Picture of WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Baard op de bruiloft; scheren of niet? En welke vorm is hip?!

Baard op de bruiloft: scheren of niet?

Scheren of niet? Voor welke stijl ga jij op je bruiloft?

Mannen, opgelet! Vraag: draag je als bruidegom wel of geen baard op de bruiloft? Het is een kwestie die nog weleens tot een discussie kan leiden tussen de bruid en bruidegom. Meestal wordt er voor de clean shaven look gekozen, je kunt dan eigenlijk niet de fout in gaan. Of toch wel? 

De baard is ook dit jaar helemaal hip. Moet je dan op de bruioloft met een “blote-billen-gezicht” verschijnen? Nee! Als overtuigde baarddrager kijk je wel uit. Waar je uiteindelijk ook voor kiest, het belangrijkste is de verzorging! Dit artikel geeft je inspiratie voor toffe baardlooks en tips om te stralen op de mooiste dag van je leven. Of je nou geschoren bent of niet!

Van “glad geschoren via “5’o clock shadow” naar de “volle baard” bekijk ze op deze site!

Verschillende looks

Of je nou wilt gaan voor de clean shaven look, de ‘five o’clock shadow’ of de volle baard, bij elk type baard horen verschillende manieren van verzorgen.

Clean shave

Als je van een volle baard naar glad geschoren wilt gaan, knip dan eerst de haartjes zo kort mogelijk. Dit maakt het scheren makkelijker. Als je vóór het scheren even een warme handdoek tegen je gezicht drukt, gaat het scheren makkelijker. Een koude handdoek tegen je gezicht houden na het scheren zorgt dat je huid niet zo rood wordt.

Five o'clock shadow

Ook wel bekend als de stoppelbaard! Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf mannen zich het meest sexy voelt met een stoppelbaartje. Niet zo gek dus als je het liefst een stoppelbaardje laat staan op the big day. En aan de inspiratiefoto’s hierboven is te zien dat het prima kan! Om ingegroeide haartjes bij een stoppelbaard te voorkomen is het slim om de huid eens in de zoveel tijd te exfoliëren met een scrub

De volle baard

Voor een mooie, glanzende baard, kun je speciale baardolie gebruiken. Deze olie masseer je in met je vingers. Een pluspunt is dat het ook goed is voor de huid onder je baard. Het is wel de bedoeling dat je niet teveel gebruikt, want dan kan je baard op de bruiloft er vettig uit gaan zien.

De standaard baard

De nummer één tip die we je kunnen geven: als je standaard een baard hebt staan, denk dan niet dat je ‘m moet afscheren voor de trouwdag puur omdat dat misschien netter staat! De baard hoort bij je, en zonder baard herkennen de gasten je misschien niet eens meer! (Grapje!) Mocht je toch je volle baard af willen scheren voor the big day, dan is het wellicht een goed idee om eerst een keer vooraf te kijken of je het wel écht wilt, gewoon door je baard eens ver voor de bruiloft af te scheren. Wat vind je ervan? En je aanstaande? Als je het toch niks vind, heb je nog genoeg tijd om je baard terug te laten groeien.

Tips!

https://www.mijnbaard.nl/Begin een week voor de bruiloft met het elke dag scheren van je baard. Als je je baard één dag van te voren in één keer wegscheert, heb je meer kans op huidirritaties, en dat wil je natuurlijk voorkomen op de bruiloft! Ook als je je baard laat staan, is het wel belangrijk dat je zorgt dat je baard en uiterst verzorgd uitziet. Dit kun je zelf doen of bij de kapper laten doen. Of je jouw baard nou scheert of niet, gebruik altijd een lekkere crème die goed past bij jouw huidtype om je gezicht goed te verzorgen en er stralend uit te zien op je bruiloft. Hier kun je gerust ruim een maand van te voren mee beginnen!

Nog wat extra tips!

  • Vergeet bij het bijwerken van je baard niet om je nekharen en eventuele neusharen meteen te verwijderen. Dat eerste kun je uiteraard het best door je kapper laten doen. Vraag je kapper ook meteen om je wenkbrauwen netjes in orde te maken. Goed gevormde wenkbrauwen zonder zwervende haartjes geven je een super clean look.
  • Natuurlijk wil je graag een perfect kapsel op de bruiloft en waarschijnlijk ga je daarvoor naar de kapper om het (bij) te laten knippen. Slim is om een week van tevoren te gaan, zo heeft je haar nog een week de tijd om goed in model te vallen en kun je er zelf goed aan wennen.
  • Drink (eigenlijk altijd) veel water! Water is ontzettend goed voor je huid en zorgt dat je er super stralend uitziet.
  • Hopelijk ben je door middel van dit artikel goed op de hoogte van wat er mogelijk is voor jouw baard op de bruiloft. Voor welke beard style je ook kiest, eigenlijk kun je het niet fout doen! Ga voor de stijl die bij je past en waar je je goed bij voelt.
  • Meer beauty en verzorgingstips voor mannen
  • Ga naar een pagina voor mannen met een baard! Lees hier meer!

En als laatste...

Leuke vrijgezellenactiviteit: laat jullie baarden verzorgen!
Een leuke vrijgezellenactiviteit en tevens een mooie voorbereiding op de trouwdag: bezoek samen met je vrienden een barbershop en laat jullie baarden verzorgen en helemaal tip top in orde maken voor de bruiloft. Natuurlijk onder het genot van een lekker glas …..

Of je wel of niet je baard laat staan ligt helemaal aan de bruidegom, maar als je er dan toch voor kiest zoek dan een goede barbershop uit in Nederland! Deze vind je hier

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!