Welkom bij

Wat je doet Met z'n tweeën

Bride to be weddingplanner

Wat je doet met z'n tweeën.

De indeling en planning van je trouwdag zijn nogal een klus.
Het is namelijk best lastig om niet alleen rekening te houden met je eigen wensen, maar ook om voldoende tijd te nemen voor elk moment.
Een complete tijdsplanning voor de bruiloft is dan ook essentieel voor een stress vrije trouwdag.
Wij laten je zien hoe jullie tot het beste  dagprogramma van de bruiloft komen.

Bezoek samen 1 van onze trouwbeurzen een trouwbeurs voor inspiratie Rotterdam najaar Utrecht Najaar Den Haag Den Bosch Zwolle Etten - Leur Lisse Arnhem Amsterdam - Amstelveen Utrecht Voorjaar Rotterdam Voorjaar

Knopen

Doorhakken

Aan het hele avontuur zitten ook een aantal serieuze zaken. Het is goed om op bepaalde momenten gewoon knopen door te hakken. Te lang twijfelen werkt vaak averechts. Welke naam nemen jullie bijvoorbeeld?
Wanneer gaan jullie trouwen?

Wanneer jullie verloofd zijn, is het tijd om een trouwdatum te gaan kiezen. Maar wanneer gaan jullie trouwen? De meeste bruiloften worden gepland in en rondom de zomer, wat logisch is want dan heb je in Nederland de grootste kans op mooi weer. 

De maanden die het meest voorkomen zijn mei, juni en september. Mei en juni zijn daarvan de maanden voor de zomervakantie waar de grootste kans is op mooi weer, maar ook waar iedereen nog niet op vakantie is. September staat op nummer 1 als het gaat om populaire maanden, net na de zomervakantie. Iedereen is nog helemaal in de zomerse sfeer, heeft een bruine tint van de zon op hun huid en het is een ideaal moment voor een romantische dag om jullie liefde te vieren.

In de wintermaanden trouwen de minste bruidsparen. Januari en februari zijn voor veel mensen ‘’saaie’’ maanden na alle feestdagen en druktes van december. Maar het heeft ook wel iets, een winterbruiloft. De kou en sneeuw geven iets romantisch wanneer er overal kaarsen en lichtjes te zien zijn. Ideaal voor een winters sprookje. Natuurlijk moeten jullie wel van de winter houden, anders is het misschien beter om in de zomer te trouwen. 

Ook moet je rekening houden met de fotoreportage, wees voorbereid door bijvoorbeeld een mooie jas of stola te kopen die goed past bij je jurk en zoek locaties die flexibel zijn met slecht en koud weer. Trouwen in de winter

scheelt wel qua kosten voor het trouwbudget, dat is dan wel weer een voordeel. Daarnaast kunnen jullie natuurlijk ook kiezen voor een kerstbruiloft in december als jullie helemaal fan zijn van de kerst sfeer. Elk seizoen heeft wel zo zijn eigen charme. De lente bijvoorbeeld, denk aan maart en april. De vogels fluiten, de bloemen komen uit de grond en iedereen heeft de lente in zijn of haar bol. In de styling kun je helemaal los gaan met het lente thema, de pastelkleuren zoals geel en paars passen daar bijvoorbeeld goed bij als je denkt aan bloemen.

 

“In welk seizoen gaan we trouwen?”De herfst bijvoorbeeld heeft juist weer dat romantische sfeertje, de bruine en gele bladeren aan de bomen, het ondergaande zonnetje. Natuurlijk is de regen in de herfst niet erg romantisch. Ieder bruidspaar valt weer voor de charmes van een ander seizoen, de een vindt de zomer heerlijk, de ander vindt de herfst sprookjesachtig. Het is aan jullie!
Voordat jullie kunnen gaan trouwen moeten
jullie eerst in de ondertrouw. Wat komt daar nu allemaal bij kijken? 
En de grote vraag: hoe gaan jullie heten? Eigenlijk is in ondertrouw niets meer dan officieel aan de gemeente doorgeven dat jullie gaan trouwen. Jullie geven de getuigen aan, geven de datum en tijd door en kiezen de naam die jullie beide willen dragen

De belangrijkste dingen die mee moet nemen wanneer zijn jullie legitimatiebewijzen, verklaring van naamgebruik en het getuigenformulier (inclusief legitimatie kopieën van hen).

Maar de naam? Kiezen jullie voor zijn naam, jouw naam? Of houd jij je eigen naam? vroeger was het eigenlijk vanzelfsprekend dat je als vrouw de achternaam van de man aannam. Tegenwoordig zijn er verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Zoals eerst je eigen achternaam en daarna die van je partner of andersom. Net als vroeger kun je allebei de achternaam van je partner of je kunt er voor kiezen om je eigen achternaam te houden. Dit ligt geheel aan wat je zelf wilt. Veel vrouwen vinden het mooi om wel de naam van haar toekomstige man te hebben.

Maar ook haar eigen achternaam te houden en kiezen dus voor een combinatie.
Veel vrouwen kiezen ervoor om de achternaam van hun partner aan te nemen. Zodat de kinderen dezelfde achternaam als hun moeder hebben. 
Of praktische: je voornaam klinkt een stuk mooier bij zijn achternaam, en daarnaast wil je bekend zijn als “de vrouw van”.

Er zijn ook genoeg vrouwen die standvastig hun eigen achternaam willen houden. Bijvoorbeeld om de familiestamboom in leven te houden of je (groot)ouders te eren, respecteren of gewoon te plezieren. Ieder heeft zo haar eigen redenen om van naam te veranderen of juist niet. Hij heeft jouw hart gestolen dus waarom mag jij zijn achternaam dan niet stelen? ♥

Hij stal mijn hart,
ik zijn achternaam

Latest blogs

Latest blogs

Inspiratie bruiloft Alles echt bij WeddingFair
Met z'n tweeën

Inspiratie voor je bruiloft

“Inspiratie voor jouw Bruiloft; bij WeddingFair vind je” Alles in het echt _____________________________🖤_____________________________Het is een

Lees verder

4

Trouwtrends van

Weddingplanner

GEDROOGDE BLOEMEN

Bloemen zijn niet meer weg te denken op de bruiloft. Maar wat we tegenwoordig naast de mooie verse bloemen zien zijn droogbloemen. Een op en top romantische en unieke sfeer. Droogbloemen doen zeker niet ten onder van de verse variant, het heeft alleen net een iets andere sfeer.

Naast dat het een romantische sfeer geeft zijn droogbloemen ook een praktisch, ze hoeven niet in het water te staan en hebben geen houdbaarheidsdatum. Daarnaast kun je zo makkelijk bewaren als herinnering van je bruiloft. Zelfs je bruidsboeket kun je van droogbloemen maken. Passend bij het boeket voor de bruid kun je er ook voor kiezen om de corsages, bloemen decoratie en bloemen kransen van droogbloemen te maken. Een echt bohemien tintje!

videograaf bruiloft weddingfair
VIDEO

Een mooie fotoreportage is tegenwoordig en videoreportage helemaal hip! Niemand zit te wachten op een lange film van de hele dag, maar het gaat om de kleine intieme momenten die vast gelegd worden. een echte videograaf weet precies welke momenten vanuit welke hoek gefilmd moeten worden. Zelfs vanuit de lucht kun je je jouw bruiloft door een drone laten filmen. Op een video zie je toch vaak dingen die je op de dag zelf niet hebt gezien. Een onderonsje tussen je beste vriendin en je geliefde, je oma die heerlijk geniet van haar wijntje of je kleine nichtjes die samen de grootste lol hebben. 
Je kunt de film helemaal regisseren of je kunt de videograaf zelf laten kiezen wat er gefilmd zal worden.

LI(GH)T!

De decoratie op een bruiloft wordt steeds uitbundiger en unieker. Een van de decoratie onderdelen die je steeds vaker ziet: licht! Licht geeft een warme, romantische en fijne sfeer. Je kunt in allerlei verschillende opzichten met licht werken. Vooral in de avond komt dit onderdeel goed tot zijn recht. Grote licht letters kunnen de entree naar het diner of het feest buiten nog specialer maken, licht slingers kunnen een tuin nog romantischer maken en kaarsen geven de warmte die je graag tijdens een ceremonie zou willen hebben. Denk aan kaarsen in vaasjes lege flessen, lantaarns, kaarsjes opgehangen in bomen of op diner tafel. Er zijn duizenden plekken waar kaarsen een meerwaarde voor je decoratie kunnen zijn.

Wedding decor trend light
REVOLUTIE VAN HET TROUWKOSTUUM

Vroeger draaide alles om de bruid, tegenwoordig staat het paar centraal en mag de bruidegom ook stralen. In de afgelopen jaren zijn er dus steeds meer speelsere elementen toegevoegd aan het pak van een bruidegom. Denk bijvoorbeeld aan een printje op de stropdas, of kleurrijke sokken onder een chique pak. Naast het standaard zwarte pak, draagt de bruidegom van nu ook wel eens een streepje, printje of kleurtje. Geruite pakken bijvoorbeeld zijn tegenwoordig helemaal hip, ze zijn er in subtiele kleuren waarbij de ruit niet al te veel aanwezig is. Ook pakken met verschillende stoffen vallen dit seizoen in de smaak. Niet een standaard trouwpak, maar een kostuum dat bestaat uit verschillende stoffen. Een jasje van linnen met wil of van wol met zijde geeft een gloednieuwe twist aan het trouwpak en kan voor mooie effecten zorgen. Een trouwpak in een warme tint is perfect voor de bruidegom die gaat trouwen in de winter. In de zomer kun je dan kiezen voor ewen groen trouwpak en zelfs een lichtroze trouwpak.

Bekijk de andere hoofdstukken

Planning

Met z'n tweeën

Thema's

Services

Locatie

Budget

Shopping

The big day

Life After

Bruidegom

Volg een tijdsplanning