Picture of WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Zon en hitte op je bruiloft: 7 tips om je hoofd koel te houden

Als je ’s zomers trouwt is de kans groot op zon en hitte op je bruiloft. Je geniet van lekker weer op je trouwdag; warm en veel zon. En ook als je op een zonnige locatie in het buitenland trouwt, kunnen de temperaturen hoog oplopen. Zonneschijn is natuurlijk beter dan regen, maar ook de zon en/of hoge temperaturen kunnen voor ongemakken zorgen tijdens de bruiloft.

Je wilt natuurlijk niet knalrood worden op je bruiloft of gaan zweten in je prachtige jurk. Om je hoofd koel te houden bij jullie zomerse bruiloft, hebben wij van WeddingFair een boel handige tips verzameld.

1. Zorg dat je niet verbrand!

Een felle zon kan ervoor zorgen dat je snel verbrand, en je wilt er natuurlijk niet uitzien als een kreeft op je bruiloft! Om te zorgen dat je op de big day niet verbrandt, is het handig om de voorafgaande dagen goed aan de zon en hitte op je bruiloft te wennen. Dus niet met een teer huidje waarmee je nog niet in de zon bent geweest op je zonnige trouwdag verschijnen! Vanzelfsprekend smeer je jezelf goed in met zonnebrand. Doe dit 30 minuten van tevoren, zodat je zeker weet dat het goed is ingetrokken.
Om te zorgen dat je gezicht niet verbrand, breng je ook vóór dat je je make-up aanbrengt, zonnebrandcrème aan op je gezicht. Een dagcrème of foundation met UV bescherming lijkt hierbij handig, maar zorgt ervoor dat je make-up wit uitslaat op foto’s. Niet doen dus! Breng eerst de zonnebrandcrème aan en dan je make-up. Om zeker te weten dat je make-up niet wit uit zal slaan, kun je ook met zonnebrandcrème onder je make-up een aantal proeffoto’s nemen

2. Houd je hoofd koel!

Om je hoofd koel te houden is het zeker bij warm weer aan te raden om veel water te drinken. Keep yourself hydrated! Ook kan het handig zijn om een mooi parasolletje bij je te dragen, zodat je ten alle tijden schaduw hebt. Pluspunt, dit is ook een leuk accessoire bij het maken van de trouwfoto’s!

3. Een summer-proof receptie

Champagne bij de receptie? Ga voor ijsjes! Super origineel en hartstikke warm weer proof! Maak bijvoorbeeld cocktailijsjes als je toch nog een toost wilt kunnen uitbrengen. Als je ze liever niet zelf maakt, kun je hier frozen cocktails laten maken door 24 ICE

4. Een trouwjurk bij warm weer

Trouwjurken zijn doorgaans erg zwaar en daarom bij warm weer niet heel comfortabel. Als je vooraf weet dat je op een warme locatie trouwt, doe je er goed aan om een lichte jurk te kiezen. Eentje met weinig en vooral lichte stof. Chiffon is hierbij de beste keuze, omdat deze stof als het ware ademt en niet zo zwaar aanvoelt. Strapless is een fijn model voor bij warm weer. Mouwtjes zijn prachtig, maar wel af te raden bij warm weer.
Nog een tipje: om te zorgen dat je benen niet gaan zweten: smeer ze in met talkpoeder. Dit doet echt wonderen!

5. Een speciale goodiebag voor de gasten

Om te zorgen dat de gasten zich kunnen beschermen tegen de zon en het warme weer, is het een leuk en attent idee om goodiebags voor ze te maken. Vul deze met bijvoorbeeld een flesje water, een klein flesje zonnebrandcrème en een waaier. Extra leuk is natuurlijk om deze goodiebags te personaliseren met jullie namen erop, jullie trouwdatum of de naam van de gast, bijvoorbeeld!

6. Een tip voor de bruidegom

Om als bruidegom goed voorbereid te zijn op warm en/of zonnige weer, is het een goed idee om een tweede overhemd mee te nemen. Mocht het echt te warm worden, dan kun je je even omkleden.
Wat betreft kledingkeuze is het voor de bruidegom handig om voor een linnen broek en blazer te gaan. Linnen is een lichte stof en heeft ventilerende eigenschappen.

7. Zorg ervoor dat je make-up goed blijft zitten

Zorgen dat je bruidsmake-up goed blijft zitten bij een warme en/of zonnige dag begint bij de basis. Breng allereerst een steengoede primer aan. Als de make-up erop zit, fixeer je make-up dan met een goede setting spray. Houd tijdens de bruiloft een klein toilettasje in de buurt waarin wat make-up zit zoals de lipstick die je draagt, je gezichtspoeder, wat oogschaduw en een blending kwast. Het allerbelangrijkste: blotting papers! Met deze kleine papiertjes maak je gemakkelijk je gezicht weer mat als je bent gaan glimmen.

 

Wij hopen dat je met deze tips het warme weer tijdens jouw bruiloft aankan! Het belangrijkste: maak je niet druk om het weer (of het nou bloedheet is of dat het nou hard regent), maar geniet gewoon van de allermooiste dag van je leven!

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!