Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

ecologischeco-friendly strooien op de bruiloft weddingfair

8 x ecologisch strooien op de bruiloft

Ecologisch strooien op de bruiloft, hoe doe je dat?!

Ecologisch strooien op je bruiloft is een echte trend. Het gooien van rijst naar pasgetrouwden als ze de huwelijksceremonie verlaten, is een aloude traditie. Tegenwoordig kiezen veel stellen ervoor om confetti te gebruiken voor hun huwelijksuitje voor een leuke draai aan de gewoonte.

Helaas is geen van beide opties erg milieuvriendelijk. Maar je hoeft die prachtige trouwfoto’s niet op te offeren. Onze ecologische ideeën voor het feestelijk op pad sturen van het bruidspaar zijn net zo mooi, maar zullen de planeet niet schaden!

Alternatieven voor rijst en confetti

Met velen die geloven dat het gooien van huwelijksrijst schadelijk is voor omringende dieren  en omdat de meeste confetti op de markt niet biologisch afbreekbaar is, zijn veel paren op zoek naar ideeën om ecologische te strooien op de bruiloft die nog steeds leuk en feestelijk is, maar ook milieuvriendelijk.

Zoek niet verder! Probeer bloemblaadjes of lavendel te gooien. Sommige stellen gebruiken zelfs gedroogde bloemen om op bruiloften te gooien. Voor meer milieuvriendelijke ideeën voor het feestelijke afscheid van het bruidspaar zijn er ook mooie groene bladeren en kruiden. Check dit:

Ecologisch strooien op je bruiloft met bloemblaadjes

Bouw een bloemblaadjes – bar

Hoe leuk is dat, je bouwt een barretje dat je vult met rozenblaadjes. Jouw gasten hebben de taak om zelf de puntzakjes te vullen. Ze vinden het leuk om te doen en voelen zich extra betrokken bij jou feest. Als je samen vertrekt van de bruiloft hebben jouw gasten extra plezier om de eco-friendly inhoud over jullie te strooien.

Ecologisch strooien oo je bruiloft met veertjes

Veren: voor de levendige bruidsparen die bruisen van geluk. Op deze manier van je eigen bruiloft vertrekken is ongetwijfeld de meest dromerige die jouw gasten ooit hebben gezien.

Eco-friendly strooien met gedroogde bloemen

Waarom zou je met rijst strooien als je de heerlijke geur van lavenderknopjes kunt verspreiden?! Puur natuur en het geeft je zo’n heerlijk zuid-europees vakantiegevoel. Je bent gelijk in de stemming voor de honeymoon-to-come.
Of kies een potpouri mix van gekleurde gemengde bloemen en bloemknoppen om ecologisch te strooien op jouw bruiloft. Je hebt ongeveer een kopje per persoon nodig.

Bladeren kun je zowel vers als gedroogd gebruiken. Herfstbladeren, die je zelf verzameld, kun je eerst even drogen en dan het zand eraf schudden. Een prachtige bonte verzameling doet het schitterend op je foto’s. Klik op de foto voor meer (knutsel)tips met herfstbladeren.

Groene blaadjes kun je kopen of zelf strippen van eucaluptus of olijftakken. Of kies voor geurige kruiden zoals tijm en rozemarijn. We hebben ook een leuke fotohoepel voor je gespot (click)

DIY tip Gezellig samen doe-het-zelven

We blijven eco-friendly bezig als we gaan doe het zelven. In plaats van de planeet te vervuilen met confetti van plastic of papier, kun je ook bladeren perforeren. Houd het groen of maak een gekleurde mix. Je kunt een perforator gebruiken, een 1 gats pons of koop een pons met een liefdevolle vorm. 💚🍂

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!