WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Muziek op je trouwdag; voor je trouwceremonie, receptie, diner en feest

Muziek op je trouwdag; muziek voor je trouwceremonie, receptie, diner en feest

Muziek voor je trouwceremonie, receptie, diner en bruiloft; muziek voor je trouwdag hoe kies je dat?! Muziek is onmisbaar op je bruiloft! Het voegt niet alleen sfeer toe, maar het maakt de verschillende mooie momenten ook extra speciaal en zorgt voor een blijvende herinnering aan het moment. Bovendien geeft muziek een zeer persoonlijke touch aan de bruiloft.
Niet alleen het nummer voor de eerste dans is belangrijk, ook over de muziek die wordt gespeeld tijdens de ceremonie, de receptie en tijdens het diner moet worden nagedacht!

Het kiezen van de juiste muziek voor elk moment van de bruiloft kan best lastig zijn. Huur je een DJ of band in? Of stel je zelf een eigen afspeellijst samen? No worries, WeddingFair helpt je op weg en geeft je tips!

Trouwceremonie

De juiste muziek voor het juiste moment
Voor elk moment van de bruiloft moet over de muziek nagedacht worden, want elk deel van de grote dag moet een bepaalde sfeer met zich meebrengen. Of je kiest voor een DJ, een band, een zelfgemaakte afspeellijst of een combinatie van de drie is helemaal aan jullie twee. Een bepaalde band of goede DJ voegt iets bijzonders toe aan de bruiloft, maar een zelfgemaakte afspeellijst is weer super persoonlijk.
De stijl van de muziek is ook helemaal aan jullie. Je kunt de muziek afstemmen op jullie smaak, maar ook op het thema. Eveneens kun je de stijl van de muziek per moment afwisselen. Ga bijvoorbeeld voor klassieke muziek tijdens de ceremonie, speel jullie favoriete nummers bij het diner af en kies voor lekkere dansnummer voor tijdens het feest. It’s all up to you!

Muziek tijdens de ceremonie
De ceremonie is natuurlijk het belangrijkste moment van de bruiloft; het moment waarop jullie officieel man en vrouw (of man en man, vrouw en vrouw) van elkaar worden! Voor dit grootste moment is de muziek natuurlijk super belangrijk! Ga allereerst na wat voor sfeer je de ceremonie wilt geven: romantisch en intiem? feestelijk en vrolijk? Of iets hiertussen in? Bespreek dit samen en stem hier de muziek op af. Vergeet niet dat je ook binnen de ceremonie verschillende momenten hebt waarop je de muziek kunt afstemmen. Als de gasten binnenkomen kun je kiezen voor een bekend liefdesliedje wat de toon zet voor een spetterende dag. Niet te luid, want de gasten willen ongetwijfeld met elkaar kunnen kletsen. Het moment dat jij over het gangpad naar het trouwmoment loopt kun je kiezen voor weer andere muziek, bijvoorbeeld hele romantische, zoals het liedje A Thousand Years van Christina Perri.   met de wereldberoemde tekstregel:

 

” And all along I believed, I would find you
Time has brought your heart to me,
I have loved you for a thousand years.
I’ll love you for a thousand more…. “

Aan het eind van de ceremonie is het misschien leuk om met een knallend en vrolijk liedje af te sluiten – jullie zijn immers getrouwd(!) -, bijvoorbeeld met Just Say Yes van Snow Patrol. Of kies voor het liedje dat het meest voor jullie twee betekent.

Muziek tijdens de receptie
Tijdens de receptie is de sfeer meestal wat losser, is iedereen lekker aan het kletsen, feliciteren en geniet van een borrel. Stem de muziek hierop af! Huur een toffe band in of maak een afspeellijst waarin je de vrolijkste en/of bekendste (liefdes)liedjes opslaat. Een goed voorbeeld voor een liedje dat tijdens de receptie gedraaid kan worden is Earned It van The Weekend. Dit nummer is namelijk redelijk bekend en heeft een fijne en relaxte beat. Zorg dat ook bij de receptie de muziek niet te hard staat, zodat iedereen elkaar nog wel kan verstaan.

Muziek tijdens het diner
Het diner is zo formeel of informeel als je zelf wilt. Klassieke muziek kan passen bij jullie bruiloft, maar ook een rockband die soft-rock muziek speelt. Uiteraard kun je er ook weer voor kiezen om een afspeellijst samen te stellen met jullie favoriete liedjes, afgestemd op de sfeer die jullie over willen brengen. Natuurlijk hóéf je geen muziek aan te hebben staan tijdens het diner, maar het is wel een leuke toevoeging. Zorg ook bij het diner ervoor dat de muziek niet te hard staat!

Muziek tijdens de bruiloft
Bij het bruiloftfeest kan de muziek lekker hard! Tenminste, als je voor een feest wilt gaan waar de gasten lekker los kunnen gaan. Al hoeft dat natuurlijk helemaal niet. Zowel, dan kun je een feestband of een DJ inhuren die de tofste muziek voor jullie draait. Samen met de band of de DJ stel je zelf een playlist en een wensenlijst samen waar je je favoriete dansnummers inzet. Of kies voor een pre-made afspeellijst van Spotify waar gegarandeerd de leukste en hipste (of klassieke!) dansnummers instaan, zoals deze.

Het nummer voor de eerste dans is natuurlijk een verhaal apart. Dit nummer is waarschijnlijk uiterst persoonlijk en barst van de romantiek. Ook voor de keuze voor het nummer voor de eerste dans geldt: het is helemaal aan jullie. Leuk feitje, volgens deze Spotfiy afspeellijst zijn de meest afgespeelde nummers tijdens de eerste dans: Thinking Out Loud van Ed sheeran, At Last van Etta James en You Are The Best Thing van Ray LaMontagne en natuurlijk… All of Me van John Legend!

 

muziek bruiloft weddingfair
Openingsdans

10 leuke liedjes voor tijdens de bruiloft

Hieronder vind je 10 leuke liedjes voor tijdens de bruiloft. Bepaal zelf of je deze liedjes gaat gebruiken en voor welk moment. Ze zijn in ieder geval altijd goed!

Het belangrijkste is: eigenlijk kun je niet heel veel fout doen bij het kiezen van de bruiloftsmuziek. Het moet enkel bij jullie en het moment van de bruiloft passen! Wij hopen dat we je hebben kunnen helpen met het kiezen van de juiste muziek voor de bruiloft! Wat is jouw nummer één

Say You Won’t Let Go – James Arthur
Perfect – Ed Sheeran  
I Won’t Give Up – Jason Mraz
Tenerife Sea – Ed Sheeran
Better Together – Jack Johnson
Lovesong – Adele
How Long Will I Love You – Ellie Goulding
Throw Your Arms Around Me – Pearl Jam
Hard to Concentrate – Red Hot Chili Peppers
Rather Be – versie Jasmin Thomspon

live muziek op de bruiloft weddingfair
Feestavond met vuurwerk sterretjes

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!