Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

bloemen backdrop bruiloft weddingfair

Bloemen backdrop voor je bruiloft maken in 5 stappen

Een prachtige bloemen backdrop voor jouw photo booth, ceremonie of fotomomentje.
Hoe maak je zelf een prachtige backdrop van bloemen in 5 stappen?

We zagen deze geweldige backdrop en hadden zoiets van … hoe hebben ze dat gemaakt? Het blijkt ongelooflijk eenvoudig te zijn om te maken. Je kunt het ook gebruiken als achtergrond voor een fotohokje of als achtergrond voor een ceremonie. Dat fantastische Love Never Fails-neonbord kun je laten maken bij een neon atelier. Deze hang je na je feest op in je huis.

Bloemen backdrop in 5 stappen

Het creëren van deze leuke fotocabine / ceremonie-achtergrond zal een fantastische kans voor gasten zijn om blijvende herinneringen te maken op jouw bruiloft/evenement.

Scroll naar beneden voor benodigdheden en instructies. Veel plezier met knutselen!
Zorg voor een eye-catcher op jouw bruiloft en maak deze prachtige ceremonie backdrop. Of gebruik ‘m als achtergrond voor jouw photo booth, jou gasten zullen weg zijn van de prachtige fotowand.

Het is wel wat werk (wij raden aan om deze eye-catcher met twee andere personen te maken), maar het resultaat is het zeker waard! In dit artikel leggen we je uit hoe je deze prachtige backdrop maakt. Gegarandeerd een succes op de big day!

Wat heb je nodig voor deze Bloemen Backdrop?

Een boor
Schroefjes voor de boor
Steekschuim in blokken (vind je op “oasis florette”)
Klushandschoenen zodat je veilig kunt werken
Bloemdraad
Bloemtape
Bloemen schaar
Schaar
Twee stukken multiplex van ca. 1 cm. dik  (1 plaat van 244×122 cm doormidden laten zagen)
Verfkwasten en verf in de gewenste kleur
Grote emmers (deze heb je nodig om je bloemen in te doen)
De hoeveelheid en gewenste bloemen die jij nodig hebt
Groen zoals Eucalyptus-en Buxus takken, voor de basis laag

Het is aan te raden om de backdrop niet eerder dan vier dagen voor de bruiloft te maken. Bij koud weer zullen de bloemen het goed volhouden. Bij warm weer is het aan te raden om de backdrop één of twee dagen van te voren te maken.

Stap 1

De eerste stap is om de multiplexplaten te verven in de gewenste kleur. Wit, lichtroze of roségoud bijvoorbeeld. Daarna bevestig je ze tegen de wand met een boor. Als dit niet mogelijk is op de trouwlocatie, kun je eerst een houten frame maken.

Stap 2

Als al jouw bloemen geleverd zijn, plaats je ze in de grote emmers met water en eventueel bloemvoeding. Hierdoor blijven de bloemen langer goed.

Je moet nu ook de steekschuim vormen (het oase) in het water zetten. Dit doe je zo:

Vul een bak met vers water
Plaats de steekschuimvormen op het water. Het is belangrijk dat je de oase niet in het water duwt
Wacht tot de oase is ondergedompeld in wat water. Dit kan, afhankelijk van de grote, één tot vijf minuten duren. Je kunt de oase eventueel één nacht laten weken, maar het is belangrijk om dit niet langer dan 24 uur te doen.

Stap 3

Als de oase helemaal is ondergedompeld, boor je elk stuk naast elkaar vast aan de bovenkant van multiplexplaten.

Stap 4

Nu komt het leukste werk: het bloemschikken! Begin met het groen. Haal de blaadjes van de uiteindes af zodat ze makkelijk in het oase te steken zijn. Steek ze in de boven- en onderkant van de steekschuimvormen. Dit wordt de basis laag. Uiteindelijk moet het er ongeveer zo uit komen te zien:

Stap 5

Nu kun je de rest van de schuimblokken opvullen met de bloemen! Begin met de grootste bloemen die je hebt en werk dan af naar de allerkleinsten. Met het maken van een bloemwand wil je minimaal 1 bloem die er uit springt. Knip ongeveer 10 cm van de uiteindes van de bloemen af, haal de bladeren er af en maak een verdeling van de bloemen die je hebt zodat elk schuimblok gelijk gevuld is.

Als je wilt kun je wat langere takken toevoegen aan de onderkant van de backdrop. Zoals hier gedaan is:

En klaar is je backdrop van bloemen! Ziet het er niet prachtig uit? Met deze backdrop wordt er nog lang over jouw bruiloft gepraat! Ga je deze backdrop ook maken? Happy crafting!

Meer doe het zelf voor je bruiloft:

Zelf de ceremonie stoelen decoreren. Hoe doe je dat?

Ballonnen met foto op jouw trouwdag. Dat kun je zelf maken!

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!