Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Elopement wedding

Just the two of us

Met z’n tweeën vliegen naar jullie favoriete land. Naar het mooiste plekje in de wereld. Trouwen in het gezelschap van je wederhelft, een trouwambtenaar en een fotograaf. De romantische elopement wedding wordt steeds populairder!

Eloping

Niet iedereen houdt van een grote bruiloft. De huwelijksplanning kan chaotisch en stressvol zijn. Het idee van een traditionele bruiloft met toeters en bellen is niet iedereen zijn of haar ding. Sommige bruiden pakken het anders aan. Zij zoeken naar een prachtige trouw locatie voor hun ceremonie, boeken hun reisplannen en winkelen in het geheim voor hun prachtige trouwjurk en pak. Zij kiezen voor een elopement wedding.

Maar waarom zou je voor een elopement kiezen? Bij een elopement is één ding het belangrijkste. Het draait écht om jullie tweeën. Geen extreme voorbereidingen en lange gastenlijsten. Geen druk, geen afleiding gewoon twee mensen die hun leven aan elkaar willen toewijden. Een elopement wedding creëert een magische, intieme manier om je wildste en meest romantische dromen over de bruiloft uit de laten komen. Een elopement kan overal plaatsvinden. Hierbij is niets te gek. Je favoriete stad, in het bos, op het strand of in de middle-of-nowhere

Plannen

Maar hoe organiseer je een elopement wedding? Ook al hou je niet van een bruiloft met toeters en bellen, verdient het plannen van je elopement nog steeds een beetje aandacht. Je moet uitzoeken waar je het wilt doen, wat je moet dragen, hoe je je bruiloft extra speciaal kunt maken en wat je erna gaat doen. Wanneer je kiest voor een elopement is het belangrijk dat je dit echt voor jezelf en je partner doet. Zorg ervoor dat je goed hebt nagedacht over deze beslissing en dat dit iets is wat jij en je partner allebei echt samen willen doen. In niet alle landen kan je officieel voor de wet trouwen. Dit zou betekenen dat je achteraf alsnog naar de gemeente moet voor de geldigheid. Onderzoek dus eerst jullie bestemming en de vraag of een elopement daar officieel wordt verklaard.  

Elopement wedding

Bestemming

Denk goed na over de bestemming. Wil je een chique city elopement in Parijs of New York. Eilandgeloften in het Caribisch gebied of Thailand, of wil je liever een bestemming van je bucket-list afvinken en naar Zuid-Afrika, Canada of Japan gaan? Als je eenmaal hebt besloten waar je heen wilt, kun je beginnen met het maken van een plan. Draag wat je wilt. Je hoeft niet perse een jurk of een pak aan en het hoeft zeker niet ‘passend’ bij de bruiloft te zijn, maar zorg ervoor dat je iets speciaals draagt op je trouwdag. Of het nu gaat om een jumpsuit, de parelketting van je oma of je favoriete Hawaiiaanse shirt. Heb plezier met je look! 

Elopement fotograaf

Wanneer je voor een elopement wedding kiest is het belangrijk dat je niet vergeet om een fotograaf te boeken. Hierdoor heb je foto’s om aan je familie en vrienden te laten zien. Daarnaast heb je jullie prachtige herinneringen op beeld en kunnen jullie nog heel lang samen van dit moment genieten. Een beperkt aantal gasten, betekent natuurlijk niet dat je bruiloft niet speciaal hoeft te zijn. Of het nu gaat om het schrijven van persoonlijke geloften, bruidstaart eten als ontbijt of naar het restaurant met een Michelin-ster gaan voor het diner. Het mooiste van een elopement wedding is dat je kunt doen wat je wilt, dus zorg ervoor dat je dat ook doet!

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!