Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Winter bruiloft

Snow much fun

Als je begint te dromen over je ideale bruiloft of de grote dag begint te plannen, is een van de eerste dingen die je wilt overwegen, wanneer je gaat trouwen. Misschien heb je altijd al een lentehuwelijk gewild, of ben je dol op het herfstkleuren palet. Veel koppels denken in eerste instantie niet aan een winter bruiloft. Toch is dit erg zonde. Er is namelijk iets heel magisch en romantisch aan de koudere maanden van het jaar, waardoor het de perfecte tijd is om te trouwen! Denk aan warme chocolade melk, glühwein, heel veel kaarsen en een spookjesachtig decor.

Een winterbruiloft neemt veel voordelen met zich mee. Zo is het over het algemeen een stuk goedkoper om in het winterseizoen te trouwen. Een datum in de winterperiode betekent ook dat je meer keuze hebt als het gaat om leveranciers, omdat ze minder snel vol zitten met andere bruiloften. Het zal ook een stuk gemakkelijker zijn om een locatie te vinden, aangezien de drukte van de zomermaanden dan voorbij is.  

Winter bruiloft

Terwijl lente, zomer en herfst bruiloften fantastisch kunnen zijn. Kun je met een winterse bruiloft meer opvallen. Er zijn zoveel mogelijkheden wanneer je kiest voor een winter wedding. Denk aan een receptie bij kaarslicht, winterwonderland thema’s en een uitgesproken kleurenpalet. Wanneer je ervoor kiest om je bruiloft rond de feestdagen te plannen kun je ook nog een extra feestelijk element toevoegen aan je bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan wensballonnen die jullie als het donker is kunnen oplaten.

Styling tips

Maar waar moet je op letten bij het organiseren van een winter bruiloft? Als allereerste is het belangrijk dat je locatie geschikt is voor een winterse bruiloft. De meeste rondleidingen vinden overdag plaats, maar bij een winterbruiloft vindt de receptie vaak gedeeltelijk plaats wanneer de zon al onder is. Plan daarom ’s avonds een bezoek aan de locatie, zo kun je zien welke verlichting zij hebben en of de sfeer uitnodigend is. 

Winter bruiloft

Datum

Als tweede moet je goed nadenken over de datum van je bruiloft. De data die dicht bij de feestdagen liggen kunnen voor problemen zorgen. In die tijd van het jaar zijn je gasten snel volgeboekt met familie evenementen, dus nodig vroeg uit en bedenk of een weekend of doordeweekse bruiloft het beste zou werken voor jou en je gasten. Een andere belangrijke tip is dat je ervoor moet zorgen dat je je fotoshoot overdag plant, de zon gaat namelijk om 5 uur al onder. In de winter schijnt de zon minder fel dan in de zomer, wat zorgt voor een prachtige winter glow. 

Trouwjurk

Als je een winter bruiloft plant, wil je dat je winterse trouwjurk een statement maakt. Gelukkig zijn de wintermaanden om plezier te hebben met mode. Van hoge halslijnen tot lange mouwen, sprankelende versieringen en luxe stoffen. Is jouw droomjurk niet winter-proof? Geen probleem je kunt je trouwjurk combineren met een jas van nep bont, leren jack of een vestje. Zo blijf je lekker warm en het ziet er ook nog super leuk uit! 

Winter bruiloft

Decoratie voor een winterbruiloft

De winterperiode staat helemaal in het teken van warmte, sfeer lichtjes en gezelligheid.  Diepe, rijke koninklijke en elegante decoraties werken erg goed in de koudere maanden. Omarm het winterthema met dennenappels, kerstballen, kransen, dekentjes en kaarsen. Organiseer een wandeling samen met je vrienden of familie  en ga samen op zoek naar dennenappels, kastanjes en beukennootjes die je kunt gebruiken als decoratie op de bruiloft. Hoe leuk is dat?

Geurkaarsen zoals cinnamon of gingerbread brengen de winterstemming echt op gang. Met kaarsen en lichtjes creëer je vanzelf een romantische sfeer. Typische winterse kleuren zijn groen, rood en zilver voor een echte kerstsfeer. Wanneer je de decoratie wat neutraler wilt houden kies dan voor wit, zilver en of goud. 

Chocolademelkbar

De gasten kunnen wel een opwarmertje gebruiken tijdens een koude winterdag. Een leuk idee is om bij binnenkomst een mandje met dekentjes of pashminas neer te zetten voor wanneer de gasten naar buiten gaan. Warme drankjes kunnen ook zeker niet ontbreken op een winterbruiloft, zoals thee of koffie. Om het wat feestelijker te maken kun je ook gaan voor warme chocolademelk of glühwein! Een ander leuk idee is om een chocolademelk bar te plaatsen. Hier kunnen gasten een warme chocolademelk pakken en deze versieren met hun eigen toppings.  

Een winter wedding. A wedding that is snow much fun!

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!