Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Bohemian bruiloft styling: inspirerende real-wedding foto’s

Bohemian bruiloft styling: inspirerende real-wedding foto’s

De bohemian lifestyle kenmerkt zich door een hoop romantiek en het leiden van een simpel, liefdevol leven waar hoopvolle gedachten en optimisme een grote rol spelen. Hoe mooi is het om een bruiloft te hebben met een bohemian thema waar deze dingen centraal staan? We laten je zien hoe een bohemian bruiloft styling wordt aangepakt.

Een bohemian wedding is onconventioneel, laid-back en draait vooral om het vieren van de liefde tussen jullie twee. Qua aankleding moet je bij bohemian denken aan kant, zachte kleuren, veel bloemen en een romantische sfeer. Klinkt als hét perfecte bruiloftsthema? In dit artikel vertellen je hoe je zelf een bohemian themed wedding samenstelt.

De styling- Hoe krijg je een bohemian sfeer?

Bij een bohemian bruiloft staat een ongedwongen en relaxte sfeer centraal. Deze sfeer kun je uitstekend naar voren laten komen in de styling van je bruiloft. Maar wat kenmerkt een bohemian inrichting? Key words zijn hout, natuurlijke elementen, zachte kleuren zoals lila, blauw en roze en véél bloemen. Voor een romantische sfeer is het vooral ’s avonds prachtig om string lights op te hangen in de bomen of om ze te verwerken in de tafeldecoratie. Dineren kan bij een bohemian wedding trouwens prima aan picknicktafels, of picknickend, op kleden, grote zachte kussens en omringd door kaarsjes. Als je het toch iets fancier wilt, kun je ook kiezen voor grote, lange houten tafels en stoelen, versierd met bloemen en kant.

Om de locatie aan te kleden zijn bloemen natuurlijk een mooie en bohemian proof optie, maar dromenvangers zijn ook mooi om te gebruiken bij de inrichting van de trouwlocatie. Of gebruik ze om de ceremonie mee aan te kleden! Bij een bohemian bruiloft draait het allemaal om natuurlijke, vintage elementen, romantische sferen en een positive vibe!

De locatie

De locatie is voor een bohemian bruiloft styling natuurlijk ook erg belangrijk. Voor een bohemian bruiloft zijn buitenlocaties heel geschikt. Denk aan een (stads)boerderij, het strand, een voormalige hooiberg, een boomgaard of het bos. Nou weten we dat het Nederlandse weer niet altijd super is maar natuurlijk kun je een bohemian styled bruiloft ook ergens binnen houden. Bijvoorbeeld in een oude herberg, een canvas tent met houten stokken of een mooie schuur.

Als je het budget hebt, is trouwen in het buitenland ook een hele goede optie! Denk bijvoorbeeld aan de Franse kust bij Normandië of de Toscaanse heuvels in Italië. Of ga voor het hippe Barcelona of Ibiza. Als je in het buitenland trouwt, heb je ook nog een grotere kans op lekker weer! En buitenlandse sferen en een lekkere temperatuur zijn helemaal bohemian proof!

Wat dragen jullie?

En dan… de jurk en outfits! Natuurlijk moet je als bruidskoppel dragen waar je je goed bij voelt, maar de bohemian bruidslook voor de bruid staat bekend om zwierige jurken gemaakt van lichte stoffen, kant, bloemen in het haar, zachte krullen en veel vlechten. Het hoeft allemaal niet zo strak en netjes, dat is het voordeel van een bohemian wedding. Dit principe komt ook terug in de outfit van de bruidegom: een linnenpak, of misschien een nette broek met een mooi overhemd, afgestyled met chelsea boots of oxford shoes. Een leuk accessoire voor de man is een hoedje of bretels.

Bij een themabruiloft zijn de outfits van de bruidsmeisjes en bruidsjonkers ook erg belangrijk. Daarom hebben we hieronder ook wat inspiratie voor hun outfits verzameld. Kies voor de bruidsmeisjes voor zwierige maxijurken of off-the-shoulder jurkjes, bloemenkransen, romeinse sandalen en weelderige bossen bloemen.

Make-up en haar

Je make-up en haar maken je bruidslook helemaal af. Kies bij een bohemian bruiloft voor niet te opvallende make-up. Het enige wat de make-up moet doen is het naar voren halen van al je mooie gezichtskenmerken. Mét misschien nog iets extra’s, want het is toch je bruiloft! Tips voor het doen van je bruidsmake-up en wat het best bij je past, vind je hier.

Bij een bohemian wedding gaan de dingen lekker losjes en relaxed. Zo ook de styling van je haren! Maak krullen in je haar, borstel deze uit zodat ze niet zo strak zijn en laat je haren dan lekker los hangen. Maak het kapsel af met een bloemenkrans en je bent helemaal klaar voor je bruiloft! Je kunt je haar natuurlijk ook half opsteken, vlechten of helemaal opsteken. Eigenlijk is het zo dat wanneer je bloemen aan je kapsel toevoegt, je kapsel instantly een bohemian vibe krijgt. Om je wat inspiratie te geven, zijn hier wat foto’s:

Het vervoer

Hoe kom je aan op locatie van je bruiloft? Je kunt kiezen om vervoerd te worden door een familielid of goede vriendin, maar ook het vervoer kun je afstemmen op het thema! Wat dacht je ervan om een tof volkswagen busje te huren? Of een oude kever? Of… maak een spetterend entree te paard! Stel dat jullie samen te paard aankomen op jullie bruiloft, dan is je aanstaande écht de prins op het witte paard! 😉

bohemian wedding

Jouw unieke trouwfotoshoot vol in het thema: Bohemian Bruiloft Styling Fotoshoot

Bij een themabruiloft is een bijkomend voordeel dat jullie ook leuke en originele trouwfoto’s krijgen met het thema. Foto’s met een bohemian sfeer krijg je door veel kleurgebruik, een natuurlijke omgeving, romantisch licht en natuurlijk decoratieve elementen die bij het bohemian thema passen, zoals de eerdergenoemde dromenvangers en veel bloemen. Wat ook een onwijs cool effect geeft aan de trouwfoto’s, is de toevoeging van rook! Dit kun je doen door middel van rookbommen in allerlei kleuren.

Nog veel meer details – maar wel belangrijke! - voor jouw bohemian bruiloft styling

Er zijn nog een aantal dingen die jouw themabruiloft net iets extra’s geven. En natuurlijk… de taart! In dit geval een bohemian cake. Een typische bohemian taart is simpel, zoals de naked bruidstaarten op de foto,  maar kan worden versierd met heel veel bloemen. Deze zijn eetbaar, dan wel gemaakt van fondant.

Hopelijk hebben we je genoeg inspiratie gegeven voor een bohemian themed bruiloft! Zou jij een bohemian bruiloft willen?

lees hier meer over een styled shoot!

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!