jedidja

jedidja

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Trouwen in Toscane

Trouwen in Toscane is geen irreële droom, veel stellen kiezen ervoor om zich tegen het decor van glooiend groen, statige cipressen en eindeloze wijn- en olijfboomgaarden in de echt te laten verbinden, waarna een idyllisch en typisch Toscaanse trouwfeest losbarst. Hoe ziet zo’n trouwerij er verder uit en waar moet je aan denken?

Vervoer en verblijf van je gasten

Allereerst het vervoer en verblijf van je gasten natuurlijk. Vliegen naar Pisa kan, zeker vanaf Eindhoven, bijzonder goedkoop. Kwestie van tickets boeken en transfers vanaf het vliegveld regelen. Gasten die er een roadtripje door Europa aan vast willen plakken moeten rekening houden met iets meer geregel: een extra APK kan geen kwaad, net als het nog eens nalopen van de autoverzekering, en om de kortste route door de Gotthardtunnel te mogen nemen moet een vignet aangeschaft worden. Dit kost €40,- en is een jaar geldig. Voor het verblijf ligt het aan je budget of je je voor het hele gezelschap een hotel kan veroorloven, maar op websites als VRBO en Novasol is het aanbod aan betaalbare vakantiehuizen groot, ook voor groepen. Denk eraan dat de tussenseizoenen ook aantrekkelijk zijn, qua weer en zeker qua prijzen.

Zoek een lokale weddingplanner

Ga het niet allemaal vanuit Nederland proberen te fiksen, zoek een Italiaans sprekende Nederlander die als weddingplanner fungeert – de zoekmachines helpen je verder. Het loont om eens een trouwbeurs te bezoeken, deze in Alkmaar bijvoorbeeld. Want je kunt aan 1001 dingen gedacht hebben, op zo’n beurs weten ze altijd wel een duizend-en-tweede elementje dat je over het hoofd hebt gezien. De ideale trouwerij zit hem immers in de details. Het grove werk – trouwauto, kapelletje of kerkje, catering, etc. – dat in Toscane gefikst moet worden, geef je echt liever uit handen aan een weddingplanner die de mores, regels en mentaliteit van de omgeving kent. En reken maar dat ze hier kunnen koken, dat is alvast een zorg minder!

Huwelijksreis

En straks, als het zo ver is, bevind je je in een fantastische setting om de mooiste dag van je leven te vieren. Met zo min mogelijk stress en alle geneugten van het Toscaanse leven. Het is helemaal geen gek idee om, wanneer je gasten na het feestgedruis weer huiswaarts keren, hier je huwelijksreis door te brengen. Florence, Siena, San Gimignano, de romantiek gaat na de plechtigheid gewoon door. Toscane is dan ook zowel een populaire vakantiebestemming als een gewilde plek om te trouwen, maar de afmetingen – de regio is even groot als Nederland – maken dat er altijd wel ergens een rustige en mooie plek op een heuvel is. Waar de traditionele lange tafel vol staat met lokale wijnen en lekkernijen. Congratulazioni agli sposi!

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!