Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Huwelijksgeloften om nooit te vergeten schrijf je zelf! Maar hoe doe je dat?

Misschien overweeg je wel om je eigen huwelijksgeloften te schrijven. Het is een geweldige opgave waarin je liefde, dromen en beloften aan je partner in een paar minuten is samengevat. Het is een kans om je verhaal te vertellen aan je toekomstige levenspartner, je gasten een kijkje te geven wat je zo aanspreekt in je relatie en betekenisvolle woorden te delen met de persoon van wie je houdt.

Het schrijven van je eigen huwelijksgeloften is erg intiem. Je geeft je hart bloot aan de liefde van je leven, en dat in het bijzijn van jullie vrienden en familie. Het schrijven van huwelijksgeloften kan erg lastig zijn. Want waar moet je beginnen en hoe zet je jouw gedachten om in een mooi verhaal?

Als allereerste is het belangrijk om samen met je partner een aantal belangrijke zaken af te spreken. Je wilt namelijk voorkomen dat jij een gelofte van tien minuten hebt en je partner al na een paar minuten klaar is. Daarnaast is het belangrijk dat jullie samen de stijl van de geloften afspreken. Houden jullie van sentimenteel? Of houden jullie het liever wat luchtiger en voegen wat humor toe? Om inspiratie op te doen kunnen jullie samen op zoek gaan naar voorbeelden van huwelijksgeloften, zo kunnen jullie samen bepalen welke stijl het beste bij jullie past.

Start maken aan de huwelijksgeloften..

Dan is het nu tijd om te beginnen met het schrijven van de geloftes. Maar wat moet er allemaal in staan? Neem de tijd om over je relatie na te denken. Bedenk hoe je je voelde toen jullie elkaar voor het eerste ontmoetten, waarom je verliefd werd en wanneer je wist dat je je hele leven samen met die ander door wilde brengen. Denk na over jouw mooiste herinneringen samen met je partner. Welke geweldige dingen of moeilijke dingen hebben jullie samen meegemaakt? Schrijf deze belangrijke momenten allemaal voor jezelf op.

Het belangrijkste onderdeel zijn de beloften. Ze worden namelijk niet voor niks huwelijksgeloften genoemd. Schrijf een belofte die wat breder is zoals, ’Ik beloof er voor altijd voor je te zijn.’’ En een specifieke belofte die heel goed bij jullie past, zoals ‘’ik beloof dat je elke zondagavond naar je favoriete serie mag kijken’’. Wees jezelf en zorg ervoor dat je geen beloftes maakt die je niet na kunt komen.

Huwelijksgeloften

‘’Je geeft je hart bloot aan de liefde van je leven en dat in het bijzijn van jullie vrienden en familie’’

Het belangrijkste onderdeel zijn de beloften. Ze worden namelijk niet voor niks huwelijksgeloften genoemd. Schrijf een belofte die wat breder is zoals, ’Ik beloof er voor altijd voor je te zijn.’’ En een specifieke belofte die heel goed bij jullie past, zoals ‘’ik beloof dat je elke zondagavond naar je favoriete serie mag kijken’’. Wees jezelf en zorg ervoor dat je geen beloftes maakt die je niet na kunt komen.

Wanneer je je huwelijksgeloften hebt geschreven is het handig om dit door een familielid of je getuige te laten lezen en er feedback op te vragen. Daarna is het tijd voor de laatste stap, namelijk om te gaan oefenen. Doe dit hardop! Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar dit is de beste manier om je voor te bereiden. Je luistert naar jezelf en van daar uit kun je jezelf verbeteren. Time ook de afgesproken tijd.

Nu ben je helemaal klaar om je eigen unieke huwelijksgeloften uit te spreken naar de liefde van je leven op de grote dag. Hoe romantisch is dat!

Stappenplan

  1. Begin met de belangrijkste uitspraak die je over hem/haar wilt doen.
  2. Beschrijf waarom je van de ander houdt.
  3. Maak er een mooi verhaal van.
  4. Maak duidelijk wat je precies aan je partner belooft.
  5. Voeg wat romantiek of een paar grapjes toe.
  6. Laat het nalezen door een vriend(in) of familielid.
  7. Oefen hardop en bereid je zelf voor.

Inspiratie & voorbeelden huwelijksgedichten

01.

Ja, ik wil met je trouwen

Ja, ik trouw met jou,
En met een hele goede reden;
Ik duw je ’s nachts uit bed,
Als de baby begint te wenen,
En als we dan gestommel horen
En angstig liggen te beven
Krijg jij van mij de zaklamp
Want jij bent 007…

02.

Voor mijn Valentijn

Meer dan een katvogel griezelt van een kat
Of een bedelaar de pest heeft aan kou,
Of de ijsberg de zon verafschuwt,
Dat is hoeveel ik van jou hou.

03.

Ik vertrouw op jou

Ik vertrouw op jou
Zoals een camera op zijn sluiter
De brandweerman op zijn spuiter
Het racepaard op zijn ruiter
en zoals de basketballer op zijn stuiter
Ik vertrouw op jou
Zoals een zenuwontsteking op de prik

04.

Hij laat nooit de bril omhoog staan

Hij laat nooit de bril omhoog
Of natte doekjes op de vloer
Op de tandpasta zit de dop
En hij sluit altijd de deur!

Meer voorbeelden?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang download direct 9x huwelijksgedichten!

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!