Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Wat moet je doen als je wilt trouwen

Formaliteiten voor de trouwceremonie

Formaliteiten voor de trouwceremonie

Wat een geregel! Wat moet je doen als je wilt trouwen voordat je elkaar het JA-woord kunt geven?!

De bruidsjurk moet worden uitgezocht, de feestlocatie moet worden gereserveerd. De kaarten moeten de deur uit en de muziek moet worden uitgekozen. En dat is nog niet alles, want voor jullie het Ja-woord kunnen zeggen moet er, naast het geregel van het feestgedruis, ook nog iets gebeuren op het gebied van de formaliteiten. Help!

formaliteiten voor de trouwceremonie

De formaliteiten

Om je relatie officieel te maken ga je trouwen. Dat gebeurt onder een aantal wettelijke voorwaarden: de formaliteiten. Wat moet je doen als je wilt trouwen?
De huwelijksvoltrekking is niet compleet zonder deze formaliteiten voor de trouwceremonie, die uitgevoerd moeten worden zoals de Nederlandse overheid dit heeft bedacht. Vanaf de ondertrouw tot de huwelijksakte: het moet allemaal volgens bepaalde regels gebeuren.

De huwelijksvoltrekking kan op meerdere locaties gehouden worden. in principe trouw je in het gemeentehuis, maar tegenwoordig kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld op het strand of op een landgoed te trouwen. Deze plekken moeten dan wel officieel erkende trouwlocaties zijn. Ook moet de verklaring, het uitspreken van het Ja-woord, worden afgelegd in het bijzijn van de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand. De getuigen kies je zelf uit. Meestal zijn dit goede vrienden of familie waar je een bijzondere, sterke band mee hebt. Deze mensen getuigen dat jullie bruiloft heeft plaatsgevonden en dat jullie beiden het Ja-woord hebben uitgesproken.

formaliteiten op de trouwceremonie

Als je een religieuze of spirituele ceremonie wilt, bijvoorbeeld trouwen in de kerk, kan dat alleen als jullie eerst voor de wet zijn getrouwd.

Weddingfair heeft alle formaliteiten voor de trouwceremonie eenvoudig voor je op een rijtje gezet. Daarnaast hebben wij ook enkele links naar de site van de overheid op de volgende pagina’s geplaatst. Neem gerust een kijkje, zodat ook deze dingen geregeld zijn… Lees verder

Dit kan ook interessant voor je zijn:

Een traditionele Japanse bruiloft

Japanse bruiloften zijn er in verschillende soorten en stijlen. Van Westerse bruiloften tot aan traditionele bruiloften in Shinto-style. Maar hoe gaat zo’n traditionele Japanse bruiloft er aan toe?

LEES VERDER
weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!