Entertainment op je bruiloft

De planning van de bruiloft is begonnen, een lange maar leuke reis gaan jullie tegemoet. Bij deze reis hoort natuurlijk ook het uitzoeken van trouwringen. Maar waar moet je beginnen, wat zijn de mogelijkheden en welke juwelier past bij jullie? De trouwringen zullen jullie derest van jullie leven gaan dragen, zorg voor de juiste keuze!

Geelgoud, witgoud, roodgoud en mokume gane-goud zijn de favoriete edelmetalen voor trouwringen.

Witgoud en platina behouden hun kleur en staan prachtig met diamanten. Als je ook goud erbij wilt is dat mogelijk! Bij de juwelier zijn er trouwringen te verkrijgen waarin en goud, en witgoud/platina en roodgoud verwerkt is.

Feitje; In Nederland mag goud pas goud worden genoemd als er meer dan de helft echt goud in zit. Omdat 9 karaat goud slechts voor een derde uit goud bestaat mag het in Nederland geen goud worden genoemd. 14 karaat goud bevat minimaal 58,5% echt goud. Je mag het goud noemen en is dan ook de meest verkochte goudsoort. Op de voet gevolgd door 18 karaat, ofwel voor 75% echt goud.

Waar kun je zoal over nadenken?

We hebben een lijstje gemaakt met een aantal onderwerpen die jullie wat meer inspiratie kan geven!

01. Tijd voor inspiratie!

Winkelen:

Wanneer jij op trouwringenjacht gaat samen met jouw geliefde, bekijk je als eerst de winkels in jou omgeving. Internet kan je beste vriend worden tijdens deze zoektocht. Het kan je helpen bij het selecteren van een paar juwelierszaken en/of edelsmeden. Heb jij je lijstje gemaakt ? ga dan op stap.

Koop niet direct een trouwring die je als eerste ziet.  Maak deze keuze pas nadat jij je gekozen winkeltjes hebt bezocht. Hierdoor heb jij een idee van wat deze juweliers / edelsmeden jou te bieden hebben. Wees niet bang om vragen te stellen. Vraag naar alle mogelijkheden. Aan het einde van je zoektocht is je keuze voor een trouwring niet meer moeilijk.

 

02. Begin op tijd

Het is gemakkelijk om het winkelen voor je trouwringen vooruit te schuiven als je te maken hebt met tafelschikkingen, bloemstukken, uitnodigingen en algemene huwelijkschaos. Maar hoewel je jouw trouwringen niet meteen na de verloving hoeft te bestellen, moet je proberen om minstens 6 maanden voor de trouwdag toe te slaan. Dit geeft je de tijd om wat onderzoek te doen, rond te kijken en vervolgens je bestelling te plaatsen.

Wist je dat? De trouwring wordt traditioneel gedragen aan de ringvinger van de linkerhand, het dichtst bij het hart, met de verlovingsring ernaast.

Juwelier

03. Ontwerpen, maak het persoonlijk!

Als je de edelsmid een kunstenaar mag noemen is de juwelier een adviseur in hart en nieren. Hij ontvangt de meeste bruidsparen, heeft zicht op de gangbare collecties, kent trends, heeft een opleiding én heeft een brok ervaring. Met deze vakkennis onderscheidt hij zich duidelijk van het warenhuis, het postorderbedrijf en internet in het algemeen.

Als je een grote diamant wilt kan hij je uitleggen dat de ring dan dikker en dus duurder wordt. Belangrijker is, dat hij voor je kan berekenen welke alternatieven er zijn om toch aan je budget te voldoen. Ook over de kwaliteit van de briljantjes kan hij je informeren zodat je weet wat je koopt.Hebben jullie een leuke set trouwringen gezien bij de juwelier, maar willen jullie het nog iets persoonlijker of unieker maken? Dat kan! De volgende soorten ringen zijn in een combinatie met een edelmetaal te verkrijgen:

Juwelier geeft advies over details

  • Hartslag; Hartslag ringen zijn ringen waarbij jullie hartslag in de ring wordt gegraveerd. Bij de juwelier kunnen jullie je hartslag meten…
  • Vingerafdruk; Bij deze ringen wordt de vingerafdruk van jouw wederhelft gebruikt in jouw ring. Een persoonlijke aanraking. Laat afdrukken achter en leg deze voor eeuwig vast.
  • Hout; Bij deze ringen wordt hout samen met het edelmetaal naar jou keuze gemengd en word er een mooie unieke ring van gemaakt. Unieke ringen voor unieke wezens.
  • Zand; Voor deze ringen word zand gebruikt. Het ontwerp van de ringen kun jij naar je eigen keuze maken. Wil jij een ander soort zand dan kun jij overleggen met de juwelier of edelsmid, over de mogelijke opties.
  • Tekst; Tegenwoordig kun jij een tekst van jouw partner op je trouwring laten zetten. Het kan een belofte zijn, een gedichtje of jullie namen met jullie datum. Deze teksten worden door de juwelier gegraveerd. Houd rekening mee met de kosten per letter, informeer hiernaar bij de juwelier.

04. Regels zijn er om gebroken te worden!

Terwijl de meeste vrouwen er nog steeds voor kiezen om hun verlovingsring en trouwring om hun linkerringvinger te dragen, zijn er sommigen die ervoor kiezen om dingen te veranderen.

Zoals een van onze bruiden vertelt, heeft zij een spectaculaire diamanten verlovingsring gekregen. Ze houdt van deze ring, maar hij is omvangrijk en past niet altijd in het praktische leven. Daarom schakelt ze heen en weer tussen haar eenvoudige trouwring en haar diamanten verlovingsring, en draagt ​​ze zelden allebei tegelijk.
Daarnaast kennen we een andere bruid  ​​die haar trouwring aan haar rechterhand draagt zodat er balans ontstaat. Ze houdt van balans en heeft het gevoel dat de twee banden samen groot lijken op haar tengere handen. Hoewel zeldzaam, zijn er stellen die ervoor kiezen om een ​​ander, speciaal sieraad te kopen in plaats van de trouwring (dwz een hanger, oorbellen of armband), of om de huidige diamant of ring te upgraden en vervolgens de verlovingsring te gebruiken tijdens de huwelijksceremonie.

05. Bezoek een trouwbeurs

Uit onderzoek onder bruisparen, dat de Nederlandse Trouwbranche Organisatie jaarlijks uitvoert, blijkt dat bruidsparen hun trouwringen het vaakst vinden op een WeddingFair. Doordat er verschillende juweliers en edelsmeden een stand hebben op zo’n beurs krijg je veel verschillende collecties te zien in verschillende prijsklassen.

Je maakt een aantal afspraken op het atelier, in de winkel of de juwelier komt naar je toe. Daarna begint het echte shoppen, het bekijken van de diamanten, de kleuren, de dikte van de ring en meer. Zorg voor de juiste klik met de juwelier, zo weten jullie zeker dat de juwelier bij jullie wensen past!

06. Hoe groot moet je trouwring zijn?

Trouwringen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, maar meestal variërend van ongeveer 2 mm tot 8 mm. Het is mogelijk om ringen te krijgen die breder of smaller zijn, van 1,5 mm tot 12 mm. Omdat smallere ringen gevoeliger zijn voor beschadiging, is het verstandig om deze als beschermende maatregel aan jouw verlovingsring te laten lassen.
De maat van je trouwring komt meestal neer op de maat van je eigen handen en vingers. Als je trouwring bij je verlovingsring past, zou volgens de traditie je trouwring 2/3 van de breedte van je verlovingsring moeten zijn, tot dezelfde breedte.

Modernere looks variëren van meerdere smalle ringetjes met gevarieerde looks (stapelringen) tot een brede en gedurfde funky exemplaar. Ook moet je voor ringen van 3 mm en breder gaan als je op zoek bent naar trouwringen met extra details zoals edelstenen of dimanten of een gegraveerde boodschap.

Lees hier meer over trouwringen

trouwringen kiezen en kopen weddingfair
trouwringen

Trouwringen

Wat het materiaal betreft, is het typische metaal voor trouwringen goud, hoewel je tegenwoordig je

Lees verder

Bekijk de trouwspecialisten die jou kunnen helpen

Ed Nobel

Ina van 't Hoog

Albino Trouwringen

Loos Juweliers

Atelier Juwelier Vrielink

Juwelier Pijnenburg | Trouwringen

Juwelier en Goud Atelier

Juwelier Rooyackers

JewelTrend

Treasure Juwelier

Juwelier van den Mosselaar

Juwelier Goudsmid Bommel

Juwelier Royals

Art Object

Rozenhof Trouwringen

Juwelier de Tijd

Juwelier Goudsmid Ooms

Langerak Juwelier

Goudsmid & Co

De Edelsmederij

Laurora Edelsmederij

Juwelier Goudsmid Bommel

Art Object

U and I edelsmeden

Rozenhof Trouwringen

Juwelier Goudsmid Ooms

Hester Vonk Jewellery

Ontmoet onze trouwspecialisten in het echt!

Allemaal personen die jullie de dag van je leven bezorgen.

Op de beurs kun je de photobooth uitproberen, de fotograaf ontmoeten,  bruidstaart proeven, het papier van het drukwerk voelen, in vervoering raken van een trouwjurk en je laten verblinden door schitterende sieraden.