Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Taken bruidegom

De taken van de bruidegom

De trouwdag is de dag dat twee geliefden écht met elkaar worden verbonden. Dit is vaak de mooiste dag in het leven voor zowel de bruid als de bruidegom. Het plannen van de perfecte bruiloft is meestal voor een groot deel het project van de bruid. Toch komt de bruidegom er niet geheel gemakkelijk vanaf, er zijn namelijk ook belangrijke taken voor hem!

Toon iniatief!

Je verloofde zal vanaf het moment dat je een ring om haar vinger doet, waarschijnlijk behoorlijk in de stress raken door de huwelijksplanning. Het is de taak van jou als de bruidegom om deze stress een beetje te verzachten. Wees betrokken, neem initiatief en zorg dat je je steentje bijdraagt!  Het is persoonlijk welke taken een bruidegom op zich wilt nemen en welke niet. Toch zijn er een paar traditionele taken die vaak door de bruidegom worden uitgevoerd…

Op de trouwdag heeft de bruidegom verschillende zaken om voor te zorgen en worden er verschillende dingen van hem verwacht.  Zo moet het trouwkostuum picobello in orde zijn voor de grote dag. Het is belangrijk dat het trouwpak goed past bij het thema en de stijl van de bruiloft, maar ook bij de trouwjurk.

Taken van de bruidegom

Andere zaken die de bruidegom moet regelen is het uitkiezen van de ringen en het boeken van de huwelijksreis. Tuurlijk overleg je met je aanstaande waar jullie naartoe gaan, maar het regelen en in orde krijgen van de reis is de taak van de bruidegom! Denk aan: tickets, reserveringen, hotel, autohuur etc.

Daarnaast is het ook de opdracht van de bruidegom om het trouwvervoer voor de grote dag te regelen! Het is altijd fijn om even te overleggen wat de bruid er van vind, maar meestal geven bruiden hier wat minder om dan andere zaken. Één van de traditionele taken van de bruidegom is het afhalen van het bruidsboeket bij de bloemist op de ochtend van de bruiloft.

Bruidegom taken

Huwelijksgeloften

De mooiste huwelijksgeloften schrijf je zelf! Het is geen eenvoudig karwei om na te denken wat je in jouw geloften wilt hebben. Na de ceremonie aan het begin van de avond vindt de speech van de bruidegom plaats. Deze moet natuurlijk van tevoren geschreven worden en mag zeker een paar grapjes bevatten. In de speech is het gebruikelijk dat de gasten worden bedankt en er wat liefs over de bruid wordt gezegd.

Dit is de alles overtreffende plicht van de bruidegom: laat de bruid tot rust komen wanneer alle huwelijksplanning stress haar even te veel wordt, hoeveel bruidzilla-momenten ze ook heeft. Of er nu dilemma’s zijn op het gebied van kleding, styling of budgettaire ellende, een bruidegom moet altijd een schouder bieden om op te huilen. Zodat de bridezilla weer bridechilla wordt!

Speak up!

Zorg ervoor dat je in elke fase van de planning zegt wat er belangrijk voor je is. Als het haar niet uitmaakt dat je haar trouwjurk al ziet , maar jij liever wacht tot de grote dag, is dat aan jou om dat bekend te maken. Hoewel het cliché is dat bruiloften voor bruiden zijn en niet voor bruidegoms, is het de helft van je feest en de helft van je huwelijk, en je verdient het om gehoord te worden als het iets is dat belangrijk voor je is!

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!