Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Wat voor drankjes moeten geserveerd worden op een bruiloft?

Drankjes zijn een belangrijk onderdeel van elke bruiloft. Of het nu gaat om een ​​receptiedrankje, een welkomstdrankje bij aankomst of een drankje bij de maaltijd, van belang zijn ze stuk voor stuk. Bruiloftsdrankjes kunnen alcoholvrij zijn, vol alcohol zitten of een mix van beide. Als je jezelf afvraagt ​​welke drankjes je op een bruiloft moet serveren dan is het zeker van belang om dit artikel door te lezen.

Welkom

Verwelkom je bruiloftsgasten met een drankje bij aankomst. De meeste mensen besluiten op dit moment champagne te schenken, maar afhankelijk van je smaak en het thema van de bruiloft zijn er verschillende andere opties beschikbaar. Pimms is bijvoorbeeld een klassieke keuze voor een buitenbruiloft in de zomer en mocktails maken een non-alcoholische receptie net wat interessanter. Overweeg voor een winterhuwelijk glühwein of warme gekruide appelcider die je gasten zal verwarmen en verwelkomen. Daarnaast kun je ook voor koffie van koffiebonen kiezen natuurlijk, al is dit niet altijd even geschikt als welkomstdrankje voor een bruiloft. 

Maaltijd

Het soort drankjes dat bij de bruiloftsmaaltijd wordt geleverd, is net zo afhankelijk van het budget als het soort eten dat wordt geserveerd. Tafelwater is een must en sommige bruidsparen besluiten om ook wijn bij de maaltijd te geven. Andere mensen laten gasten toe om naar believen te bestellen aan de bar, de tab op te halen, en anderen zorgen voor een bar, maar geen tab. Bij twijfel moet er voor elke tafel plat en bruisend water worden verstrekt en kan worden volstaan ​​met een keuze uit rode of witte wijn. In het geval van degenen die de voorkeur geven aan iets niet-alcoholisch, is het een goed idee om vruchtensapopties aan te bieden voor al je gasten. Koffie van Nespresso capsules moet bovendien ook zeker aangeboden worden. 

Toost

Het verstrekken van extra drankjes voor de bruiloftstoost is een persoonlijke voorkeur, maar sommige mensen geven elke gast graag een glas champagne om het gelukkige paar bij de toespraken te proosten. Als dit buiten je prijsklasse valt, kun je de gasten gewoon vragen het glas te heffen met wat ze op dat moment hebben, of het nu water, wijn of koffie van Koffiecupster.nl is. Er kan immers met elk soort drankje getoost worden.

Receptie

Als je je huwelijksreceptie houdt in een locatie met een bar, kun je er op dit moment voor kiezen om iedereen zijn eigen drankjes te laten kopen. Sommige mensen bieden hun gasten een gratis bar, maar dit wordt niet verwacht. De meeste gasten zullen het dan ook geen probleem hebben om hun eigen drankjes te kopen. Als je zelf voor de drankjes zorgt, is een selectie van wijn, bier, frisdranken en basisalcoholen, mixers en ijs voldoende om iedereen tevreden te houden. Daarnaast is het een goed idee om een ​​thee- en koffiestation in te richten, veel mensen zullen dit waarderen na een lange dag en een uitgebreide maaltijd. Verwelkom je avondgasten misschien met een glaasje bubbels als ze binnenkomen om ze te bedanken voor hun komst.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!