Trouwkostuum

Hoe kies je een Trouwlocatie

Laten we eerlijk zijn, het kopen van een trouwkostuum kan zelfs voor de meest doorgewinterde shopper als een ontmoedigende taak voelen. Van het navigeren door de dresscodevereisten van een bruiloft, tot het selecteren van seizoen geschikte stoffen en kleuren, er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het uitzoeken van een trouwpak. Dus om het wat gemakkelijker te maken, hebben we een korte samenvatting gemaakt over de vele mogelijkheden van trouwkostuums om je te verzekeren dat je er op je best uitziet en een waardige bruidegom naast de bruid bent op jullie mooiste dag!

“When you realise you want to spend the rest of your life with somebody,

you want the rest of your life to start as soon as possible” -Billy Crystal

Begin met een blanco verwachting en schrijf eens op wat er in je opkomt als je denkt aan het trouwkostuum waar je in gaat stralen op the big day. 

Waar ben je naar opzoek? Welke kleuren wil je en welke stijl? Wat voor soort trouwkostuum vind je mooi? Maak een lijstje of een moodboard met al je ideeën en wensen. Heb je nog helemaal geen idee? Zoek dan wat inspiratie op! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Pinterest of lees wat blogs die je meer wegwijs maken in de mogelijkheden van trouwkostuums.

Waar kun je zoal over nadenken?  We hebben een lijstje gemaakt met verschillende trouwkostuums die mogelijk jullie keuze kan beïnvloeden.

01. De eigentijdse bruidegom– het drie-delige pak

 

Vooral voor een hedendaagse bruidegom is een optie die zijn weg vindt tussen de stijl en de traditie een chique driedelig pak. Een driedelig pak geeft je veel keuzes als het gaat om variaties van kleuren en stoffen, afhankelijk van het type bruiloft of seizoen. Uit de range van grijze en donkerblauwe trouwkostuums tot een keuze uit meer sprekende kleuren voor een modernere look.

Het grote voordeel van een 3-delig pak is dat je er nog steeds pico bello uitziet als je met je nieuwbakken echtgenoot de nachtelijke uurtjes in danst terwijl je jasje allang op de achterbank van de auto ligt. Als je een pak gaat kopen hou dan rekening met de details als knopen, voering en het stikwerk. Een pak op maat is een zekere keuze maar een goede adviseur begeleidt je door de winkel en helpt je aan een confectiepak mét de mooiere detaillering. Zo’n pak is ook een vriend van het budget. 😉

trouwkostuum eigentijds

02. De moderne bruidegom – Mix and match!

Steeds meer bruidegoms laten zich inspireren door stijlborden op Pinterest en de magazines voor mannen. Deze look geeft de bruidegom en zijn getuigen de grootste flexibiliteit. Een zorgeloze verschijning met open shirts zonder stropdas tot vesten of jumpers met een vlinderstrik.

Mix en match het trouwpak in verschillende designs maar in dezelfde kleurstellingen of ga zelf in een patroontje terwijl je vrienden in effen gaan. Alles kan en alles mag! Als je kiest voor deze informele look is het handig een sterk vertrekpunt, bijvoorbeeld een pantalon met een onberispelijke snit, te kiezen. Daarna bouw je verder met sokken, hemden, schoenen en strikken.

Zo krijgt de groep een eigen look maar twijfelt niemand eraan wie nu eigenlijk de bruidegom is. De stijl is passend voor een ontspannen feest, een kleine bruiloft of als je in de open lucht trouwt. Onze Top Tip? Laat alle kleuren terugkomen in de corsage en de andere bloemen op je feest.

trouwkostuum modern

03. De tijdloze bruidegom – een smoking als trouwkostuum

Als je op het punt staat om te trouwen en je hebt gemerkt dat je nadenkt over het verschil tussen een smoking versus een pak, ben je niet de enige. Maar wat is nou precies het verschil tussen een smoking en een pak? Smokings zijn natuurlijk formeler dan pakken. Je zou geen smoking dragen naar je werk, maar je zou een pak naar bijna elk kantoor kunnen dragen en er niet misplaatst uitzien. 

Smokings worden meestal gedragen op avondbruiloften, met name die met formele, black tie of white tie dresscodes. Zelfs als je bruiloft geen specifieke dresscode heeft, kunnen de bruidegom of bruidegoms zeker smokings dragen als ze een meer traditionele en chiquere look willen aantrekken. 

De smoking als trouwkostuum voegt stijl en klasse van wereldformaat toe en heeft een tijdloze uitstraling. Met deze eenvoud maak je altijd een overweldigende indruk op je aanstaande en de gasten.

Samenvattend: als je black-tie wedding hebt, draag dan een smoking!

trouwkostuum smoking
trouwkostuum vintage

04. De vintage bruidegom – trouwkostuum met een vintage touch

Als je je voorbereidt op een bruiloft met een vintage thema, ben je zeker op zoek naar een outfit die helemaal in het vintage thema past. 

Het eerste dat je moet doen, is kleuren kiezen en het decennium dat geschikt is. Kijk naar de foto’s van die tijd – ben je geïnspireerd door mannenkleding? Voeg een paar bijbehorende schoenen toe en misschien een hoed.

Welke kleuren hebben de voorkeur? Alles wat je leuk vindt! Marineblauw, zwart, grijs, bruin, bordeauxrood en roest zijn een leuk idee voor de look van een vintage bruidegom. 

Welk pak ga je kiezen? Denk aan driedelig pak, een pak van tweed als het weer dat toelaat, en denk aan windowpane en stripe prints.

Op de grote dag krijg creeër de finishing touch met een zakhorloge, een dasspeld, en een paar nette schoenen.

Hoe je het ook combineert, je zal de show stelen in je vintage look!

05. De klassieke en formele bruidegom – een jaquet en een stijvolle hoed

de klassieke en formele bruidegom. We zien dit nog steeds regelmatig voorbij komen en we begrijpen dat het zoeken van de juiste trouwkostuum bij dit thema een stukje lastiger kan zijn.  Want welk pak past nou  bij klassieke en formele bruiloft? Denk aan klassieke kleuren zoals zwart, grijs en marineblauw. Draag bijvoorbeeld een jacquet met een hoge hoed, dit geeft echt de finishing touch!

Een jacquet mag volgens de etiquette  alleen in de ochtend of overdag  gedragen worden en nooit na zonsondergang. Tijdens de bruiloft is het gewenst om je een aantal keren om te kleden om je aan de etiquette te houden, deze keuze ligt natuurlijk volledig bij jezelf.

Mocht je er echt niet uitkomen, zoek dan een trouwspecialist die pakken verkoopt in dit thema. Dit maakt jou zoektocht een stuk makkelijker!

06. De laatste tips– de juiste pasvorm en service

Of het nu gaat om het huren of kopen van trouwkostuums voor bruidegoms, de pasvorm moet goed zijn om scherp te blijven. Afgezien van het kiezen van de juiste kleur, stof, detaillering en stiksels, heb je nog steeds een trouwpakstijl nodig die je lichaamsbouw aanvult.

  • Koop een trouwpak op maat! Lees hier meer over het kopen van een trouwpak op maat.
  • Als de bruidegom kort of gedrongen is, vermijd dan overtollige stof, lange jassen, hoge knoopstanden.
  • Je pak schouders mogen niet verzakken. Zorg ervoor dat ze je lang en fit houden.
  • De mouwen moeten eindigen ter hoogte van je polsen.
  • Laat je kleermaker het pak versmallen tot je figuur en verwijder overtollige stof.

 

Last but not least, ga opzoek naar de juiste trouwspecialist! Je trouwdag is een van de bijzonderste dagen uit je leven en het zou zonde zijn als je tijdens deze dag niet lekker in je pak zit! Zorg voor de juiste klik en ga samen met een van de trouwspecialisten opzoek naar jou perfecte trouwkostuum.

Lees hier meer over trouwpakken

Bekijk de trouwspecialisten die jou kunnen helpen

Black Tie

De Kleermakers

Hoes Tailors

De Stijlmeester

Urban Bozz | The Groomstore

Ameda Tailoring

Deitmers Mannenmode

ViV Suits & Shirts

Only for men

Hendriksen Mannenmode

2Suit Trouwpak op maat

Dirk de Wit

Henri's Ladies & Gents

Suits and Ties

Schutz Mannenmode

Tailormade Suits

Ontmoet onze trouwspecialisten in het echt!

Allemaal personen die jullie de dag van je leven bezorgen.

Op de beurs kun je de photobooth uitproberen, de fotograaf ontmoeten,  bruidstaart proeven, het papier van het drukwerk voelen, in vervoering raken van een trouwjurk en je laten verblinden door schitterende sieraden.