Picture of Yvonne

Yvonne

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Komfort and Joy muzikaal duo bij WeddingFair Trouwbeurs

Live muziek bij de trouwceremonie die álle harten raakt

– GASTBLOG – Een moderne huwelijksceremonie laat vele harten sneller kloppen. Voor jullie als koppel is het vooral om jullie liefde en toewijding aan elkaar te vieren, maar soms is het ook een emotioneel eerbetoon aan familie en vrienden. Om die reden kan je trouwdag ook een dag zijn waarop je ook wilt denken aan dierbaren die er niet meer zijn.

Er zijn verschillende liefdevolle mogelijkheden om gasten die er niet bij kunnen zijn toch te betrekken bij de ceremonie. Denk daarbij aan live-streaming video voor getuigen die dan op afstand tóch kunnen genieten van de mooiste momenten en de sfeervolle blijdschap.

Maar wat zou je ervan denken om het toetje af te stemmen op het lievelingsgerecht van je grootouders of andere dierbaren; je zet het discreet op het menu of geeft er juíst wat extra aandacht aan tijdens een korte persoonlijke toelichting tijdens het diner. Dit zijn slechts 2 voorbeelden van de legio mogelijkheden die je op deze pagina vind:

WeddingFair ging op stap om een minder vaak gebruikte optie te onderzoeken: live muziek bij de trouwceremonie met speciale aandacht voor een dierbare die je mist. Omdat we allemaal weten dat muziek de harten raakt, zeker op een moment van grote emoties, zoals het moment van het JA-woord dat is, hebben we aan akoestisch duo Komfort & Joy gevraagd hoe zij dit zouden aanpakken. Jolentha en Koos delen hun gedachten, suggesties, ervaringen én de mooiste momenten die zij tijdens bruiloften meemaakten.

Mooie momenten

“Elk moment op zo’n huwelijksdag waarbij we mogen zingen vinden we bijzonder. Maar om aan te geven hoe bijzonder, twee momenten die er voor ons uitspringen: ’Toen we voor de voordeur van haar ouderlijk huis stonden en begonnen te zingen zodra zij, helemaal klaar voor de ceremonie, de deur opendeed. Een complete verrassing, maar zo ontroerend en mooi,’ zegt Jolentha. Voor Koos is het een moment tijdens de trouwceremonie waarop de vader van de bruid plots opstond en mee zong met “ A song for my daughter”. (Kane Brown)

Jullie liefdeslied als live muziek bij de trouwceremonie

Live muziek hoeft geen koor te zijn, of een (big) band. Voor een intiem moment vol aandacht voor het bruidspaar is een akoestisch zangduo meer dan genoeg. En voor Komfort & Joy is geen verzoek te gek. Met gitaar, hun twee stemmen en ogen vol plezier zorgen ze voor warme, onvergetelijke momenten op jullie grote dag: een unieke, onversterkte, tweestemmige uitvoering van ‘jullie’ liedje. Een speciaal voor jullie geschreven song. Een verrassingsnummer samen met de bruid of bruidegom voor de kersverse levenspartner. De favoriete ballad van iemand die door het huwelijkspaar gemist wordt. Koos en Jolentha zingen het allemaal. Laat je meenemen in hun toevoeging van jullie trouwdag.

Vol aandacht

Zonder versterking moet alle aandacht bij ons zijn, maar daardoor hebben wij ook alle aandacht voor het bruidspaar en het publiek. ‘De mooiste eigenschap van Jolentha is dat ze onbaatzuchtig is,’ vindt Koos. ‘Het draait niet om haar, of haar stem, nee: ze stelt zich in dienst van het moment, van de mensen om wie het gaat.’ Voor Koos zijn het, volgens Jolentha, zijn blauwe ogen. ‘Ja, echt! Ontwapenend en altijd eerlijk. 

Live muziek bij de trouwceremonie is een doordachte manieren om een verloren geliefde bij de bruiloft te betrekken

Speel een nummer dat je aan hen herinnert tijdens de ceremonie of tijdens het tekenen van de trouwakte. Het hoeft niet aangekondigd te worden, het kan een klein moment zijn dat in je opkomt om je eraan te herinneren dat ze bij je zijn. Hoe persoonlijker hoe beter! Als je je een broer of zus herinnert die is overleden, speel je misschien hun favoriete nummer. Het hoeft absoluut niet somber of verdrietig te zijn, alleen een kleine grap om te delen. Een bijzonder liefdevol lied is dat van Clouseau de broers die “Onvoorwaardelijk Wij” zijn. Dat een emotioneel moment tijdens de bruiloft ook over de hele wereld kan gaan zagen we ook al eens werkelijkheid worden. (Clouseau)

De Traan van Máxima werd wereldberoemd

Wie herinnert zich niet de traan van Máxima tijdens een moment van live muziek bij de trouwceremonie. Het werd hét televisiemoment van 2002, de traan van Máxima tijdens de huwelijksvoltrekking. Muziek uit haar vaderland, gecomponeerd door Ástor Piazzolla en onvergetelijk prachtig uitgevoerd door Carel Kraayenhof. Een muzikale melange die het emotionele en muzikale hoogtepunt werd op de trouwdag van het Nederlands / Argentijnse Liefdespaar.
De tango Adiós Nonino, dat voor Máxima zoveel betekent als ‘Vaarwel Vadertje’, is in 1959 gecomponeerd door de Argentijnse componist Ástor Piazzolla. Heel Nederland zit voor de TV en herkent de pijn van de afwezigheid van haar ouders en huilt ontroerd met haar mee. (Adios Nonino)

Podiumdieren

Ze kennen elkaar al ruim twintig jaar en hebben in die tijd ook ontelbare keren samen opgetreden. Als Komfort & Joy zijn ze sinds 2017 actief. Goed op elkaar ingespeelde podiumdieren dus, die ook feilloos kunnen inspelen op de sfeer in een zaal. Of dit nu bij een bruiloft is, op een feestje of bij een uitvaart.

Liefde vieren

Ja, ze zingen dus ook bij uitvaarten, een groot contrast met zo’n mooie dag als een bruiloft. De voorbereiding begint dan (bijna) altijd een paar dagen van tevoren. Dit is een uitdaging, maar die gaan we graag aan om het afscheid zo persoonlijk en intiem mogelijk te maken.

Het mooie van een feest en zeker een bruiloft is dat er alle tijd is om wensen te bespreken en te vervullen. Ja, we hebben een vast repertoire, dat zich langzaam uitbreidt natuurlijk, maar hoe mooi en persoonlijk is het om jullie nummer een speciale uitvoering te geven?! Dat vinden we allebei het leukst in het kennismakingsgesprek met elk bruidspaar: te doorgronden hoe we hun liefde het best kunnen bezingen. En dan bij de bruiloft die liefde mogen vieren met onze muzikale omlijsting. ‘We vinden het altijd weer een eer om dat te mogen doen!’

De favorieten van Komfort & Joy!

Als ze zelf live muziek voor de trouwceremonie zouden kiezen, welk lied zou dat dan zijn? Daar hoefden ze helemaal niet over na te denken. Het favoriete bruiloftsnummer van Koos is Can’t help falling in love, omdat het voor hem gewoon hét bruiloftsliedje is! (Elvis Presley)

Voor Jolentha is het Liefde van later van Herman van Veen, de tekst is zo ontzettend mooi en neemt je helemaal mee in het verhaal! (Herman van Veen)

Live muziek bij de trouwceremonie die álle harten raakt

Live muziek bij de trouwceremonie met speciale aandacht voor een dierbare die je mist; hoe pak je datn aan?  Jolentha en Koos van Komfort & Joydelen hun gedachten, suggesties, ervaringen én de mooiste momenten die zij tijdens bruiloften meemaakten.

Komfort & Joy | Akoestisch duo

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!