Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

trouwjurken trends 2024 cold shoulder of strapless

Trouwjurken trend: cold shoulder of strapless

Terwijl we ons verdiepen in de wereld van trouwjurken trends voor 2024 en daarna, zijn er twee verschillende stijlen ontstaan die de trends aanvullen: de strapless en cold shoulder trouwjurken. Beide stijlen blinken uit in eenvoud en elegantie, terwijl ze bruiden een keuze bieden tussen een tijdloze, klassieke look en een meer eigentijdse, chique optie.

Strapless trouwjurken

De strapless trouwjurk, opnieuw ontworpen voor 2023 en 2024, vangt de essentie van romantiek met een vleugje moderne flair. Deze stijl richt zich op het tonen van het decolleté en de schouders van de bruid, waardoor een prachtig vrouwelijk silhouet ontstaat dat de tijd overstijgt. Wat zijn de kenmerken die de strapless trouwjurktrend definiëren:

 

  • Gestructureerde body’s: Strapless trouwjurken zijn voorzien van zorgvuldig geconstrueerde tops die zowel ondersteuning als een slanke pasvorm bieden. Ingebouwde korsetten en baleinen zorgen ervoor dat de jurk comfortabel op zijn plaats blijft, waardoor de bruid met vertrouwen en gratie kan bewegen.

 

  • Subtiele halslijnen: *Ondanks het strapless ontwerp, hebben veel jurken in deze stijl lichte sweetheart-halslijnen of zachte rondingen die een zacht, vrouwelijk kader creëren voor het gezicht en decolleté van de bruid.

 

  • Minimale versieringen: In lijn met de minimalistische trend houden strapless jurken versieringen tot een minimum beperkt. In plaats van uitgebreide kralen of pailletten, ligt de focus op de kwaliteit en textuur van de stof, waardoor de schoonheid van de bruid centraal staat.

 

  • A-Lijn en Fit-en-Flare Silhouetten: Deze klassieke silhouetten blijven populair voor strapless jurken. De A-lijn snit biedt een universeel flatterende vorm, terwijl de fit-and-flare stijl de rondingen van de bruid op een elegante manier accentueert.
Trouwjurken trends 2024

Cold shoulder trouwjurken

De trouwjurk-met-blote-schouders trend brengt moderniteit en een vleugje bohemien laissez-faire stijl in. Met delicate uitsparingen of subtiele draperingen legt deze stijl een glimp van de schouders van de bruid bloot met behoud van de sfeer van verfijning. Dit is wat de cold shoulder trouwjurken trend definieert

 

  • Blote-schouder-ontwerpen: Cold shoulder jurken hebben vaak een iets uitgebreidere halslijn, die de schouders en sleutelbeenderen van de bruid vrij laten. Deze stijl kan een elegante mix zijn van bescheidenheid en allure, die een delicaat en romantisch gevoel accentueert.

 

  • Soepelvallende stoffen:  Om de boheemse esthetisch te bereiken die vaak wordt geassocieerd met koude schouderjurken, worden soepele stoffen, die lijken te zweven op elk zuchtje wind. zoals chiffon en lichtgewicht crêpe vaak gebruikt. Deze materialen creëren een mooie beweging en geven een ijle etherische sereniteit aan de trouwjurk.

 

  • Luchtige mouwen: Een onderscheidend kenmerk van koude schouderjurken zijn de fladdermouwen, die subtiel over de bovenarmen draperen. Deze mouwen voegen een vleugje eigenzinnigheid en beweging toe aan de jurk, waardoor de algehele charme wordt versterkt.

In de wereld van trouwmode voor 2023 en 2024 vormen strapless en cold shoulder trouwjurken een trouwjurken trend met hun unieke ontwerpen, gericht op de kunst van subtiliteit en ingetogen schoonheid. Deze stijlen stellen bruiden in staat om hun individualiteit uit te drukken terwijl ze vasthouden aan de elegante eenvoud die de essentie van deze stijl definieert.

Ben jij nog opzoek naar een trouwjurk en de juiste leverancier? Bezoek dan een van onze WeddingFairs!

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!