Picture of jedidja

jedidja

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Hoe kun je je trouwlocatie mooi decoreren?

Als je gaat trouwen dan wil je dat je trouwdag perfect verloopt. Logisch! Om hiervoor te zorgen zul je veel moeten organiseren. Zo zul je onder meer de decoratie van je trouwlocatie regelen. Natuurlijk kun je hiervoor ook een expert inschakelen, maar dit zal meer geld kosten. Gelukkig kun je het decoreren van je trouwlocatie ook prima zelf doen, vooral als je gebruik maakt van de onderstaande tips. Zo is het onder meer een goed idee om te kiezen voor een fauteuil als de stoel waarop een gast moet zitten, puur al doordat dit erg lekker zit. 

Bloemendisplay

Naast een cognac fauteuil is het ook verstandig om een bloemendisplay te laten creëren voor in je trouwlocatie. Begin met je locatie waar de geloften worden uitgewisseld. Kijk eens naar eerdere bruiloften die daar werden gehouden ter inspiratie. Aangezien je niet lang in de zaal zult zijn, zijn goedkope ideeën voor huwelijksdecoratie een geweldige manier om het budget te optimaliseren. Dit kunnen nepbloemen zijn of zelfs goedkopere opties zoals varens en groen die momenteel erg trendy zijn. Met deze inspiratie kun je vervolgens een ontwerp voor de bloemendisplay maken die precies past bij de locatie en jouw eigen wensen. 

Consistent

Maar denk eerst na over je kleurenschema en ook wat het thema van je bruiloft is. Typisch Engelse tuin, bohemien chic, retro glamour en klassieke romantiek zijn slechts enkele van de meest populaire thema’s voor huwelijksdecoratie, maar je kunt eigenlijk alles kiezen dat persoonlijk voor jou is. Als je eenmaal een idee hebt van de look en feel van je grote dag, zou dit de basis moeten vormen voor al het andere dat je doet, om een ​​naadloze afwerking te creëren. Dit moet je dus ook gebruiken bij het designen van de bloemendisplay en het kiezen van de barkruk

Draperen

Achtergronden worden grotendeels over het hoofd gezien, maar moeten in principe wel worden beschouwd als een belangrijk onderdeel van je bruiloftsdecoratiethema. Praat met je locatie of weddingplanner om te zien of ze drapering in je receptie kunnen opnemen. Zo niet, ga dan naar een liefdadigheidswinkel of online veilingen om betaalbare tweedehands items te kopen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld ook gebruik maken van Marktplaats. Een paar strategisch geplaatste gordijnen kunnen de dag een gevoel van glamour en gelegenheid geven, wat eigenlijk bij elk bruiloftsthema wel mooi past. 

Verlichting

Als het gaat om je receptie, zijn zelfgemaakte ideeën voor huwelijksdecoratie vaak net zo goed als dure opties. Verlichting hoeft bijvoorbeeld niet duur te zijn om impact te hebben. Kaarsen zijn vaak goedkoper dan bloemen en een strooisel van verschillende groottes, aan elkaar vastgemaakt met touw, bladeren en twijgen, vormt een mooi middelpunt voor tafels. Als alternatief zijn retrolampen en tafellampen een geweldige manier om de ontvangstruimte onopvallend te optimaliseren. Sfeerverlichting is bovendien een eenvoudige manier om je locatie te transformeren, vooral als de dag in de nacht verandert. Combineer dit met lantaarns, die een opvallende manier bieden om gasten van de ene locatie naar de andere te leiden als de avond valt. 

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!