Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

huwelijksaanzoek verlovingsring

De Verlovingsring | Geen huwelijksaanzoek zonder verlovingsring

De verlovingsring…

Een verlovingsring kopen… Het is de eerste stap die je zet naar een aanzoek. De verlovingsring speelt een belangrijke rol bij het huwelijksaanzoek. Spannend! Een ring kopen kan een hele opgave zijn. Wat vindt ze mooi? Hoeveel kan ik ervoor betalen en hoe kom ik achter de juiste ringmaat? Geen zorgen, neem gerust de tijd, de zeven onderstaande stappen zullen je helpen bij het vinden van de perfecte verlovingsring!

huwelijksaanzoek verlovingsring

De 7 stappen naar de perfecte verlovingsring

1. De steen

Sommige mannen die een verlovingsring gaan kopen, verwarren de schoonheid van de ring met de grootte van de steen. The more bling, the better? Nee hoor! Denk aan het feit dat de ring die zij gaat dragen, symbool staan voor jullie liefde voor elkaar. De ring is een reminder voor jullie toewijding en loyaliteit naar elkaar toe. De liefde die jullie voor elkaar hebben laat je zien door middel van een prachtige ring, maar denk niet dat de grootte van de steen symbool staat voor hoeveel jullie van elkaar houden. Wees trots op de ring die je haar geeft, wat de grootte van de steen dan ook is.

2. De prijs

Denk na over de prijs die je wilt betalen voor de ring en spaar voor het budget voordat je het uitgeeft. Neem geen genoegen met minder, want een ring is een belangrijke investering die ze haar hele leven lang gaat dragen! Het zou zonde zijn als je een ring koopt die je minder mooi vindt, maar die wel goedkoper is dan de ring die je eigenlijk wil kopen. Er is een regel die zegt dat de aanzoeksring wel een leven lang moet matchen met de trouwring.

3. De research

Zoek uit wat voor soort ring jouw aanstaande verloofde zou willen. Je kunt kijken welke andere sieraden en ringen ze draagt (goud of zilver?) of vragen of haar vriendinnen of schoonmoeder je willen helpen.
Denk bij het kiezen van de juiste ring aan de vier C’s: Cut (de vorm van de diamant), Clarity (helderheid van de steen), Color en Carat-weight. De cut is een belangrijk detail van de ring. Wil je vriendin een ronde steen, een vierkante steen, een ovale steen of een zogeheten cushion cut? De vorm van de diamant die je kiest heeft gevolgen voor de glinstering.

De kleur van de diamant is ook zeer belangrijk. Je hebt diamanten in verschillende kleuren zoals blauw, roze en zelfs zwart! Iets om te onthouden van het kiezen van een kleur is dat hoe kleurlozer de steen is, hoe meer de steen waard is en hoe meer je ervoor moet betalen. De hoeveelheid karaat zegt natuurlijk ook iets over de ring, maar het is niet zo dat hoe meer karaat de diamant bevat, hoe beter. En het maakt de diamant ook niet perse duurder. De prijs van de ring hangt af van alle factoren bij elkaar; de vorm van de steen, de kleur, helderheid en de hoeveelheid karaat. Bottom line: doe je research! Zowel over hoeveel de ring eventueel gaat kosten als over wat voor ring je vriendin mooi zal vinden.

4. Een ring uit de familie?

Wellicht is er een ring in de familie die ze graag willen doorgeven aan jouw aanstaande verloofde. Vraag het aan de moeder of de oma van je vriendin, wellicht dat zij een mooie ring hebben die ze graag willen doorgeven. Het zou je heel veel geld kunnen besparen als je weet dat je vriendin een antieke ring van de familie zal waarderen. Zelfs als de ring niet haar droomring is, heeft een ring uit de familie een zeer hoge sentimentele waarde, wat de verloving misschien wel nog bijzonderder zal maken!

5. De stijl van de ring

Wellicht is er een ring in de familie die ze graag willen doorgeven aan jouw aanstaande verloofde. Vraag het aan de moeder of de oma van je vriendin, wellicht dat zij een mooie ring hebben die ze graag willen doorgeven. Het zou je heel veel geld kunnen besparen als je weet dat je vriendin een antieke ring van de familie zal waarderen. Zelfs als de ring niet haar droomring is, heeft een ring uit de familie een zeer hoge sentimentele waarde, wat de verloving misschien wel nog bijzonderder zal maken!

6. De goede maat

Het beste scenario wanneer je je vriendin ten huwelijk vraagt is dat ze volmondig ja zegt, de ring om doet en hem vervolgens nooit meer af hoeft te doen omdat het de perfecte maat is. Om elk ander scenario te voorkomen is het zeer belangrijk om te weten wat de ringmaat van je vriendin is. Dit kun je doen door allereerst haar ringvinger onopvallend te bestuderen. Of wellicht dat haar moeder of een vriendin weet welke ringmaat ze heeft. In het beste geval kun je onopgemerkt een van haar ringen meenemen naar een juwelier die vervolgens haar ringmaat opmeet. Online vind je ook tools je helpen met het vinden van de goede ring maat, bijvoorbeeld hier.

7. De aankoop

Wanneer je al je research gedaan hebt, je budget bij elkaar hebt, de familie en vriendinnen om hulp hebt gevraagd en weet wat je vriendin mooi zal vinden, is het tijd om de ring daadwerkelijk te gaan kopen. Spannend! Als je het makkelijker vindt, kun je eerst online kijken wat je waar wilt kopen, maar aan te raden is om de ring wel in echte juwelierszaak te kopen. Zo kun je ring bekijken en de verkoper vragen om een certificaat die de echtheid van de steen aantoont.
Er zijn juweliers die je een eigen ring laten ontwerpen, voor als je een unieke ring wilt kopen die volledig voldoet aan de wensen van je vriendin. Voorbeelden van zulke juweliers zijn Tiffany & Co. en James Allen. Het enige nadeel aan James Allen is dat je de ring online moet bestellen, maar je hebt wel talloze opties om de perfecte ring samen te stellen.

 

Heb je de perfecte ring gevonden? Geweldig! Nu ben je (bijna) helemaal klaar voor het huwelijksaanzoek! Heb je inspiratie nodig voor het organiseren van een onvergetelijk huwelijksaanzoek lees hier over onze 10 meest inspirerende huwelijksaanzoeksideeën. Heb je nog wat tips nodig? Dit artikel geeft je 10 tips voor een vlekkeloos aanzoek!

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!