Picture of Yvonne

Yvonne

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Net zo belangrijk als de trouwjurk: De bruidslingerie kopen

Waarschijnlijk droom je al van jouw trouwdag sinds je klein was. Waarschijnlijk denk je dan ook dat je alles al wel helemaal uitgestippeld hebt, zoals hoe jou ideale bruidsjurk eruit ziet! Maar iets wordt toch vaak vergeten, namelijk bruidslingerie! En dat is zeker niet iets wat je ‘’nog even snel kunt doen, bruidslingerie kopen’’, want bruidslingerie is eigenlijk net zo belangrijk als de jurk!

Shopping

Dit artikel legt je uit wat bruidslingerie (en huwelijksnacht lingerie!) precies is, geeft je handige tips en informatie over what to wear onder je mooie bruidsjurk!

Wat moet je weten over bruidslingerie?

Bruidslingerie is net zo belangrijk als de jurk

Bruidslingerie is eigenlijk een essentieel onderdeel van jouw bruidslook. Het kan jouw bruidslook namelijk maken of breken. Stel je voor dat er toch nét een stukje van je strapless bh boven de stof van je jurk uitkomt, of dat je per ongeluk je bh flasht tijdens de ceremonie. Horror!
Er zijn verschillen modellen van bh’s die goed passen bij verschillende soorten trouwjurken, zoals een bh met gekruiste bandjes voor een halterbruidsjurk, een opplak bh voor een strapless bruidsjurk en een bh met een deep plunge voor een jurk met diepe V-hals.

Hetzelfde geldt voor wat je onder draagt. Een slip is meer geschikt voor een wijde trouwjurk en een string is geschikter voor een strakke trouwjurk (je wilt namelijk niet dat je de naden van je slip ziet zitten in je strakke jurk).
Een erg belangrijke tip is om je bruidslingerie mee te passen met de trouwjurk die je kiest. Zo kun je jezelf ervan verzekeren dat jouw lingeriesetje perfect past bij je jurk die je kiest. Bezoek van te voren een bruidslingerie speciaalzaak om je te laten adviseren over welk soort lingerie het best past bij jouw lichaam en jouw bruidsjurk.

Er is een verschil tussen bruidslingerie en huwelijksnachtlingerie

Hoewel de twee vaak voor hetzelfde worden aangezien, heeft bruidslingerie toch écht een andere functie dan huwelijksnachtlingerie. Bij bruidslingerie is de hoofdfunctie namelijk het zorgen voor een goede pasvorm van de bruidsjurk. Met bruidslingerie verberg je dingen waar je wat onzekerder over bent (zoals bijvoorbeeld een buikje), maar benadruk je juist jouw sterke punten.

Huwelijksnachtlingerie daarentegen is all about the sexiness! Daarom is het dus niet eens zo’n gek idee om naast een setje bruidslingerie, ook een setje voor de huwelijksnacht aan te schaffen. Vooral babydolls en negligés zijn populaire onderdelen van de huwelijksnachtlingerie. Dit zijn korte, transparante jurkjes, afgewerkt met kant en/of strikjes. Huwelijksnachtlingerie wordt vaak gekocht in de traditionele kleuren zoals (gebroken)wit en ivoor, maar eigenlijk zijn er geen regels. Kies de kleur waar jij je het meest sexy in voelt!

Een wit lingeriesetje maakt het geen bruidslingerie

Zoals eerder gezegd is het belangrijkste van bruidslingerie dat het jouw lichaam en trouwjurk zo mooi mogelijk uit laat komen. Een wit lingeriesetje maakt het dus géén bruidslingerie! Het is belangrijk dat de lingerie perfect past bij jou lichaam, cupmaat en trouwjurk. Laat je dus goed adviseren in een bruidswinkel of bruidslingerie speciaalzaak. Ook belangrijk is om te weten dat witte bruidslingerie niet altijd de beste keuze is. Wit kan namelijk nog weleens doorschijnen onder wit. Een betere keuze is een crèmekleur.

Er bestaan verschillende varianten van bruidslingerie

Bruidslingerie bestaat uit verschillende varianten. Een bekende variant van bruidslingerie is het korset. Een korset wordt aan de achterkant dicht gehaakt en meestal geregen met veters. Een korset is ideaal om je borsten en taille te accentueren. En grotere borsten worden goed mee ondersteund, terwijl een korset kleinere borsten juist een mooie lift geeft. Een nadeel is daarom dat een korset niet altijd comfortabel zit. Daarom gaat jouw voorkeur misschien eerder uit naar een torselet. Een torselet lijkt op een korset, maar heeft een veel soepelere stof, waardoor het lekkerder zit.

Een bustier zit tussen een korset en een bh in. Een bustier is namelijk korter, waardoor je buik onbedekt blijft. Als je geen zin hebt in een korset of iets soortgelijks, kun je ook kiezen voor shapewear.

Beenmode is ook een onderdeel van de bruidslingerie

Een panty of kniekousen vallen ook onder de bruidslingerie! Als je een van deze dingen draagt op je trouwdag is het belangrijk dat je de juiste maat draagt en dat het de juiste kleur heeft. Zorg dat de kleur van je panty of kniekousen past bij jouw jurk, maar zorg dat wel dat de kleur niet donkerder is dan de trouwjurk, dat is namelijk not done! Tip: neem een extra panty mee op de trouwdag, voor het geval de panty die je aanhebt scheurt.

Een leuke en sexy toevoeging van jouw bruidslook is de kousenband! Vroeger was dit bedoeld om de kousen op hun plek te houden, tegenwoordig is het een leuk extraatje. Voor de bruidegom is het de traditie om de kouseband van het been af te halen en richting een groep vrijgezelle mannen te gooien. Diegene die hem vangt is de volgende bruidegom. Eigenlijk gewoon de tegenhanger van het ‘bruidsboeket gooien’.

 

In dit artikel vindt je nog meer informatie over welke bruidslingerie het beste is voor onder jou mooie bruidsjurk.

0-1

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!