Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Toasten met champagne, cocktails of mocktails

Toasten met champagne, cocktails of mocktails

Een toast die door het bruidspaar wordt aangeboden is een liefdevol gebaar om de aanwezigheid van alle gasten te waarderen. Maar het doet meer dan alleen dat: toasten verbindt alle verschillende gasten tot een groep. Een korte speech kan echt gedenkwaardig zijn en tranen van blijdschap en ontroering geven in de ogen van gasten die er nog lang over zullen napraten.

Champagnetoast kan ook Cava, Sekt of Prosecco zijn

Champagne is meestal de go-to als het gaat om toasten, maar dat betekent niet dat het saai hoeft te zijn! Je kunt zoveel verschillende kleine details toevoegen om het te veranderen. Je zou kunnen beginnen met een Barbie; dan doe je eerst roze suikerspin in het glas. Op deze manier wordt de champagne gekleurd en gezoet als je de bubbels er overheen giet. Je zou bloemen-ijsblokjes kunnen toevoegen die op dit moment helemaal in de mode zijn en er prachtig uitzien. Om deze te maken, vries je eenvoudig eetbare bloemen in de ijsblokjes en plof je ze in de drankjes. Er is ook een geweldig recept van een cocktail met bubbels, met champagne en likeur van bosfruit. Deze Kir Royale heeft een heerlijke kleur en zoete smaak van aardbeien of frambozen. Perfect om te toasten.

Cocktails worden populairder

Toasten met een cocktail wordt om verschillende redenen steeds vaker gedaan. Zo kan iedereen alvast vooraf zelf een drankje (laten) maken terwijl het voor bubbels belangrijk is dat deze op het laatste moment wordt geschonken en geserveerd; anders zouden de bubbels in het glas al verdwenen zijn voordat je de toast uitbrengt! Niet iedereen is even dol op bubbels, de alcohol die erin zit en kinderen kunnen niet meedoen.

Mocktail is de alcoholvrije feestelijke optie

Bied sprankelende cider aan naast of in plaats van champagne, of vraag je barman of ze een niet-alcoholische versie van je signature cocktail kan maken met bruisend water. Overweeg ook om aan je bierrselectie een aantal alcoholvrije bieren toe te voegen die op de markt zijn. Wat je ook kiest, vergeet niet om voldoende sappen, thee, koffie en natuurlijk water te hebben, gevuld en klaar om te serveren.

Het voordeel van cocktails en mocktails is om te beginnen het prachtige kleurenspel, iedereen kan zijn of haar eigen smaak kiezen én zowel volwassenen als kinderen kunnen alcoholvrij meedoen, terwijl de uitstraling van het drankje even feestelijk is. 

Watermeloen Margarita

Toasten met watermeloen margarita’s. Ik heb al eerder watermeloen margarita’s gemaakt, maar geen enkele zo simpel als deze.

We hebben het over 3 ingrediënten.

  • Gewoon tequila
  • Gewoon limoensap
  • Gewoon gemengde watermeloen. 

DAT IS HET

Toasten met champagne, cocktails of mocktails

Hoe maak je watermeloen margarita’s?

Dit recept is zo eenvoudig als het maar kan! Om watermeloensap te maken, gooi je gewoon een berg watermeloen in een blender en pureer je het tot sap! Persen is optioneel om zaden / pulp te verwijderen, maar het is de moeite nauwelijks waard.

Voeg wat verse limoensap toe aan je watermeloen en een shot (of twee) tequila en shake, shake, shake. Breng een zoutrandje aan op de rand van het glas, daarvoor duw je de rand eerst even in de limoen om te bevochtigen, garneer met een muntblaadje en je zit gebakken.

Eenvoudig snel en boozy verfrissend

Voor het complete blog zie: https://minimalistbaker.com/best-watermelon-margaritas-3-ingredients/

Zo maak je de virgin versie van de watermeloen margarita

Pureer en zeef de watermeloen als boven. Voeg in een potje muntblaadjes, partjes limoen en suiker samen en meng de ingrediënten tot de muntblaadjes bijna gekneusd zijn. Voeg het watermeloensap, munt-limoenmengsel, bruiswater en ijsblokjes bij elkaar. Roer goed door.
Maak een randje van grove suiker aan de glazen en maak het af met munt, een schijfje limoen en een plakje watermeloen en veel ijsblokjes.

 

Virgin Blue Hawaii Mocktail

Als je op zoek bent naar een niet-alcoholische smaak van de tropen, dan zul je zeker dol zijn op dit heerlijke, Hawaiiaanse mocktail. Of je nu een mocktailparty met parasolletjes houdt of gewoon probeert het gevoel van je vakantie naar de tropen te heroveren, deze Hawaiiaanse drankjes zullen je zeker in de passende sfeer brengen.

Terwijl een typische Blue Hawaii-cocktail zijn felblauwe kleur krijgt van blauwe curaçao, vereist deze mocktail blauwe Kool Aid poeder om de blauwe kleur na te bootsen zonder de alcohol. Blue Kool Aid is een poeder van frambozen en verkrijgbaar in de toko. Maak dit als een punch en serveer het met tropisch fruit aan de zijkant die je gasten als garnering kunnen gebruiken.

Wat heb je nodig: 1 liter sprankelend water, 1 pakje ongezoet blauw Kool Aid, 3/4 kop suiker, ijsblokjes, Tropisch fruit of eetbare bloemen voor garnering.

Meng in een glazen bowlschaal het bruidende water met de Kool Aid en het kopje suiker. Roer om te mengen. Voeg de ijsblokjes toe. Serveer met de tropische vruchten of bloemen op de rand van het glas met de soorten die in de punch drijven.

Zo maak je de cocktail mét alcohol

De lijst met ingrediënten is wel wat ingewikkelder:

1 kop crushed ijs, 60 ml ananassap, 10 ml witte rum, 10 ml Blue Curacao likeur, 10 ml Kokosmelk,
1 schijfje ananas, 1 maraschinokers.

Doe het crushed ijs, ananassap, rum, blue Curacao en kokosmelk in een blender. Mix op hoge snelheid tot een gladde massa. Giet in een gekoeld longdrinkglas. Garneer met een schijfje ananas en een maraschino-kers. En vergeet het parasolletje niet!

Tequila sunrise

De tequila sunrise is een verfrissende  en populaire cocktail gemaakt met tequila, sinaasappelsap en grenadine en wordt traditioneel geserveerd in een longdrinkglas. De drank is vernoemd naar de manier waarop de kleuren lijken op een zonsopkomst.

De tequila sunrise is een iconische cocktail die perfect is om van te nippen bij warm weer.

Je hebt  nodig:  

  • 20 ml witte tequila,
  • 40 ml verse sinaasappelsap,
  • 5 ml grenadine,
  • schijfjes sinaasappels en marachinokersen

 

Grenadine is een niet-alcoholische siroop die de rode kleur, zoetheid en een beetje granaatappelsmaak aan drankjes toevoegt. Traditioneel wordt grenadine gemaakt van granaatappelsap.

 

Toasten met champagne, cocktails of mocktails

Begin in een hoog glas gevuld met ijs met het inschenken van de tequila en het sinaasappelsap. Voeg een scheutje grenadine toe. Zodra de grenadine aan de drank is toegevoegd, roer het dan niet en verstoor de inhoud niet voor het serveren; dit zal het kleurverloop verpesten. Bovendien is een deel van het plezier van dit drankje het ervaren van de golven van verschillende smaken en kleuren. Garneer met maraschino-kersen en sinaasappelschijfjes.

Hou je van zoet? Begin dan met maken van een suikerrandje aan het glas. Voor een rood randje doe je en beetje grenadine op een schijfje limoen zodat het suiker rood kleeft aan de rode vloeistof. Zo’n suikerrandje is lastig te maken en brengt je cocktail naar het 3-sterrenniveau.

Tequila-vrije Sunrise mocktail

Ben je op zoek naar een drankje dat niet alleen leuk is, maar ook alcoholvrij? Zoek niet verder! Deze Sunrise mocktail brengt het beste van twee werelden, een combinatie van de klassieke tequila sunrise en mimosa, maar dan zonder de alcohol. En het mooiste? Het is prachtig, gemakkelijk te maken en je gebruikt slechts vier ingrediënten!

Je zult snel super enthousiast zijn voor deze sprankelende mocktail – het is niet alleen een schoonheid om naar te kijken, maar het heeft ook een heldere, lekkere smaak met sinaasappelsap, bruisend water en grenadine. Het smaakt als een alcoholvrije kruising tussen een mimosa en een tequila zonsopgang. Het is bruisend, zoet, pittig en fris, waardoor het de perfecte drank is om van te nippen bij het moment van jouw toast. Je hebt geen dure tools, technieken of ingrediënten nodig om dit recept te maken. Gewoon inschenken en genieten!

Vervang de tequila uit het originele recept door bruisend water. Je kunt hier zowat elke smaak gebruiken, zoals gewoon, citroen, limoen, mandarijn / sinaasappel, mango, passievrucht of grapefruit. Zorg ervoor dat je de grenadine als laatste toevoegt. Op deze manier zakt het langzaam naar de bodem van het glas, waardoor een kleurverloop ontstaat in plaats van een egaal kleurmengsel.

Tijd om te toasten!!

Related blogs

Ballonnen bruiloft

Ballonnen bruiloft: originele ideeën voor een bruiloft vol ballonnen! Ballonnen: een feestelijke bruiloftsdecoratie Tafels en

LEES VERDER
weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!