Picture of jedidja

jedidja

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

huwelijksaanzoek

10 gouden tips voor het huwelijksaanzoek!

Het huwelijksaanzoek; 10 gouden tips!

Een geslaagd huwelijksaanzoek, hoe krijg je dat voor elkaar?! Het huwelijksaanzoek, voor de een is het dé droom die in vervulling gaat- terwijl de ander al menig nachtmerrie heeft doorgemaakt om een perfect huwelijksaanzoek te verzinnen. Ben jij die man of vrouw die het spannend vind om hét aanzoek te doen? Want hoe ga je het aanpakken? Wanneer ga je het vragen? En wat als je liefste toch opeens nee zegt?! Om te zorgen dat jouw huwelijksaanzoek perfect verloopt, heeft WeddingFair een flink aantal tips voor je verzameld die je zeker zullen helpen!

10 Gouden tips voor het huwelijksaanzoek

1. Zitten jullie op één lijn?

Het lijkt voor de hand te liggen, maar het is wel handig om zeker te weten dat jullie allebei een huwelijk als gezamenlijke toekomst zien. Praat met elkaar over de toekomst. Gebruik een recent huwelijk van vrienden of een baby van je broer of zus om het thema bespreekbaar te maken. Is het een moeilijk gesprek? Jazeker. Maar hopelijk geeft het jou op voorhand het antwoord op die belangrijke vraag.

2. Vraag vrienden om hulp

Als je het lastig vind om een perfect huwelijksaanzoek te plannen, is er niks mis met het vragen van een beetje hulp. Vraag bijvoorbeeld haar vriendinnen om mee te denken over het perfecte huwelijksaanzoek! Wie weet hebben zij een geweldig idee waar jij nog niet over nagedacht had! Ook op het moment zelf kun je de hulp van vrienden of vriendinnen inschakelen, ze helpen je graag…

3. Vraag om de hand

Dit is voor sommigen misschien een ouderwetse traditie, maar wel een romantische: om haar hand vragen bij haar vader. Vroeger was het gebruikelijk dat je naar de vader van je vriendin ging om hem om zijn dochters hand te vragen, tegenwoordig kun je naar beide ouders gaan. Het is een uiting van respect en ze zullen het ongetwijfeld leuk vinden! Eventueel kun je het moment van de vraag opnemen en –vooral- hun reacties filmen. Je aanstaande verloofde zou het vast leuk vinden om dit te zien.

4. Pieker niet over het 'juiste' moment

Stel je voor, je loopt met haar op een prachtige locatie, hand in hand. Alles lijkt perfect, je voelt de ring in je zak en herhaalt nog één keer in je hoofd wat je tegen haar wilt zeggen… Maar dan raak je toch een beetje in paniek: wat als dit niet hét perfecte moment is? Het moet namelijk helemaal perfect zijn! Rustig maar… Een perfect aanzoek bestaat namelijk niet en het is niet erg als er iets niet helemaal perfect gaat. Dit geeft het aanzoek juist z’n charme. Vraag haar wanneer jij denkt dat het ’t juiste moment is, ze zal overdonderd en dolblij zijn! En uiteindelijk maakt dit het toch helemaal perfect.

 

5. Spreek vanuit je hart, maar een spiekbriefje mag!

We snappen dat de weg naar dé vraag het allerspannendste is! Je wilt vóór de vraag misschien wel allerlei dingen aan haar kwijt, hoeveel zij voor jou betekent en hoeveel je van haar houdt. Maar wat als je opeens een black-out krijgt? No stress! De tip is, om wel in grote lijnen te bedenken wat je tegen haar wil zeggen, maar niet alles op te schrijven en uit je hoofd te leren. Zo weet je wel wat je wilt zeggen, maar hoef je je niet vast te houden aan een hele lap tekst. Een brief schrijven en deze aan haar voorlezen kan natuurlijk ook en is enorm lief. Én zo weet je zeker dat je niks vergeet! 😉

6.Maak een spaarpotje voor de ring

Dat een verlovingsring minstens een (paar) maandsalarissen kost is een fabeltje. Maar zo nu en dan een lunch of stapavond overslaan zorgt snel voor een leuk budget en een ring waarmee je voor de dag kunt komen!

7. Een verlovingsring die past

Dat is wel zo prettig! De eenvoudigste manier is om het gewoon aan haar te vragen. Maar als het aanzoek een verrassing moet blijven heb je een andere oplossing nodig. Maak stiekem een foto van een ring die ze vaak draagt, doe deze bij jezelf aan een vinger zodat de winkelier kan zien op welk punt van jouw eigen vinger de ring zit. Let wel even op dat je weet om welke vinger zij de ring draagt!

Hulp nodig bij het zoeken van de juiste verlovingsring? Lees hier meer!

8. Kijk de kunst af!

Op het internet vind je honderden foto’s en video’s van spontane maar ook van gestylde huwelijksaanzoeken die soms maanden van voorbereiding hadden. Maak van zoekmachines jouw vindersgeluk. Laat je inspireren maar ook emotioneren door al die gelukkige stellen. Vind uit waar jij je prettig bij voelt én wat het beste bij jouw aanstaande verloofde past.
Je kunt zoeken op deze sites : google, youtube, instagram, pinterest en facebook.

Gebruik de zoektermen: aanzoek, huwelijksaanzoek, wil je met me trouwen, marriage proposal, pop the question, wedding proposal, marry me, heiratsantrag, proposition de mariage, proposta di matrimonio

9. Leg het vast!

Een hele goede tip is om het magische moment van het huwelijksaanzoek vast te leggen door middel van foto en/of video. Je kunt hiervoor een vriend of vriendin vragen om foto’s en/of opnames te maken of een professionele video- of fotograaf inhuren voor éxtra mooie foto’s en videomateriaal. Natuurlijk wel uit het zicht, het zou raar zijn als jouw bijna-verloofde opeens merkt dat er iemand zomaar opnames van jullie maakt… Een video-opname zou je kunnen monteren in een mooie film van al jullie herinneringen, met als klap op de vuurpijl het aanzoek. Super leuk om op de bruiloft of later samen terug te kijken!

10. Tijd om na te genieten!

Zorg dat jullie tijd hebben om te kunnen nagenieten van het aanzoek. Zo is het handig om haar net voor het weekend of in het weekend te vragen. Zo kunnen jullie het hele weekend nog op een roze wolk zitten en van elkaar genieten! Haar op vakantie vragen is ook een optie. Zo wordt jullie vakantie hoe dan ook onvergetelijk!

Inspiration…

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!