Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

huwelijksreis

Huwelijksreis: 10 tips voor een ontspannen honeymoon

Huwelijksreis: 10 tips voor een ontspannen honeymoon!

De bruiloft is over en was werkelijk fantastisch. Na deze dag, die waarschijnlijk een van de mooiste dagen van jullie leven is, zitten jullie natuurlijk op een hele grote, roze wolk. De huwelijksreis of mini-moon die daarna (meestal) volgt is hét moment om lang en vaak terug te kijken op die onvergetelijke dag. Genieten op huwelijksreis is wennen aan de trouwring die je nu 24/7 draagt en bij alles wat je doet steeds weer een nieuwe herinnering ontdekken om met elkaar te delen.

Om ervoor te zorgen dat deze droomvakantie zo perfect mogelijk verloopt, hebben wij van Weddingfair 10 tips voor je verzameld zodat je samen kunt genieten op huwelijksreis. Zowel voorbereidingstips als tips voor tijdens de reis zelf, waar je misschien nog niet aan had gedacht!

 

huwelijksreis

1. Wat neem je mee?

In ieder geval niet teveel! We weten dat het verleidelijk is om veel mee te nemen; jurkjes, schoenen, shirts… maar je doet jezelf er goed aan om juist niet teveel mee te nemen. Vooraf kledingsetjes samenstellen zorgt ervoor dat je geen overbodige kleding meeneemt. Daarnaast zijn een aantal goede basics altijd handig. Door minder kleding mee te nemen dan je eigenlijk nodig hebt, bespaar je ruimte in je koffer, die je op reis kunt vullen met mooie souvenirs of… nieuwe kleding! 😉

2. Neem genoeg vakantie dagen op!

Neem genoeg vakantiedagen op zodat je lang genoeg op huwelijksreis kunt gaan. Na de bruiloft zal je namelijk super moe zijn van al het geregel voor de bruiloft, maar ook door alle emoties en indrukken op de dag zelf. Als je na je bruiloft niet meteen op huwelijksreis gaat, doe je er goed aan om thuis eerst goed uit te rusten. Anders kan de huwelijksreis teveel worden en wordt je misschien ziek. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

3. Rust lekker uit

Als jullie een zon- zee- strandvakantie hebben gepland, gaat deze tip misschien niet helemaal op, maar mochten jullie een actievere huwelijksreis gepland hebben, vergeet dan niet om ook tijdens de reis jullie rust te pakken. Ontspanning is ontzettend belangrijk, zeker na zoiets dat zoveel impact geeft als je eigen bruiloft.

4. Verwen hem of haar

Verras je kersverse man of vrouw tijdens de huwelijksreis met een cadeautje of twee. Dit hoeft niet perse iets duurs te zijn en ook helemaal niet iets materialistisch te zijn. Kleine extraatjes maken de huwelijksreis extra bijzonder en het is natuurlijk altijd leuk om elkaar te verrassen!

5. Wees flexibel en heb geen te hoge verwachtingen

Dit is een belangrijke tip: geen enkele vakantie is perfect, dus ook je huwelijksreis niet. Houd er rekening mee dat er misschien wel iets mis kan gaan of dat het misschien niet helemáál verloopt zoals je hoopt. Door je flexibel op te stellen, hebben eventuele tegenslagen weinig effect op je en verloopt de reis alsnog ‘perfect’.

6. Share the love (en krijg een upgrade)

Neem je stralende verschijning van dé dag mee en geef anderen de kans jullie mee te genieten! Hoe dan? Iedereen kan zich het onvergetelijke moment van het Ja-woord herinneren; en wie het nog niet weet kijkt er naar uit om dat te kunnen doen. Kortom: als je zegt dat je pas bent getrouwd kan je gesprekspartner weer even zijn of haar eigen droom inbeelden. Dat kan een stewardess zijn, een hotelier, de restauranthouder etcetera. Zeg gerust dat jullie pas getrouwd zijn en vraag bijvoorbeeld een upgrade in het vliegtuig omdat  ‘‘het jullie huwelijksreis is’’. Als  je de liefde voor elkaar deelt met anderen vind je meestal mensen op je pad die jullie willen feliciteren met een upgrade, een cadeautje of een extraatje. Misschien is het handig om een foto van de bruiloft mee te nemen…. het is een béétje misbruik maken van de situatie, maar eh… niet geschoten is altijd mis!

7. Een planning maken

Spreek van te voren af wat elk van jullie absoluut wil doen tijdens de reis. Een bepaalde boottocht maken? ‘Gewoon’ een dag op het strand doorbrengen? Shoppen in dat ene stadje? Bespreek alle wensen met elkaar zodat telleurstellingen voorkomen worden en jullie allebei weten wat jullie verwachten van de reis. Je kunt alle activiteiten natuurlijk inplannen, en dit kan handig zijn, maar het advies is wel om je niet te stellig aan een planning te houden. De huwelijksreis draait immers om ontspanning en het genieten van elkaar.

8. Gun jezelf leuke extra's

Gun jezelf leuke extra’s voor de huwelijksreis. Het is tenslotte je honey moon! Koop bijvoorbeeld een mooie jurk voor de vakantie, een mooie luxe lipstick of een super toffe, honey moon-proof kofferset. Bijvoorbeeld deze van Ted Baker! Helemaal in de bruiloft stijl!

9. Neem afstand van je telefoon

Neem afstand van jullie telefoons! We begrijpen dat het vandaag de dag zeer verleidelijk is om elk mooi moment vast te leggen door middel van foto’s en filmpjes, maar door ook eens gewoon die telefoon uit te zetten geniet je veel meer van het moment. En van elkaar. Bovendien geeft het niet binnenkrijgen van constante appjes en berichtjes een extra rust die jullie zeker verdienen!

10. Subtiele verwijzingen naar jullie bruiloft

Neem bepaalde dingen mee op reis die jullie terug doen denken aan de mooiste dag van jullie leven. Bijvoorbeeld een playlist van de muziek die is gedraaid tijdens de bruiloft. Draag de parfum die je ook op die dag droeg en/of draag een witte bikini die er subtiel naar verwijst dat jij de bruid bent. Omstanders hebben misschien geen idee van deze verwijzing, maar jouw grote liefde natuurlijk wel. Pluspunt: ben je ietsjes gebruind? Wit laat je nog bruiner lijken!

We hopen dat je met deze 10 tips een zo perfect mogelijke huwelijksreis beleeft. De allerbelangrijkste tip is natuurlijk: geniet! Een huwelijksreis beleef je, als het goed is, maar één keer! ♥

Lees: 10 budgetvriendelijke bestemmingen!

 

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!