijdens de wandeling naast een ingetogen lied als jullie hebben plaats genomen.

02. Religieuze of spirituele huwelijksceremonie

Sommige van deze ceremonies verlopen in stilte of met vastgelegde gezangen. In een aantal gevallen kun je samen met je gasten zingen, ie er een koor(tje) een duo of klein ensemble. Maar in andere settings kan dat ook een gospelkoor zijn. Als je toegang hebt tot het kerkkoor, kunnen ze een hymne, aria of gezang zingen. Misschien zingen ze ook graag een solo zoals Aled Jones’ Walking in the Air.

Wil je van jullie cderemonie een kleurrijke, vrolijke en levendige aangelegenheid maken? Met een breed repertoire zal een gospelkoor van de trouwceremonie een ervaring maken die de komende jaren in de gedachten van jullie gasten zal blijven. Voor een kerkelijk huwelijk kun je bijna elke muziek gebruiken die je leuk vindt, zolang het maar bij de gelegenheid past – en je dienstdoende geestelijke het goed keurt.

lidewei Philips harpiste en zangeres weddingfair

03. Champagne toast en Receptie

Gewoonlijk volgt er een champagne toast en receptie na de huwelijksceremonie. Wellicht ontvang je dan ook gasten voor een felicitatiemoment die er tijdens de ceremonie niet die bij waren. De receptie is in vele gevallen de aanloop naar het diner en het avondfeest. Er zijn veel felicitaties en nog veel meer persoonlijke ontmoetingen van de gasten onderling. Met veel gesprekken gaande is er ruimte voor vrolijke muziek op de achtergrond óf je kunt kiezen voor een beetje meer entertainment van je gasten. Dat kun je doen met bijvoorbeeld een dweilorkestje dat voor kleine groepjes speelt en/of zingt.

04. Het diner of in ’t Amerikaans: het bruiloft ontbijt

Elke locatie zal jullie vertellen dat als grove vuistregel een driegangen diner ongeveer 2 uur duurt van begin tot eind plus een half uur voor de toespraken. Traditioneel volgden de toespraken het diner, hoewel er een groeiende trend is om de speeches (en zenuwen) uit de weg te ruimen voordat het diner begint. Wat je ook besluit, dit twee uur durende mini-event is weer een perfecte gelegenheid om er muziek bij te hebben. Veel bands kunnen op de achtergrond blijven spelen maar als je extra privacy wilt, kunnen ze een iPod laten draaien tijdens de maaltijd. Je kunt dan hun microfoons gebruiken voor toespraken als je dat wilt.

05. Terwijl de avondgasten arriveren

Na twee en een half uur zitten houden gasten er natuurlijk van om de benen te strekken. Soms kan er een ‘stilte’ zijn tussen het einde van de formaliteiten, het diner en het avondfeest. Sommige locaties kunnen gasten uitnodigen om koffie te drinken in een andere kamer, zodat de tafels kunnen worden afgeruimd voor de bruiloft. De meest populaire keuze voor dit gedeelte van de dag is zoiets als een Rat-Pack-zanger, omdat hij/zij de avondgasten kan verwelkomen, mensen kan uitnodigen voor een drankje en zelfs de eerste dans kan zingen voordat hij het overdraagt ​​aan een band.

06. Openingsdans en avondfeest

Je eerste dans is een bijzonder moment, vraag je “trouwband” om een ​​unieke versie van je favoriete nummer te spelen zodat het een eenmalig evenement wordt. Een band die een breed scala aan nummers heeft uitgevoerd voor de eerste dans, zoals Queen’s “You’re My Best Friend” of John Meyer’s versie van Beyonce’s “XO” heeft natuurlijk de voorkeur. Wie weet heb je zelfs lang gestudeerd op een heel persoonlijke openingsdans. Zorg er dan ook voor dat de band jullie nummer instudeert!  De druk om het goed te doen is hoog, maar dat hoort allemaal bij de kick van de openingsdans voor het eerste uitvoeren op de live muziek die de band voor jullie speelt!

“I loved
her first”

07. Live muziek op je bruiloft is briljant

Mensen herinneren zich altijd een goed feest en een bruiloft kan een herinnering zijn die mensen voor altijd bij zich zullen dragen. Een live band kan helpen die herinnering te creëren en elke keer dat je vrienden en familie tegenkomt voor de komende jaren, zullen ze zeggen: “je bruiloft was briljant”.

Wanneer je live muziek inhuurt, is het belangrijk om na te denken over de muziekstijl waarop jij en je vrienden willen dansen. Het heeft geen zin om een ​​Madness Tribute Act in te huren als je van pop uit de jaren 90 houdt. Elke band moet je gemakkelijk een lijst kunnen geven van de liedjes die ze kennen en je helpen een setlijst samen te stellen die mensen de hele nacht op de dansvloer houdt.

Zoek een band die dol is op het spelen van bruiloften, en het geweldig vinden om op zo’n belangrijke en leuke manier betrokken te zijn bij de speciale dag van een stel. Het is niet alleen de bruidegom die met de bruid mag dansen. Stel je eens voor dat de bruid en haar vader dansen op Heartland’s
“I Loved Her First” op de bruiloft. Daarna geen droge ogen meer in the house.

Er komt veel kijken bij het organiseren van bruiloft entertainment. Wanneer de kosten beginnen op te lopen, kan het huren van een trouwband een onnodige uitgave lijken. Het is belangrijk om te bedenken dat dit waarschijnlijk het grootste feest is dat je gaat geven en dat je wilt dat je gasten tot het einde op de dansvloer blijven en de avond voor altijd onthouden. Live muziek kan daarbij behulpzaam zijn.

Lees hier meer over muziek

Bekijk de trouwspecialisten die jou kunnen helpen

Naomi Vischer Zangeres

Tickled Pink

Kimmy June

Sylvia Aimee

Mascha Gladdines

Breeze Live Music

Komfort and Joy

Lidewei Philips

Your Wedding Show

Guido Nobel Pianist & DJ

Ontmoet onze trouwspecialisten in het echt!

Allemaal personen die jullie de dag van je leven bezorgen.

Op de beurs kun je de photobooth uitproberen, de fotograaf ontmoeten,  bruidstaart proeven, het papier van het drukwerk voelen, in vervoering raken van een trouwjurk en je laten verblinden door schitterende sieraden.