Picture of Yvonne

Yvonne

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

safari huwelijksreis afrika weddingfair

Safari Huwelijksreis die levens verandert

- GASTBLOG - "Tanzania is de perfecte bestemming voor pas getrouwde stellen, die op zoek zijn naar een combinatie van romantiek en avontuur. Je ervaart jouw onvergetelijke safari huwelijksreis met schitterende zonsondergangen, adembenemende uitzichten, unieke landschappen, indrukwekkend wildleven en tropische stranden. Of je nu romantisch in een luchtballon over de Serengeti zweeft, of jezelf laat verwennen tijdens een diner met kaarslicht in de wildernis, deze huwelijksreis zal de reis van jullie leven zijn." Aldus Marian Heijkoop van Lomo Tanzania Safari.

Safari Huwelijksreis: The Wildlife

Ngorongoro krater en de Serengeti

Tijdens deze safari huwelijksreis kun je de mooiste wildparken in het noorden van Tanzania met boordevol prachtige natuur en wildleven bezoeken. Dit omvat de schitterende Ngorongoro krater waar circa 25.000 dieren leven en natuurlijk ook de Serengeti, dat wereldwijd bekend is om de jaarlijkse trek (migratie) van miljoenen gnoes. Verder zijn er ook enkele kleinere wildparken zoals Arusha National Park, Lake Manyara en Tarangire, waar olifantenliefhebbers hun hart kunnen ophalen. 

Lake Manyara National Park “het roze meer”

Elk park heeft zijn eigen charme. Zo wordt Lake Manyara National Park door Earnest Hemingway beschreven als  een echt juweeltje en ‘het mooiste park dat hij in Afrika heeft gezien’. Het park staat bekend om de grote populatie bavianen, boomklimmende leeuwen, nijlpaardenpoel, 400 vogelsoorten en flamingo’s die het meer roze kleuren.

Tarangire Park voor een authentieke safari huwelijksreis

Tarangire National Park is daartegenover een wat rustiger park met een geheel eigen karakter en ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke safari ervaring. Het park heeft een uniek landschap dat gedomineerd wordt door duizenden baobab- en acaciabomen. De Tarangire rivier, die zich een weg baant door het park, zorgt voor een grote concentratie en diversiteit aan wilde dieren. Olifantenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Tijdens het droge seizoen heeft het park een van de grootste concentraties olifanten ter wereld.

Safari Huwelijksreis: Tented Lodges of Boetiekhotel?

Jouw Droomsafari wordt een onvergetelijke honeymoon

Je gaat op reis voor een heel bijzondere gelegenheid. Je bent pas getrouwd én je gaat op pad voor een safrie-huwelijksreis. De combinatie is avontuurlijk en moet onvergetelijk zijn. Daarom is het handig eerst een checklist te maken van de dingen die je wilt zien, doen en meemaken. De dieren, de uitgestrekte vlaktes,de bomen, rivieren en meren, en een paar rustdagen aan zee. Daar horen de activiteiten zoals fietssafari, ballonvlucht en snorkelen of duiken ook bij.

Overnachtingen van tent tot boetiekhotel en het onvermijdelijk budget

Hoe avontuurlijk, basic of luxe, wil je ‘s avonds dineren bij zonsondergang en ‘s nachts uitrusten… Of houd je van afwisseling? Alles kan! Mix tent-lodges met boetiekhotels en bespaar op lokale boekingspercentages voor bijzondere events en actoviteiten.

“Bij Lomo Tanzania Safari organiseren wij prachtige luxe privé safari’s in Tanzania, geheel op maat gemaakt. Vertel ons wat jullie wensen zijn en wij stellen op basis van onze kennis en ervaring een droomsafari samen. We adviseren de mooiste plekken om te bezoeken, wat de beste reistijd is en welke leuke activiteiten je kunt ondernemen in Tanzania. Je beleeft dit schitterende safariland in comfort en stijl.”

LOMO: ‘Minder voor ons, meer voor anderen’

“Lomo betekent simpelweg: ‘Minder voor ons, meer voor anderen’

Lomo Foundation ondersteunt de minder bevoorrechte mensen in de gemeenschap door middel van onderwijs, gezondheidszorg en het verbeteren van de levensstandaard. Een voorbeeld uit de praktijk:

Jalia Gone werd geboren in 2002. Zij komt uit Singida, een stad in centraal Tanzania. Na de basisschool stuurden haar ouders de 12-jarige Jalia, samen met haar tweelingzusje, naar Arusha om te werken als huishoudster en babysitter. Jalia was nog te jong om de taken in het huishouden op zich te kunnen nemen, waardoor Lomo Tanzania Safari besloot om haar in huis te nemen en voor haar te zorgen. Jalia vertelde in tranen dat haar ouders haar dwongen om haar (basisschool) examen slecht te maken zodat ze zou zakken. De reden hiervoor was dat haar ouders het schoolgeld niet meer konden betalen. Lomo besloot om Jalia, samen met twee andere kinderen, te helpen en hen zo de kans te geven een betere toekomst op te bouwen.

A honeymoon that changes lives

“Lomo betekent simpelweg: ‘Minder voor ons, meer voor anderen’. Gebaseerd op dit principe wijdt ons bedrijf zich aan de ondersteuning van de minderbedeelden in de gemeenschap. Wij doen dit door middel van onderwijs, gezondheidszorg en het verbeteren van de levensstandaard. Wij geloven dat wij een oplossing kunnen bieden aan mensen in nood. Daarom door te reizen met Lomo Tanzania Safari kunt u niet alleen een geweldige safari in Tanzania beleven, maar steunt u ook de lokale gemeenschap en waarmee u een leven kunt veranderen. Vandaar “A honeymoon that changes lives”.

Safari Huwelijksreis afsluiten op een tropisch eiland

Uitrusten op Pemba, Mafia, Zanzibar of….

Sluit je Droomreis af met een eilandvakantie! Misschien is wat zon, zand en zee precies wat je nodig hebt na een avontuurlijke safari-huwelijksreis waar je een berg nieuwe indrukken hebt opgedaan. Er is geen betere manier om er even helemaal tussenuit te zijn dan te ontspannen op een tropisch strand. Of je nu naar Zanzibar wilt gaan, een van Afrika’s must-see bestemmingen op de bucketlist, of in de stemming bent om een ​​van de minder bekende eilandontsnappingen te verkennen, Tanzania heeft het voor je.

Zanzibar, has it all

Zanzibar, algemeen bekend als Kruiden Eiland, ademt romantiek en mysterie uit. Dit tropische paradijs, ooit geregeerd door Omaanse sultans, is doordrenkt van geschiedenis met een oude Swahili-cultuur die vandaag de dag nog steeds erg prominent aanwezig is. De met palmbomen omzoomde, witte zandstranden, het turquoise water van de Indische Oceaan en de uitstekende verzameling luxe resorts en boetiekhotels zijn de belangrijkste ingrediënten voor een droomstrandvakantie. In zo’n idyllische omgeving wil je gewoon lekker luieren en misschien naar de riffen gaan om te snorkelen of duiken. Bezoek echter zeker Stone Town, met zijn traditionele Swahili-sfeer en grote collectie historische gebouwen.

Pemba, om er even helemaal tussenuit te zijn

Pemba is het op een na grootste eiland van de Zanzibar-archipel. Veel minder ontwikkeld voor toerisme dan zijn beroemde buur, is Pemba een geweldige bestemming voor diegenen die er even helemaal tussenuit willen. Een handvol pensions en hotels richten zich vooral op duikliefhebbers en onverschrokken reizigers. Een niet te missen excursie in het binnenland is een wandeling door het Ngezi Reservaat, een 1500 hectare groot overblijfsel van inheems bos dat ooit het hele eiland bedekte.

Mafia duiken en snorkelen

Mafia Island is een van de belangrijkste duik- en snorkelbestemmingen in Oost-Afrika. Een mariteim park van 820 km² beschermt de uitgestrekte riffen met ongeveer 50 soorten koraal en 400 soorten kleurrijke vissen. Schildpadden worden ook vaak gespot. Deze weinig bekende bestemming heeft een klein aantal luxe lodges voor een beperkt aantal bezoekers. Mafia is de perfecte bestemming voor zand en zee, weg van de drukte.

Mnemba privay

De kleine schuilplaats Mnemba, is een atol en één van Afrika’s meest romantische strandretraites. Accommodatie op het privé-eiland bestaat uit 12 rustiek chique strandbanda’s, en een privébutler zorgt voor alles wat spontaan in je opkomt. Geniet van een wandeling op het koele poederwitte koraalzand, een diner bij kaarslicht geserveerd op het strand met de golven aan je voeten, en een charmante dhow-cruise (lokaal bootje met zeil) naar de zonsondergang. Verken vooral de onderwaterwereld, een zeereservaat dat wemelt van de zeedieren, waaronder schildpadden, dolfijnen en grote scholen kleine vissen.

Lomo Tanzania Safari:  “A Honeymoon that changes lives”.

Door te reizen met Lomo Tanzania Safari kun je niet alleen een geweldige safari beleven, maar steun je ook de lokale gemeenschap waarmee je een leven kunt veranderen. Een deel van het geld dat je betaalt voor jouw safari, vloeit terug naar de gemeenschap, bijvoorbeeld in de vorm van studiebeurzen voor studenten.

Lomo Tanzania Safari | Marian Heijkoop

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!