WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

ervaringen van bruidsparen weddingfair

Ervaringen van bruiden.

Hun mooiste en meest bijzondere ervaring van de grote dag. Luna van WeddingFair vroeg vijf bruiden naar hun mooiste ervaring.

‘’ Wij maakten van alle voorbereidingen een feestje’’ -Dagmar Dagmar Everts

Getrouwd op 14-08-2015

Maak van alle voorbereidingen een feestje!

‘’De voorpret is het allerleukste. De dag duurt twaalf uur en is zo voorbij. Wij maakten van alle voorbereidingen een feestje. De bruidstaart proeven met vrienden, de bubbels zelf ophalen in Italië en uitgebreid uit eten omdat ik mijn jurk had uitgekozen.

Mijn mooiste moment  van de trouwdag was de entree bij de locatie na onze fotoshoot. Wij zagen op dat moment iedereen voor het eerst, al onze familie en vrienden stonden ons al klappend op te wachten.

‘’Mijn tip: investeer in een
goede fotograaf!
Foto’s zijn eeuwig, net als de ring. ‘’

ervaringen van bruidsparen weddingfair

Momenten waar je van te voren niet kon bedenken dat ze indruk zouden maken, waren achteraf de mooiste. Wij dronken altijd bij speciale gelegenheden bubbels uit Italië. Mijn man had het plan om mij in Toscane tijdens onze vakantie ten huwelijk te vragen. Daarna kwamen wij erachter dat het wijnhuis van onze favoriete bubbel dichtbij zat. Wij hebben geen seconde getwijfeld, zijn daarheen gereden en hebben de auto volgegooid met bubbels voor onze bruiloft. Het was heel bijzonder om bubbels die je altijd samen drinkt, vervolgens samen te drinken met al onze dierbaren op onze bruiloft.

Het was een dag met een lach en een traan.

‘’Ik heb de hele dag geen zakdoekjes nodig gehad, tot op dat moment.’’ -Gea Gea Wagenaar

Getrouwd op 21-07-2017

‘’Het mooiste aan de voorbereiding van mijn bruiloft vond ik het samenzijn met mijn familie. Ik ben de jongste thuis. Ik heb vier broers en vier zussen, die allemaal ook kinderen hebben. Wij hebben met elkaar heel veel zelf gedaan tijdens de voorbereiding van de bruiloft. Zo zaten we middagen lang met elkaar aan een grote tafel te knutselen. Wij  bedachten de meest creatieve dingen. Als bedankje voor de gasten maakte wij een afwasborstel met een kaartje eraan waarop stond ‘’ omdat het zonder jou niet af was!’’. Ook voor alle kinderen hadden wij tasjes gemaakt met allerlei spullen erin zodat zij zich konden vermaken die dag.
Ik houd graag zelf de touwtjes in handen, daarom heb ik er voor gekozen om de voorbereiding zo veel mogelijk zelf te doen. Ik heb heel Pinterest afgestruind.
Op de dag zelf heb ik wel alles uit handen gegeven, ik wilde echt gaan genieten die dag!

Mijn mooiste moment op de dag zelf was het moment dat mijn man opstond en aankondigde dat hij een speech had voorbereid. Aan het einde van de dag zaten wij met een intiem groepje gasten nog bij elkaar, ik had nooit verwacht dat hij dit zou doen. Hij is normaal geen prater, dus dit kwam recht uit zijn hart. Ik heb de hele dag geen zakdoekjes nodig gehad, tot op dat moment.

‘’Mijn tip: kies de bruiloft hoe jij hem ziet,
en niet hoe de mensen om je heen hem zien.’’

ervaringen van bruidsparen weddingfair
ervaringen van bruidsparen weddingfair
ervaringen van bruidsparen weddingfair

‘’Geniet van elk moment, hoe klein dan ook’’ -Merel

Merel Nierstrasz

Getrouwd op 28-09-2018

‘’Begin 2018 heeft hij mij gevraagd en zijn wij eigenlijk vrij snel alles gaan plannen. Ik wilde graag in een landhuis trouwen, mijn man wilde graag bij het water trouwen. Deze combinatie vonden wij in Friesland.
Mijn mooiste moment tijdens de voorbereiding was het proeven van het diner. Wij zijn samen naar de locatie van de bruiloft gegaan en hebben daar het hele diner mogen proeven samen. Het was een mooi en intiem moment. Toen kwam pas het grote besef dat wij echt bijna gingen trouwen en over een tijdje hier met al onze familie en vrienden datzelfde diner zouden gaan eten.
Voor mij was een locatie waar familie en goede vrienden konden blijven slapen echt een pré. Ik wilde graag aan het eind van de dag met een klein groepje dierbaren kunnen overnachten en de dag erna mee kunnen ontbijten.

Mijn mooiste moment op de dag zelf was de first look. Mijn man stond met zijn rug naar mij toe, waar onze familie en vrienden om heen stonden. Zij konden mij allemaal zien aankomen. Op het moment dat ik bijna  bij hem was mocht hij zich pas omdraaien. Dat was een heel bijzonder moment.

ervaringen van bruidsparen weddingfair
ervaringen van bruidsparen weddingfair
ervaringen van bruidsparen weddingfair

‘’Mijn tip: neem af en toe even een
momentje voor jezelf op de grote dag.
Het is allemaal erg overweldigend.’’

’’Ik heb nooit echt stress ervaren omdat er genoeg tijd was om alles te plannen’’ -Rosanna

Rosanna ten Klooster-Dijkstra

Getrouwd op 20-09-2019

‘’Alle voorbereidingen heb ik met heel veel plezier beleefd. . Een jaar van te voren wisten we al dat we wilden trouwen. Het plannen is toen meteen begonnen. Wij hadden een bepaalde locatie in ons hoofd en zijn daar ook als eerste heen gegaan. Er zat helaas al heel veel vol. Vrijdag de 13e en vrijdag de 20e waren nog vrij. Wij zijn voor de 20e gegaan, vrijdag de 13e voelde toch niet helemaal goed. Daarna begonnen alle voorbereidingen. Ik heb nooit echt stress ervaren omdat er genoeg tijd was. Een goede vriendin en haar man waren onze ceremoniemeesters, zij kennen ons als geen ander. Wij hebben bewust geen familie gekozen als ceremoniemeester, zodat zij ongestoord konden genieten van de dag.

Mijn mooiste moment in de hele voorbereiding was toch wel echt het passen van de jurk. Dat is als vrouw wel echt een mijlpaal en het leukste moment. Ik nam mijn zus, nichtje, moeder en beste vriendin mee. De eerste vijftien jurken die ik paste waren het allemaal net niet. In de tweede winkel was het gelijk bij de eerste jurk raak, dat werd hem!

Het mooiste moment van de dag zelf was het ja-woord. Van de ambtenaar van de burgerlijke stand moesten wij een verhaaltje schrijven over waarom we met elkaar wilden trouwen. Je verwacht niet van elkaar wat diegene op papier zet, dat raakte mij wel. Het beloven van de liefde aan elkaar is het mooiste wat er is.

ervaringen van bruidsparen weddingfair

‘’Mijn tip: Begin op tijd met plannen, zo kun je beslissingen echt bewust maken zonder enige druk op je schouders.’’

ervaringen van bruidsparen weddingfair

‘’Mijn vader gaf mij weg en iedereen werd emotioneel geraakt op dat moment.’’ -Bnafsha

Bnafsha Delawar-Askaryar

Getrouwd op 17-06-2019

‘’Wij zijn in Afghanistan getrouwd, waar mijn man woont. De planning daar gaat wat anders dan in Nederland. Een week voor de bruiloft hebben wij alles geregeld. Mijn man had voordat ik kwam al wel een locatie, dj en de catering geregeld.

Mijn westerse bruidsjurk, sieraden en schoenen heb ik wel in Nederland gehaald. In Afghanistan moesten wij nog op zoek naar een Afghaanse jurk. Nadat ik stoffen had uitgekozen werd binnen twee dagen mijn jurk gemaakt. Je hebt in Afghanistan allerlei winkels waar je voor van alles terecht kan. Wij gingen de laatste week voor de bruiloft elke dag op zoek naar inspiratie. In een grote overdekte markt met winkels zijn wij op zoek gegaan naar alles wat we nog nodig hadden. Van  bloemen, de bruidstaart, tot henna manden en servies. Na elke inspiratie dag gingen wij wat leuks doen, uit eten bijvoorbeeld. Zo konden we bijkomen van alles wat we hadden gezien en bespreken wat we zouden willen.

‘’Mijn vader
af mij weg
en iedereen werd emotioneel geraakt
op dat moment.’’

ervaringen van bruidsparen weddingfair

Mijn mooiste moment van de voorbereiding was eigenlijk de gehele week voor de bruiloft. Binnen een week hebben wij alles voor elkaar gekregen en dat ook nog eens allemaal samen mogen beleven.  Ik ben samen met mijn ouders naar Afghanistan gevlogen een week voor de bruiloft. Mijn broers en zussen kwamen later die week ook aan.

Het mooiste moment op de dag zelf vond ik het moment dat ik samen met mijn vader de zaal binnen kwam. Mijn man stond daar al op mij te wachten. Mijn vader gaf mij weg en bij ons allemaal stonden de tranen in onze ogen. Iedereen werd geraakt door dat emotionele moment.

Het is in Afghanistan niet geheel vanzelfsprekend dat er na de huwelijksdag een huwelijksreis aan vast zit. Dit hebben wij dan ook niet gedaan. Tegenwoordig reis ik veel naar hem toe en zijn wij hard bezig om hem naar Nederland te halen.

ervaringen van bruidsparen weddingfair
ervaringen van bruidsparen weddingfair
ervaringen van bruidsparen weddingfair

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!