Lotte

Lotte

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

bellariacakedesign bruidstaart

Het ontwerpen van jouw unieke bruidstaart

Het ontwerpen van een bruidstaart is een creatief proces, waarbij de wensen van de klant centraal staan. Iedere taart is uniek en wordt speciaal op maat gemaakt. Toch zijn er een paar punten waar je over na moet denken voor je een keuze maakt met welke taart jij je bruiloftsgasten wilt verassen!

Één van de belangrijkste ontwerpparameters is het gekozen thema. Trouw je in een statig kasteel? Dan past een klassieke bruidstaart meer op zijn plaats. Als je op het strand trouwt haal je je inspiratie veel meer uit andere dingen. Natuurlijk zijn er bruidsparen die hele duidelijke wensen hebben, maar er zijn ook genoeg bruidsparen die zoekende zijn. Je helpt hen door de verschillende stijlen zoals klassiek, modern en strak, vintage of Gatsby af te gaan en te kijken waar hun voorkeur ligt.

Op het moment dat het thema vastligt ga je kijken naar het benodigde kleurenpallet. Natuurlijk houd je rekening met de gekozen bloemen uit het bruidsboeket, maar eveneens kijk je naar de voorkomende kleuren in het thema. Een goed voorbeeld is hierbij bijvoorbeeld een bruidstaart in herfstkleuren. De levendige en karakteristieke kleuren behorende bij het herfstseizoen kan je dan goed gebruiken.

bruidstaart bellaria cake design

Vervolgens bepaalt het aantal gasten de grootte van de taart, heb je drie, vier of zelfs vijf lagen nodig. Één van de leukste puzzels is om te samen met het bruidspaar de vorm van de taart te bepalen. Wordt het rond, vierkant of hexagonaal of krijgt elke laag een verschillende hoogte en diameter. Er zijn veel variabelen waarmee je kunt spelen om die unieke taart te creëren die aansluit op de wensen van het bruidspaar. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de buitenkant van de taart, maar ook voor de binnenkant die lekker moet zijn.

De laatste stap is het kiezen van de versieringen in combinatie met de eventuele bloemen. Ook hier is er weer veel keus, namelijk kiest het bruidspaar voor suikerbloemen, verse bloemen of gedroogde bloemen? Soms worden deze stappen meerdere malen doorlopen, maar het eindresultaat is altijd een unieke, op maat gemaakte bruidstaart passend bij de wensen van het bruidspaar.

Geschreven door Bellaria Cake Design

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!