Edelsmid | Gids voor het kopen van trouwringen

Trouwringen van de edelsmid is de keuze voor vakmanschap. Kleur, edelmetalen en maat tot het onderhoud van trouwringen, dit is jouw ultieme gids voor Trouwringen 2.0 Als het om juwelen gaat, staan verlovingsringen bovenaan met hun sprankelende diamanten en kleurrijke edelstenen, maar vergeet je trouwring niet. Dit is tenslotte het stuk dat je relatie en je leven echt transformeert. Een klassiek en tijdloos sieraad dat je toewijding aan elkaar symboliseert en dat je waarschijnlijk de rest van je leven elke dag zult dragen± trouwringen van de edelsmid

01. Trouwringen van de edelsmid; je koopt bij ambachtslieden

Ze zitten aan hun werkbank en werken met veel creativiteit, hun handen en diverse gereedschappen sieraden van edele metalen. Om eerlijk te zijn, er zijn veel goudsmeden die uitstekende vakmensen zijn, maar waardeloze verkopers – niet beledigend bedoeld. Voor sommigen is vakmanschap gewoon belangrijker dan het contact maken met mensen.

Aan perfecte trouwringen van de edelsmid gaat een zeer goed advies vooraf. Een goudsmid weet alles van de verschillende technieken, de samenstelling van edelmetalen en hun voor- en nadelen en kan uitgebreid adviseren over oppervlaktevormgeving of edelstenen.

Als edelsmid verkoop je wat je zelf maakt – beter dan dat wordt het niet. Een meester goudsmid met een zekere affiniteit voor bruidsparen kan op individueel niveau inspelen op jouw bijzondere trouwringwensen en deze ontwerpen en uitvoeren.

Bij een goudsmid krijg je het allround pakket, uitgebreide specialistische kennis, individueel advies en de vervulling van jullie persoonlijke wensen en altijd een stukje persoonlijkheid. En liefde, de liefde van de edelsmid die hij of zij voelt om jouw unieke trouwringen te maken

02. Bepaal jouw budget

Zoals met alles wat met “huwelijk” te maken heeft, is de eerste stap het bepalen van jullie budget. Trouwringen zijn verkrijgbaar in alle prijsklassen, dus wees niet te bescheiden om het budget te delen met de edelsmid. Trouwringen zijn ook verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, van eenvoudige 14K geelgouden banden tot extravagante diamanten eeuwigheidsringen en opties die populaire edelstenen omarmen zoals saffier, robijn en smaragd. Als je een krap budget hebt, overweeg dan 9 of 14Karaat wit of geel goud en een minimalistische smalle band.

Vroeger waren trouwringen vrij eenvoudig en bestonden ze in feite uit een 14K geelgouden ring en als je extra luxe was, zou er een patroon in gegraveerd zijn. Tegenwoordig kan het lijken alsof de opties voor trouwringen van de edelsmid onbeperkt zijn, maar er zijn nog steeds enkele manieren waarmee je jouw opties kunt verfijnen. Hierdoor kun je de perfecte trouwring vinden die bij jouw verlovingsring en jullie liefde past.

edelsmid trouwringen weddingfair trouwbeurs

03. Trouwringen van de edelsmid | Wit goud, geel goud of platina?

Als je de verlovingsring al hebt, moet je rekening houden met het metaalgehalte. De legering in jouw trouwring moet overeenkomen met het metaal dat in jouw verlovingsring wordt gebruikt. Als de verlovingsring 14K goud is en de trouwring 18K goud, zou het metaal van de verlovingsring harder zijn waardoor het metaal van jouw trouwring sneller verslijt. Je wilt een gelijke duurzaamheid zodat de ene ring de andere niet beschadigd. De kleuren van het gebruikte goud voor de verschillende ringen kun je mengen zolang het goudgehalte maar hetzelfde blijft.

Afhankelijk van jouw levensstijl, kun je ook overwegen om de twee ringen aan elkaar te laten lassen. Dit voorkomt dat ze over elkaar wrijven en krassen, waardoor de levensduur van de ringen wordt verlengd en er minder onderhoud nodig is.

edesmid trouwringen weddingfair

04. Geelgouden trouwringen

Op zichzelf is 24-karaats puur goud erg zacht en wordt het meestal niet gebruikt voor sieraden. Als je ring van goud is, is het waarschijnlijk 14K goud of 18K goud, wat betekent dat het pure goud is gemengd met andere sterkere metalen om een ​​legering te creëren. 18K bevat 75% puur goud, maar 14K bevat 58,5% puur goud en is duurzamer vanwege het hogere gehalte aan andere metalen.

05. Witgouden trouwringen

Ondanks hoe het er in de winkel uitziet, is het meeste witte goud niet echt wit. Net als zijn gele broer of zus, is wit goud een legering die puur 24-karaats goud bevat. Dit betekent dat wit goud eigenlijk een beetje een “gele” tint heeft. De puur witte kleur waar we zo dol op zijn, wordt eigenlijk bereikt met rhodium dat op het goud is geplateerd, waardoor het de uitstraling van platina krijgt zonder de kosten. Afhankelijk van de kwaliteit van je ring en levensstijl, zal op een gegeven moment het rhodium wegslijten en zal het licht geel getinte goud doorschijnen. Het goede nieuws is dat je je witgouden ring opnieuw kunt laten vergulden als je er klaar voor bent, direct in de winkel!

06. Platina trouwringen

Hoewel de meeste van onze bruiden dol zijn op het uiterlijk van platina, hebben maar weinigen een platina verlovingsring en trouwring. Dit komt omdat platina erg zeldzaam en erg sterk is, waardoor het erg duur is. Platina is iets harder dan puur ijzer en is een uitstekende keuze voor mensen met huidgevoeligheden.

07. Trouwringen van wolfraam, titanium en roestvrij staal

In het afgelopen decennium hebben we een toename in populariteit gezien voor meer ongebruikelijke metalen zoals wolfraam, titanium en roestvrij staal. Deze ringen zijn vaak favoriet bij mannen dankzij hun robuuste ontwerp en donkerder zilverkleurig metaal met functies zoals diamanten, zilver, koolstofvezel, hout en vele andere inlegsels.
Hoewel ze erg sterk zijn, moet worden opgemerkt dat deze ringen niet kunnen worden aangepast en niet gemakkelijk kunnen worden gesneden in een noodsituatie, maar eerder moeten worden afgebroken. Dat gezegd hebbende, de prijs voor Tungsten-ringen is zeer betaalbaar.

08. Koolstofvezel trouwringen

Trouwringen van de edelmid naar een heel nieuw niveau getild met ontwerpen die matzwarte koolstofvezel integreren in een gouden band. Dit is een uitstekende keuze voor stoere mannen en vrouwen die iets heel anders en een hogere kwaliteit willen.

09. Van ontwerp naar realisatie | Het ontwerp

Van begin tot eind creëren edelsmeden unieke sieraden. Deskundige goudsmeden begeleiden jou op jouw reis om het perfecte juweel te maken!

Schets & Styling  
De vakman begint het proces met een ontwerpadviessessie door jouw bezoek aan het atelier. Vervolgens schetsen ze verschillende concepten. Dit is de verkennende fase waarin de edelsmid kijkt naar welke ontwerpelementen jij in het sieraad wilt opnemen en hoe deze het beste kunnen samenwerken.

CAD Ontwerp

Een enkele edelsmid werkt het ontwerp uit op een Computer Aided Design Systeem. Waarmee ze een virtueel model van de ring maken. Vervolgens kan met een digitale render met één klik op de knop alle verschillende opties in het ontwerp, van verschillende metalen tot verschillende edelsteenkleuren en verschillende vormen en maten worden getoond. Daarnaast wordt een schatting van de projectkosten berekend.

3D-ontwerp  
Door gebruik te maken van zowel hand- als machinaal snijwerk, evenals 3D-printen, is de edelsmid in staat om gedetailleerde ontwerpen te maken die nog nooit eerder haalbaar waren. Elk ontwerpmodel wordt zorgvuldig geïnspecteerd en beoordeeld op kwaliteit. Op deze manier komen de unieke trouwringen van de edelsmid tot stand.

10. Productie van de ringen

Gieten
Het gietmetaal wordt gewogen en toegevoegd aan een keramische smeltkroes waar een fakkel het tot 1800 graden zal verwarmen. Zodra het metaal zijn smeltpunt bereikt, wordt de kolf voor je trouwringen uit de oven gehaald en de 3D mal gevuld waarmee het gietproces wordt voltooid.

Kwaliteit
Kwaliteit en Ambacht gaan vaak hand in hand. De aandacht voor detail is nauwgezet en de op maat gegoten sieraden worden vele malen onderzocht op kwaliteit en duurzaamheid voordat ze worden goedgekeurd voor de laatste fasen.

Metaal vijlen en slijpen
Het ruwe ontwerp wordt onderzocht en geverifieerd op kwaliteit. Extra metaal wordt weggesneden en het oppervlak wordt gevijld en gladgeslepen ter voorbereiding op het zetten van de steen en de uiteindelijke afwerking met een polijstmiddel.

Steenzetting en afwerking
Jouw met de hand geselecteerde diamanten en edelstenen worden voorbereid voor jouw trouwringen en vakkundig gezet. De laatste versieringen worden gemaakt en vervolgens wordt het sieraad met de hand gepolijst tot de gewenste afwerking. Je ontwerp is klaar om gedragen te worden en jarenlang te genieten.

edelsmid trouwringen ontwerp weddingfair

10. Verfijning in en doordacht ontwerp

“It’s not about getting the newest thing, it’s about creating something that never gets old.”

Als je nadenkt over wat een sieraad speciaal maakt, gaat het echt om het sentiment dat erachter zit. Of je nu een belangrijke prestatie viert, een familietraditie in ere houdt of een liefdesverhaal vertelt, sieraden kunnen dienen als herinnering aan deze belangrijke momenten.

Het is passie van de edelsmid om mensen te helpen deze herinneringen vast te leggen en prachtig uit te drukken in de vorm van een blijvend aandenken dat kan worden gekoesterd en aan anderen kan worden doorgegeven. Zo is het een voorrecht om deel uit te maken van het vertellen van het verhaal van hun sieraad. De edelsmid creëert iets dat persoonlijk en zinvol is.

Sieraden die speciaal voor een persoon zijn ontworpen en gemaakt, worden niet alleen gekoesterd vanwege de geldwaarde, maar ook vanwege wat er over de drager wordt gezegd. De betekenis ervan gaat verder dan de schoonheid van het object zelf en kan dienen als een bevestiging van wie je bent.

Lees hier meer over edelsmid

trouwringen kiezen en kopen weddingfair
trouwringen

Trouwringen

Wat het materiaal betreft, is het typische metaal voor trouwringen goud, hoewel je tegenwoordig je

Lees verder

Bekijk de trouwspecialisten die jou kunnen helpen

Goudsmid & Co

De Edelsmederij

Laurora Edelsmederij

Goudsmederij Bommel

Art Object

U and I edelsmeden

Rozenhof Trouwringen

N Design

Juwelier Goudsmid Ooms

Hester Vonk Jewellery

Ontmoet onze trouwspecialisten in het echt!

Allemaal personen die jullie de dag van je leven bezorgen.

Op de beurs kun je de photobooth uitproberen, de fotograaf ontmoeten,  bruidstaart proeven, het papier van het drukwerk voelen, in vervoering raken van een trouwjurk en je laten verblinden door schitterende sieraden.