Picture of KeesNoort

KeesNoort

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Plannen van je bruiloft. Waar begin je?

De belangrijkste do’s en dont’s tijdens het plannen van je bruiloft

De verloving is bekend gemaakt, de trouwdatum is geprikt en dan begint het grote werk: het plannen van je bruiloft. Het eerste waar je mee begint is je laptop uit je laptoptas 17 inch trekken en in het wilde weg googelen naar bruiloften. Nee, natuurlijk niet! Er komt in deze periode al zo vreselijk veel op je af dus om je hoofd koel te houden moet je jezelf vooral niet overladen met te veel informatie. Er is een wereld aan bruiloft ideeën en ieder heeft zijn eigen smaak en voorkeuren, dus als je op deze manier te werk gaat zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Maar hoe pak je het dan wel aan? 

Keukentafel

Start eerst eens ouderwets aan de keukentafel. Het is natuurlijk het allerbelangrijkst dat jij en je partner op een lijn staan over hoe jullie je bruiloft voor je zien. Plan een avondje vrij, kook iets feestelijks, trek een lekkere fles wijn open en ga samen eens fantaseren over jullie dag. Denk groots!

Pinterest

Deze app is toch wel de uitkomst voor iedere weddingplanner. Waar we vroeger onze inspiratie moesten halen uit slechts een paar magazines en avonden aan een moodboard zaten te knutselen, biedt Pinterest redding. Doe inspiratie op van bruiloften over heel de wereld aan de hand van een paar zoektermen die bij je passen. Je Pinterest bord is vervolgens het uitgangspunt om aan trouwlocaties en bruidswinkels te laten zien. 

Lijstjes

Het klinkt betuttelend, maar het wordt je redding: lijstjes en planning. Neem de tijd om een goede planning uit te zetten en het behoed je van heel veel stress. Bespaar jezelf ook stress door ogenschijnlijk kleine zaken niet voor het laatst te bewaren. Vaak bewaren bruiden het vinden van schoenen of een goede clutch voor het laatst onder het mom van “de jurk is binnen, de rest komt wel”. Terwijl dit juist de zaken zijn die je op het laatste moment stress op kunnen leveren. Niemand wil met een crossbody tas over haar jurk op haar bruiloft verschijnen. Zorg dus dat je al je zaken, maar dan ook echt alle, meeneemt in je planning. 

Plannen van je bruiloft

Op pad

Zorg dat je op tijd op pad gaat. Maak tijdig afspraken met locaties, bruidsboetieken en bakkers en zorg dat je opties zet. Zo kun je er thuis rustig over nadenken en gaat er niets aan je neus voorbij. 

Bekijk niet teveel en niet te weinig. Maak een selectie van bijvoorbeeld drie locaties en maak daar een keus uit.

That’s what friends are for

Stop je ideeën lekker ouderwets in je schooltas dames en ga er met je vriendinnen voor zitten. Wat denken zij van jouw ideeën, of zie je nog iets over het hoofd? Zij kennen jou het best dus zullen de beste en de meest eerlijke tips geven

Gebruik andermans ervaring voor het plannen van je bruiloft

Er zijn je al zoveel mensen voor gegaan, dus waarom zelf het wiel opnieuw uitvinden? Maak gebruik van andermans hoogte- en dieptepunten!

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!