jedidja

jedidja

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

tijdlijn voor de trouwdag

7 redenen om een tijdlijn voor de trouwdag te maken

Het maken van een tijdlijn voor de trouwdag is om verschillende redenen belangrijk. Zo’n tijdlijn van de trouwdag bevat meestal belangrijke gebeurtenissen en hun respectieve tijdvakken.

                                                     Kort voorbeeld van een programma in 8 dagdelen

 1. Wat gebeurt er in de ochtend: Bruid en bruidegom maken zich klaar (haar, make-up, aankleden)
 2. ’s Middags gaan we: Pre-ceremonie fotografie met bruidsfeest en directe familie
 3. In de loop van de middag: Gasten komen aan, mengen zich tijdens de kennismaking of het cocktailuurtje
 4. Aan het eind van de middag: Ceremonie begint, gevolgd door een receptie
 5. Vroege avond: Diner wordt geserveerd, toespraken en toasts
 6. Avondprogramma: Eerste dans, taart snijden en open dansvloer
 7. In de loop van de avond: Boeket gooien, kousenband gooien en nog meer dansen
 8. Einde van het feest ‘s nachts: Afscheid of vertrek voor het paar

7 redenen om een tijdlijn voor de trouwdag te maken

Een heldere indeling van de dag geeft alleen maar voordelen. Zowel voor jouw gasten, de locaties, de trouwspecialisten én voor jullie als bruidspaar. Kijk maar:

 1. Efficiënte organisatie: Een tijdlijn helpt je bij het plannen en organiseren van de verschillende evenementen en activiteiten van de dag op een gestructureerde manier. Het zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en dat je het meeste uit je tijd kunt halen.
 2. Time Management: Een trouwdag zit vaak vol met tal van taken, zoals het voorbereiden, fotosessies, ceremonie, receptie, toespraken, dansen en meer. Het hebben van een tijdlijn zorgt ervoor dat elke activiteit een specifiek tijdslot krijgt toegewezen, zodat jullie de beschikbare tijd optimaal kunnen benutten en onnodige vertragingen kunnen voorkomen.
 3. Coördinatie met leveranciers: Een tijdlijn stelt je in staat om te communiceren en te coördineren met de verschillende leveranciers die betrokken zijn bij jouw bruiloft, zoals de fotograaf, cateraar, DJ en bloemist. Door de tijdlijn met hen te delen, kunnen ze hun activiteiten dienovereenkomstig plannen, waardoor een soepel en goed gecoördineerd evenement wordt gegarandeerd.
 4. Een opgelucht gevoel: Het plannen van een bruiloft kan overweldigend zijn en het hebben van een tijdlijn helpt stress op de dag zélf te verminderen. Met een goed gestructureerde tijdlijn hoef je je niet constant zorgen te maken over wat er vervolgens moet gebeuren of dat je achterloopt op schema. Het stelt je in staat om te ontspannen en te genieten van de dag, wetende dat alles op schema ligt.
 5. Duidelijke communicatie: Het delen van de tijdlijn met jouw leveranciers, familieleden en goede vrienden zorgt ervoor dat iedereen over dezelfde informatie beschikt en op de hoogte is van het dagprogramma. Op deze manier kunnen ze zich voorbereiden en op de juiste momenten klaar zijn voor hun rollen en verantwoordelijkheden. Stel je maar eens voor hoeveel tijd het kost als er 80 gasten nog even snel van het toilet gebruik willen maken omdat er een onverwachte wending is!
 6. Noodplanning: Met een tijdlijn kunt je anticiperen op mogelijke vertragingen of problemen en je plannen bijstellen door onvoorziene omstandigheden. Als er bijvoorbeeld een vertraging is in de haar- en make-upsessie, kunt je het schema dienovereenkomstig aanpassen zonder de algehele stroom van de dag in gevaar te brengen.
 7. Opgewekte en tevreden gastervaring: Een goed uitgevoerde tijdlijn zorgt ervoor dat jouw gasten een onvergetelijke en plezierige ervaring hebben. Ze kunnen het schema volgen en zich bewust zijn van de verschillende activiteiten, zoals een cocktailuurtje, diner, toespraken en dansen, waardoor ze de hele dag betrokken en vermaakt blijven.

Flexibiliteit is de sleutel is bij het maken van een tijdlijn. Zorg ook voor voldoende tijd tussen de verschillende events van de dag. Het voorbeeld van het toiletbezoek hebben we al genoemd. Maar als 50 personen moeten verzamelen om in auto’s te stappen en aan d reis naar één van de locaties te gaan ben je zomaar een half uur verder! Doe jezelf én je gasten een plezier en zorg voor korte rustpuntjes. Als je besluit om gebruik te maken van een ceremoniemeester of Ceremoniemeester heb je een professional die het verloop van de dag monitort en, voor jou ongemerkt, ingrijpt bij opkomende probleempjes. Hoewel het structuur biedt, moet je voorbereid zijn op kleine aanpassingen en onverwachte omstandigheden.

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!